Hur man lägger ett lösenord för applikationerna på min Huawei-mobiltelefon

Utan tvekan finns det inget mer irriterande än att låna ut din mobiltelefon och av någon anledning kolla apparna du har installerat på den. Då det är normalt att lagra olika uppgifter, foton, personuppgifter osv. på mobila enheter och förmodligen för det mesta vill du inte dela denna information med andra.

Det är just för ta hand om vår integritet att vi går lägg till ett lösenord på vår mobil . Men som tur är går det inte bara nu för tiden ställ in applösenord kan du också lägga till ett lösenord till de olika appar du har installerat på den.

Tidigare, för att utföra denna process, var det nödvändigt att tillgripa tredjepartsapplikationer, men för närvarande, olika Android-enheter har denna funktion . Bland dem har vi Huawei-telefoner, främst de nyare med senaste versionen av EMUI-anpassningslagret . Bland dem finns mobiltelefonerna i P20- och Mate 10-serien.

Varför ska jag ange ett lösenord i mina mobilappar?

Sätt en lösenord på skärmen på din mobila enhet är ett sätt att skydda din integritet. På så sätt kan ingen komma åt dina appar utan ditt samtycke. Sedan idag är det normalt att lagra all slags information på vår enhet.

Med hänsyn till det faktum att det är bekvämare att spara olika data på mobilen och därmed ha dem till hands hela tiden. Men även om detta är en stor fördel kan det också leda till nackdelar, eftersom det är lättare för vem som helst att gå in i de olika applikationerna och stjäla information. Så det är bäst att spela säkert.

Å andra sidan bör det noteras att för närvarande inkluderar de flesta enheter ett alternativ som du kan blockera eller lösenord någon app . Understryker att de flesta av dem är Huawei som innehåller den senaste versionen av det anpassade EMUI-lagret.

Men om din smartphone ännu inte har det här alternativet, oroa dig inte, eftersom det finns ett brett utbud av metoder som gör att du kan göra detta, även om du måste tillgripa tredje part. Men om du som tur är äger en Huawei-mobil blir proceduren mycket enklare.

Hur sätter jag ett lösenord på mina Huawei-mobilappar?

Det första du ska göra är att aktivera applikationsblockeringen i EMUI, eftersom det här verktyget inte är konfigurerat på fabriken, så det måste göras manuellt. För att aktivera det här alternativet måste du göra följande:

Aktivera applås

 • Gå in i inställningar systemet och klicka Säkerhet och integritet
 • Välj sedan alternativet Låsning av jag’ Ansökan
 • Om det är första gången du konfigurerar det här alternativet måste du välja hur du vill skydda applikationen, för detta kan du välja ett av dessa två alternativ:
  • Lösenord för skärmlås : detta innebär att du kan använda samma autentiseringsuppgifter som din mobil, oavsett om det är en PIN-kod, ansiktsigenkänning eller fingeravtryck.
  • Personlig PIN-kod : användaren kan lägga till olika lösenord till varje applikation.
 • Beroende på ditt val måste du lägga till respektive lösenord och lägga till det två gånger för att bekräfta.
 • Den kommer att användas senare för att utföra respektive appblockering.

Välj appar att blockera

Därefter, och efter att du har slutfört låsinställningarna, visas en lista med alla appar som är tillgängliga på din telefon. Du måste göra följande:

 • Bredvid namnet på varje ansökan, en blå knapp visas
 • Du måste skjuta densamma för att aktivera den
 • På så sätt har applikationen i fråga redan blockerats, det vill säga varje gång du anger den kommer den att be dig om den tilldelade PIN-koden.

Om du vill ta bort låset är det bara att göra det avaktivera knappen som står bredvid namnet på den aktuella applikationen.

Relaterade Artiklar

Back to top button