Hur man lägger, lägger till eller har papperskorgen på Ubuntu Linux Desktop

Användningen av gratis licenser och Operativsystem öppen källa är för närvarande på modet. Ett av de mest populära systemen i världen är Linux-systemet. Och naturligtvis en av bästa linux distros relaterar till Ubuntu.

Detta beror på allt som är involverat i att använda proprietär programvara. Av dess användning är begränsad och är föremål för licens gänget med applikationer som är ganska dyra, till samma pris som operativsystemet. Ett av de mest använda privata operativsystemen på senare år är Windows.

Tja, det finns fortfarande människor som kämpar tillräckligt mycket när de använder Ubuntu. Det är för att de är vana vid Windows-miljön . Tja, vi vet att Windows presenterar ett mycket mer intuitivt grafiskt gränssnitt för sina användare.

Å andra sidan, Ubuntu, trots sin innovativa uppdateringar av dess gränssnitt fortsätter att marknadsföras som ett system för mer avancerade användare av informationsteknologi.

Det är därför vi här ska få dig ur ett stort tvivel om att använda Ubuntu. Det är Hur man lägger, lägger till eller har papperskorgen på skrivbordet ?. Oroa dig inte, vi visar dig proceduren senare.

Vad är Ubuntu?

Det är en operativsystem med öppen källkod och en Linux-distribution. Användningen är mycket förenklad jämfört med Windows. Det tillåter dock ganska liknande aktiviteter. Så mycket att den för närvarande kan användas som ett alternativ till Windows.

Nu är dess gränssnitt ganska modernt jämfört med andra Linux-distributioner som Debian eller Fedora. Den är mycket mer färgstark och har fler ikonanimationer. Vi kan även installera bästa teman för Linux ubuntu att ha en mer personligt utseende av vårt system.

Detta gör den mer användarvänlig. Dessutom kl med tiden har det blivit mer intuitivt visar alternativ med större tillgänglighet.

Tidigare användes Ubuntu för datorer med få resurser. Den kunde till och med användas för att återuppliva gamla datorer där Windows inte längre hörde hemma. Det har dock förändrats. Väl, kraven för detta operativsystem är för närvarande mycket höga.

Å andra sidan finns det också en mycket lättare Ubuntu-distro kallas Lubuntu. Dess gränssnitt är varken det mest attraktiva eller det modernaste. Men det tillåter oss att använda det på datorer med få resurser med total normalitet.

Lägg eller lägg till papperskorgen till Linux Ubuntu-skrivbordet

Ubuntu-genvägar på skrivbordet ge oss enkel åtkomst till program . På så sätt kan vi öppna ett program direkt.

Papperskorgen är ett av de program som vi ofta ofta när du använder Ubuntu. Det är därför, genom att placera den på skrivbordet, kan du enkelt återställa oavsiktligt raderade filer.

Nu för att lägga till skräp på kontoret Linux Ubuntu, du måste följa dessa steg:

  1. För att starta måste du trycka på tangentkombination Nästa : Alt+F2. Nu öppnas konfigurationsredigeraren.
  2. i L’ config editor kommer vi att skriva gconf-editor.
  3. Sedan måste vi därifrån lokalisera vägen kontor.
  4. Väl på skrivbordet, vi letar efter alternativet trash_icon_visible.
  5. Äntligen, vi aktiverar detta alternativ.

Klar, som du kan se, stegen för lägg till skräp skriftligt är mycket enkla och lätta. Så du kan redan använda den här rutten på ett mycket enklare sätt genom att göra den mer inom räckhåll.

Hur installerar jag Linux Ubuntu på min dator?

Om vi ​​pratar om installera ubuntu från usb många tycker att detta är en svår process som med andra Linux-distributioner, som har en GUI-fri installationsprocess .

Sanningen är att Ubuntu-processen är helt guidad som alla andra program, tryck på nästa och nästa flera gånger. Välj bara standardalternativen så blir installationen ganska enkel och intuitiv.

Vi kan också göra installation på ett mer personligt sätt . Vi måste välja partitionerna på måldisken, formatet och användningen som var och en av dem kommer att ha för operativsystemet.

Då måste vi ange vårt användarnamn och lösenord. Glöm inte att du kan senare visa och redigera grupperna en användare tillhör i Linux . På samma sätt autentisering av denna användare krävs för att installera vilket program som helst eller göra några ändringar i Ubuntu.

Relaterade Artiklar

Back to top button