Hur man lägger till en menygenväg för att stänga av macOS Finder

Finder-avsnittet på en macOS-dator kan jämföras med File Explorer (jämförbart med File Explorer) i Windows . Det är här dina filer lagras, inklusive operativsystemfiler. Således, som en integrerad del av datorn, kan det vara ganska irriterande när Upphittare mörknar i ett av sina galna ögonblick.

Om kommandot inte fungerar eller Upphittare bara kraschar, det snabbaste sättet att försöka lösa problemet är att stänga Upphittare och starta om den. Det vanligaste sättet att göra detta är att öppna ett terminalfönster och skriva:(Terminal)

killall Finder

Tryck sedan på retur. Men problemet är att när Upphittare stänger, den startar om automatiskt(det kommer automatiskt att startas om) som om du tvingade stänga Upphittare med hjälp av en tangentkombination Kommando + Alternativ + Esc

Tvinga stäng appfönster med Finder vald

Av någon anledning kanske du vill Upphittare stängd utan omstart. Om du till exempel försöker stänga av din dator måste den först stänga alla öppna program. Jag har haft tillfällen tidigare där Upphittare vägrade att stänga av, och därför kunde datorn inte stängas av normalt.

Du kan snabbt och enkelt stänga Upphittare och förhindra att den startas om genom att lägga till i menyn Upphittare alternativ ” Avsluta Finder”. (Avsluta Finder) Det här menyalternativet finns faktiskt redan där, men det är dolt som standard.

Alternativet

Så genom att göra följande är allt du egentligen gör att avslöja alternativet och aktivera det. Sedan om Upphittare sedan agerar och orsakar dig sorg, tryck bara på “Avsluta”-knappen och stäng av Upphittare tills du äntligen behöver använda den igen.

För att låsa upp och aktivera alternativet ” Avsluta Finder(Avsluta Finder)”, öppna ” Terminal(Terminal)” och ange följande:

standardinställningar skriv com.apple.finder QuitMenuItem -bool JA

Tryck sedan på enter/retur-tangenten. Sedan för att återställa Upphittare stiga på:

killall Finder

Och tryck på enter/retur. Observera att du måste gå in Upphittare med ett stort F, inte ett gement f. Annat(Annars) kommer det inte att fungera.

Om du nu tittar på menyn Upphittare kommer du att se alternativet ” Exit” tillsammans med dess kortkommando ( (sluta med)Kommando+Q ).

Avsluta Finder i menyfönstret

Vanligtvis när Upphittare körs (eller något annat program, för den delen), har du en liten prick bredvid.

Finder- och Chrome-ikoner i Dock med en prick bredvid

Så fort du klickar på menyalternativet “Avsluta Finder” försvinner den lilla punkten och alla Finder-fönster stängs.

Finder-ikon i Dock utan en prick

Att öppna igen Upphittare du behöver bara klicka på ikonen Upphittare i Docka . Ibland krävs ett andra klick.

Och om du, av någon anledning, senare vill ta bort alternativet “Logga ut”.
Upphittare ” från Finder-menyn upprepar du bara kommandot ” Terminal (Upphittare)»(Terminal), men ersätt istället JA i slutet med NEJ.

standardinställningar skriv com.apple.finder QuitMenuItem -bool NO

Det är en av de där små sakerna som verkar obetydliga och oviktiga, men du inser snabbt att det är värdefullt när din dator Mac börjar bli rädd.

Finder-avsnittet på en macOS-dator är direkt jämförbart med File Explorer i Windows. Det är där dina filer lagras, inklusive operativsystemfilerna. Så som en viktig del av datorn kan det vara ganska irriterande när Finder slocknar på ett av sina freakout-ögonblick.

hitta ikonen

Oavsett om ett kommando inte fungerar, eller om Finder bara kraschar, är det snabbaste sättet att försöka lösa problemet att avsluta Finder och starta om den. Det vanligaste sättet att göra detta är att öppna terminalfönstret och skriva:

killall Finder

Tryck sedan på retur. Problemet är dock att när Finder stängs av, som det skulle göra om du alternativt tvingade stänga av Finder genom att använda Kommando + Alternativ + Esc tangentkombination.

Tvångsavsluta programfönster med Finder vald

Av någon anledning kanske du vill att Finder ska stängas av utan att den startas om. Om du till exempel försöker stänga av din dator måste den först stänga av alla öppna program. Jag har haft tillfällen tidigare där Finder vägrat stänga av och så datorn inte kunde stängas av normalt.

Du kan enkelt och snabbt stänga av Finder och förhindra att den startas om genom att lägga till en “Avsluta Finder” till Finder-menyn. Detta menyalternativ finns faktiskt redan där men som standard är det dolt.

Visa alla alternativ i Finder-menyn dolda som standard

Så genom att göra följande är allt du egentligen gör att avmaskera alternativet och aktivera det. Om sedan Finder agerar och orsakar dig sorg, klicka bara på quit-alternativet och stäng av Finder tills du äntligen behöver använda det igen.

För att avmaskera och aktivera alternativet Quit Finder, öppna Terminal och skriv följande:

standardinställningar skriv com.apple.finder QuitMenuItem -bool JA

Tryck sedan på enter/retur-tangenten. Sedan för att återställa Finder, skriv:

killall Finder

Och tryck på enter/retur. Observera att du måste skriva Finder med ett stort F och inte ett gement f. Annars fungerar det inte.

Om du nu kollar in Finder-menyn kommer du att se alternativet Avsluta längst ner, tillsammans med dess kortkommando (Kommando+Q).

Avsluta Finder-alternativet i menyfönstret

Vanligtvis när Finder körs (eller vilket program som helst för den delen) har du en liten prick bredvid.

Finder- och Chrome-ikoner i Dock med prick bredvid

När du klickar på menyalternativet “Avsluta Finder” försvinner den lilla punkten och alla Finder-fönster stängs av.

Finder-ikon i Dock utan prick

För att öppna Finder igen behöver du bara klicka på Finder-ikonen i Dock. Ibland krävs ett andra klick.

Och om du av någon anledning senare vill ta bort alternativet Avsluta Finder från Finder-menyn, upprepa bara kommandot Terminal, men ersätt JA i slutet med NEJ istället.

standardinställningar skriv com.apple.finder QuitMenuItem -bool NO

Det här är en av de små sakerna som ser små och oviktiga ut, men något du snabbt inser är värdefullt när din Mac-dator börjar agera.

Relaterade Artiklar

Back to top button