Hur man lägger flikar i viloläge i webbläsare Chrome och Firefox

Surfing med flikar(Tabbad) har kommit långt. Det är väldigt vanligt att de flesta av oss öppnar flera flikar och arbetar. Jag har själv en otäck vana att öppna mer än 40 flikar åt gången. Att öppna för många flikar kommer att påverka din dators prestanda negativt. Mer än ofta blir den bärbara datorn trög och hela maskinen kan frysa.

(Viloläge)Flikar viloläge i Firefox och Krom

Den bästa lösningen är att komma ihåg vilka flikar som är användbara och automatiskt stänga andra oanvända flikar. Du kan dock fortfarande använda flikarna utan att stänga flikarna. Detta kan göras genom att tillfälligt frysa eller lägga flikar i viloläge och sedan frysa dem efter behov. Låt oss nu titta närmare på alla metoder vi kan använda för att sätta flikar i viloläge Krom och Firefox .

Sovflikar in Firefox co viloläge(Viloläge)

Viloläge(Viloläge) är en relativt ny tillägg Firefox , som lovar att automatiskt viloläge flikar. Skaparna av detta tillägg hävdar att det hjälper till att minska minnesanvändningen och håller maskinen igång smidigt. Till skillnad från andra tillägg, viloläge baserat på nytt förlängningssystem Firefox kommer ingenstans.(Firefox)

Du kan installera sovläge(viloläge) som alla andra tillägg Firefox . Efter installation av ikonen viloläge(Viloläge) visas i verktygsfältet Firefox . Sovande läge(Viloläge) kan aktiveras genom att helt enkelt klicka på ikonen. När den har aktiverats träder tillägget i kraft och försätter alla inaktiva flikar i viloläge. När jag testade tillägget hittade jag att använda random access minne(RAM) har reducerats avsevärt.

När viloläge(Viloläge) är på, in Firefox endast en flik är aktiv. Innehållet på andra flikar kommer att frysas. Detta pausar ljudet/videon på fliken Pausad. Andra klick på knappen Viloläge(Viloläge)” kommer automatiskt att låsa upp alla flikar och din webbläsare återgår till normalt läge. Nackdelen är att du kanske måste öppna fliken för att den ska laddas igen.

Jag skulle vilja att utvecklaren lägger till andra funktioner som gör att jag kan frysa en enskild flik eller en fast flik. Med andra ord skulle det vara bra om användare hade fler alternativ att frysa/avfrysa flikar. Ladda ner tillägget för Firefox här(här).

(Viloläge)Flikar viloläge i Krom med Bra hängsel

Krom ökända för att äta upp allt ditt minne. Vi har sett ett par uppdateringar utformade för att lösa detta problem. Men även idag webbläsaren Krom förbrukar mycket minne. Problemet blir värre om du har flera flikar öppna.

Bra hängsel – ett bra tillägg som hjälper till att försätta flikar i viloläge i Chrome och(Chrome) håll din dator igång smidigt. Till skillnad från viloläge(Viloläge) Firefox Den Bra hängsel kommer med en uppsättning alternativ som gör att du bättre kan hantera dina flikar.

Du får möjligheten att utesluta fästade flikar, flikar med osparade formulärdata, flikar som spelar upp ljud och möjligheten att lägga till Bra hängsel till snabbmenyn. Dessutom kan du också välja att automatiskt pausa när du är ansluten till internet, när du kör på batteri och pausa en flik när du tittar på den.

Med Bra hängsel i Platsanvändning (Plats)random access minne(RAM) på min maskin har sjunkit avsevärt. Reservbatteriet har förbättrats, liksom den övergripande prestandan. Innan vi avslutar skulle jag råda dig att kontrollera förlängningen Tab Viloläge för (Flik Viloläge)Krom . Detta är en mycket enklare förlängning Krom , vilket gör att du kan lägga en enda flik i viloläge. Ladda ner tillägget för Krom här(här).

Relaterade läsningar: (Relaterad läsning:)

Surfing med flikar på internet har kommit långt. Det är väldigt vanligt att de flesta av oss öppnar flera flikar och arbetar. Jag har själv en otäck vana att öppna mer än 40 flikar på en gång. Att öppna ett stort antal flikar kommer att ha en skadlig effekt på din dators prestanda. Mer än ofta blir den bärbara datorn trög och hela maskinen kan frysa.

Vilolägesflikar i Firefox och Chrome

Den bästa lösningen är att vara uppmärksam på vilka flikar som är användbara och därmed automatiskt stänga de andra oanvända flikarna. Med det sagt kan du fortfarande njuta av webbläsaren med flikar utan att behöva stänga flikarna. Detta kan göras genom att tillfälligt frysa eller lägga flikarna i viloläge och sedan frysa upp dem vid behov. Låt oss nu titta närmare på alla metoder vi kan använda för att övervintra flikar i Chrome och Firefox.

Vilolägesflikar i Firefox med viloläge

Sleep Mode är ett relativt nytt Firefox-tillägg som lovar att automatiskt viloläge flikar. Tillverkarna av detta tillägg hävdar att det hjälper till att minska minnesanvändningen och säkerställa att maskinen fungerar utan problem. Till skillnad från de andra tilläggen är Sleep Mode baserat på Firefoxs nya tilläggssystem och är här för att stanna.

Du kan installera viloläge som alla andra Firefox-tillägg. När den är installerad visas ikonen för viloläge i Firefox verktygsfält. Viloläget kan aktiveras med ett enkelt klick på ikonen. Efter aktivering kommer tillägget i funktion och kommer att övervintra alla inaktiva flikar. När jag testade tillägget fann jag att RAM-användningen minskade avsevärt.

När viloläget är aktiverat finns det bara en aktiv flik på Firefox. Innehållet på de andra flikarna kommer att frysas. Med det sagt kommer ljudet/videon att stoppas på den avstängda fliken. Ett andra klick på knappen Viloläge kommer automatiskt att låsa upp alla flikar och din webbläsare återgår till normalt läge. Nackdelen är att du kanske måste öppna en flik för att den ska laddas igen.

Jag önskar att utvecklaren hade lagt till andra funktioner som gjorde det möjligt för mig att frysa en enda flik eller fästad flik. Med andra ord skulle det vara bra om användare fick fler alternativ att frysa/avfrysa flikarna. Ladda ner Firefox-tillägget här.

Lägg flikar i viloläge i Chrome med The Great Suspender

Chrome är ökänt för att suga upp allt ditt minne. Vi har sett ett par uppdateringar utformade för att lösa detta problem. Än idag slutar dock webbläsaren Chrome med att förbruka mycket minne. Problemet blir värre om du har öppnat flera flikar.

The Great Suspender är ett snyggt tillägg som hjälper dig att övervintra flikar i Chrome och se till att din maskin fungerar smidigt. Till skillnad från viloläget på Firefox kommer The Great Suspender med en rad alternativ som låter dig styra flikar på ett bättre sätt.

Du kommer att få ett alternativ att utesluta fästa flikar, flikar med osparade formulärinmatningar, flikar som spelar upp ljud och ett alternativ att lägga till The Great Suspender till snabbmenyn. Dessutom kan du också välja att automatiskt avstänga om den är ansluten till internet, om den körs på batteri och ta bort flik när den visas.

Med The Great Suspender på plats minskade min maskins RAM-användning avsevärt. Batteribackupen förbättrades och det gjorde den övergripande prestandan också. Innan vi avslutar skulle jag föreslå att du kollar in Tab Hibernation-tillägget för Chrome. Det är ett mycket enklare Chrome-tillägg som låter dig vila en enda flik. Ladda ner chrome-tillägget här.

relaterat lyder:

Relaterade Artiklar

Back to top button