Hur man lägger till eller tar bort Windows 10 startmenymappar

Som standard visar Windows 10 ett par mappar i den vänstra kolumnen startmenyn för snabb åtkomst. (Startmenyer) Få människor vet att den här listan med mappar är redigerbar och du kan enkelt lägga till eller ta bort mappar i menyn ” Start(Startmeny)” eller från den. Proceduren är inte alls komplicerad och allt du behöver är ett par klick eller tryck. Utan vidare, så här lägger du till eller tar bort mappar i ” Start(Startmeny) » Windows 10:

Mappar i startmenyn(Startmeny)Windows tio(Windows 10) : Hur mycket kan läggas till eller tas bort?

När du installerar Windows 10, ” Start(Startmeny)” består av tre mappar: ” Dokumenten(Dokument) “”, ” Bilder”(bilder) och ” inställningar(Inställningar) ” . De visas i dess vänstra marginal, mellan din användarkontobild och knappen mat(Kraft) .

Standardmappar i menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10

Du kan lägga till upp till sex mappar till ” Start(Startmeny)” tillsammans med standardmapparna. Windows 10 visar så många mappar du vill från en lista med fördefinierade alternativ som du kan lägga till eller ta bort: ” Filutforskaren, inställningar, dokument, nedladdningar, musik, bilder, videor, nätverk(Filutforskaren, inställningar, dokument, nedladdningar, musik, bilder, videor, nätverk) och ” Personlig mapp»(Personlig mapp). Lista över mappar som visas i menyn ” Start(Startmeny)” expanderar som visas i jämförelsen nedan.

Windows 10 startmeny med fler mappar lagt till än standard

Meny « Start” (Start meny)Windows 10 med fler mappar tillsatta än standard

När du inkluderar alla mappar i start meny(Startmeny)”, Windows 10 visar så många som de passar, beroende på dess höjd. Om du har lagt till en mapp men den inte visas, ändra storlek på ” Start(Startmeny) » för att göra den högre. Den här guiden hjälper: Hur man ändrar storlek på Start-menyn i Windows 10 (3 metoder) .

För att se alla mappar, ändra storlek på Start-menyn.

För att se alla mappar, ändra storlek på menyn ” Start”.(Start meny)

Hur man lägger till eller tar bort mappar från menyn ” Start” (Start meny)Windows 10

För att lägga till, redigera eller ta bort mappar från ” Start(Startmeny)”, öppna först ” inställningar(Inställningar)(öppna Inställningar) » . Ett snabbt sätt att göra detta är att klicka på ” Inställningar » i menyn « (Inställningar)Start(Startmeny)” eller tryck Windows + I på tangentbordet. I applikationen ” inställningar(Inställningar) » gå till avsnittet « Personalisering(Personligisering).

Öppna anpassning i Windows 10-inställningarna.

I inställningar Windows 10 öppna(Inställningar) “Anpassning”.

I kolumnen till vänster väljer du ” Start(Start)” och klicka eller tryck sedan på länken som säger: “Välj vilka mappar som ska visas i startmenyn. (“Välj vilka mappar som ska visas på Start.”) Den finns längst ner till höger i fönstret.

Gå till

Gå till ” Start(Starta)” och sedan ” Välj(Välj) vilka mappar som ska visas i menyn ” Start”.(Start)

Du ser en lista där du kan bestämma vilka mappar som ska visas i menyn ” Start(Start meny) ” . Varje mapp har en switch som du kan sätta på(På) eller Stäng av(Av) .

När du slår på strömbrytaren läggs den här mappen till ” Start(Start meny) ” . När du stänger av strömbrytaren tas den här mappen bort från ” Start(Start meny) ” . Anpassa(Ställ in) efter eget gottfinnande, lägg till och ta bort de mappar du är intresserad av.

Välj vilka mappar som ska visas i Start-menyn.

Välj(Välj) vilka mappar som ska visas i menyn ” Start”.(Start meny)

När du är klar, stäng Inställningar “och menyn” (Inställningar)Start(Startmeny) » Windows 10 visar dina ändringar omedelbart.

På menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10 det finns mappar du vill ha

Nästa gång du klickar eller trycker på ” Start(Start)” eller tryck på knappen Windows på tangentbordet, i menyn ” Start(Startmeny) » visar de mappar du har valt i den vänstra kolumnen. Varje mapp har sin egen unika ikon som hjälper dig att identifiera den. Om du vill se namnet, för musen över valfri mapp eller klicka eller tryck på hamburgerknappen i det övre vänstra hörnet av ” Start(Start meny) ” . Det ser ut som tre horisontella linjer.

Expandera Windows 10 Start-menyn för att se mappnamn

Utöka menyn Start ” (Start meny)Windows 10 för att se mappnamn

Sedan meny(Startmeny) “Start” expanderas för att visa namnet på varje mapp. Klick(Klicka) eller tryck på dess namn för att komma åt den.

Startmenyn visar alla mappnamn

På menyn ” Start(Startmeny) » alla mappnamn visas

Vilka mappar start meny(Startmeny) » Windows 10 har du lagt till?

Nu vet du hur du lägger till och tar bort mappar i ” Start”(Start meny) . Innan du stänger den här guiden, låt oss veta vilka mappar du har lagt till. Vi är nyfikna på att veta. Dessutom, om du vill ha mer användbara menyguider ” Start(Startmeny) » och andra funktioner Windows 10 läs artiklarna som rekommenderas nedan.

Som standard visar Windows 10 ett par mappar i den vänstra kolumnen för enkel åtkomst. Få människor vet att den här listan med mappar är redigerbar, och du kan enkelt lägga till eller ta bort mappar till eller från . Proceduren är inte alls komplicerad, och allt du behöver är ett par klick eller tryck. Utan vidare, så här lägger du till eller tar bort mappar på din Windows 10:

Mapparna på startmenyn i Windows 10: hur många kan du lägga till eller ta bort?

När du installerar Windows 10 fylls den av tre mappar: , och . De visas i dess vänstra marginal, mellan bilden på ditt användarkonto och knappen.

Standardmapparna på Windows 10 Start-menyn

Standardmapparna på Windows 10 Start-menyn

Du kan lägga till upp till sex mappar till , tillsammans med standardmappar. Windows 10 kommer att visa så många mappar du vill, från en lista med fördefinierade alternativ som kan läggas till eller tas bort: och . Listan över mappar som visas på förlängningen, som illustreras i jämförelsen nedan.

Startmenyn i Windows 10 med många mappar lagt till jämfört med standarden

Startmenyn i Windows 10 med många mappar lagt till jämfört med standarden

När du aktiverar alla mappar visar Windows 10 så många som de passar, beroende på dess höjd. Om du har lagt till en mapp och inte ser den visas, ändra storleken på den för att göra den högre. Den här guiden kommer att hjälpa: Hur man ändrar storlek på Start-menyn i Windows 10 (3 metoder).

För att se alla mappar, ändra storlek på Start-menyn

För att se alla mappar, ändra storlek på Start-menyn

Hur man lägger till eller tar bort mappar från Windows 10 Start-menyn

För att lägga till, redigera eller ta bort mappar från , öppna först . Ett snabbt sätt att göra det är att klicka på genvägen från eller trycka på ditt tangentbord. Gå till avsnittet i appen.

Öppna anpassning i Windows 10-inställningarna

Öppna anpassning i Windows 10-inställningarna

Välj i kolumnen till vänster och klicka eller tryck sedan på länken som säger: Den finns längst ned till höger i fönstret.

Gå till Start och sedan till Välj vilka mappar som ska visas på Start

Gå till Start och sedan till Välj vilka mappar som ska visas på Start

Du ser en lista där du kan bestämma vilka mappar som ska visas på . För varje mapp finns en strömbrytare som kan vridas eller .

När du slår på en strömbrytare läggs den mappen till i . När du stänger av en strömbrytare tas den mappen bort från . Ställ in saker som du vill, för att lägga till och ta bort mappar som intresserar dig.

Välj vilka mappar som ska visas på Start-menyn

Välj vilka mappar som ska visas på Start-menyn

När du är klar, stäng och Windows 10 återspeglar omedelbart dina ändringar.

Startmenyn i Windows 10 har de mappar du vill ha

Nästa gång du klickar på ortap eller trycker på tangenten på ditt tangentbord, visar de mappar som du har valt i den vänstra kolumnen. Varje mapp har sin egen unika ikon som hjälper dig att identifiera den. Om du vill se namnet håller du muspekaren över valfri mapp eller klickar eller trycker på hamburgerknappen längst upp till vänster på . Det ser ut som tre horisontella linjer.

Utöka Windows 10 Start-menyn för att se mappnamnen

Utöka Windows 10 Start-menyn för att se mappnamnen

Sedan utökas och visar namnet på varje mapp. Klicka eller tryck på dess namn för att komma åt det.

Startmenyn visar namnen på alla mappar

Startmenyn visar namnen på alla mappar

Vilka Windows 10 Start-menymappar lade du till?

Nu vet du hur du lägger till eller tar bort mappar till och från . Innan du stänger den här handledningen, dela med oss ​​vilka mappar du har lagt till. Vi är nyfikna på att veta. Om du vill ha mer användbara handledning om och andra funktioner i Windows 10, läs artiklarna som rekommenderas nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button