Hur man laddar upp och taggar bilder och foton på Facebook

Om du är Facebook användare(FaceBook-användare) Du kanske har märkt att du får ett meddelande när någon taggar ditt foto, och det fotot dyker också upp på din tidslinje om du gillar det. När du laddar upp ett foto till Facebook , du kan också tagga någon för att se till att de får ett meddelande, och det är ganska enkelt att göra. I processen kommer jag också snabbt att förklara hur du kan ladda upp bilder till din Facebook-konto,(FaceBook-konto) för att skapa album eller uppdatera profilbild och omslag(bild och omslagsfoto) .

För att hantera dina foton och lägga till taggar till dina foton, klicka på ditt namn högst upp för att ladda ner din profil. Klicka sedan ” Foto(Foton) » .

Som standard kommer du att se bilder med dig(Foton på dig), som i princip inkluderar alla foton du har laddat upp eller någon annan har laddat upp där du också har blivit taggad. Om du klickar på ” Dina foton(Dina foton) ”, bara de du laddat upp kommer att visas, även om du inte är taggad på dem. Om du klickar på ” Album(Album) ” , kommer du att se alla dina album, och i avsnittet “Utan taggar(Inte taggade) » Foton du laddat upp som har personer som inte är taggade kommer att visas.

bilder utan taggar

Nu, för att tagga en bild, håll bara musen över fotot och en liten ruta kommer att dyka upp som heter ” Tagga Foto(Tagga Foto) ” . Klick(Klicka) på den så kommer du till en sida som endast visar detta foto med kommentarer etc. Du kan föra muspekaren över fotot igen och ramar dyker automatiskt upp runt alla ansikten i bilden. Om en Facebook känner igen ditt foto kommer den att fråga om du vill tagga dig själv. Ja, Facebook kan identifiera vem du är och automatiskt känna igen dig i bilderna du laddar upp!

tagga dig själv

Om taggen är för någon annan kommer du att se pop-up fönster(box pop) där du kan börja skriva ett namn. Det kommer automatiskt att visa en filtrerad lista över dina vänner.

markera ett ansikte

Facebook varje bild du laddar upp måste finnas i ett album, även om du inte gör det skapas(t skapa) ett separat album. Till exempel om du lägga upp en statusuppdatering(statusuppdatering) och slå på fotot, det kommer att gå till albumet ” Bilder på tidslinjen.” ( Tidslinjefoton) Om du laddar upp ett foto från din telefon, hamnar det i albumet Mobil uppladdningar. Det finns också album “Profil bilder”(Profilbilder) och “Omslagsfoton”.(Omslagsfoton)

album på facebook

Om du vill skapa ett album klickar du antingen på ” Skapa album(Skapa album)” som visas i bilden ovan, eller klicka på ” Skapa album(Knappen Skapa album) » överst. Du kan ladda upp så många bilder du vill till ett album, men det är vanligtvis en bra idé att skapa ett nytt album för en relaterad uppsättning bilder, som bröllop, resor till Vegas(Vegas) kryssningsfartyg(kryssningsfartyg) etc. När du har valt bilderna att ladda upp kommer de automatiskt att börja laddas upp och under tiden kan du börja lägga till albuminformation(albuminfo) .

skapa ett facebookalbum

Ge ditt album en titel och eventuellt lägg till en beskrivning och plats. Du kan också klicka på Ordna efter inspelningsdatum(Knappen Datum taget)” om du vill att de automatiskt ska sorteras efter datum. Om inte kan du helt enkelt flytta dem till en ny plats genom att klicka på grå rand(grå stapel) , som du ser längst ner på varje foto, och sedan dra den.

Du kan också lämna en kommentar för varje enskilt foto, och till och med ange en annan för varje foto. datum och platsinformation(datum och platsinformation) . Den lilla knappen på höger sida av det grå fältet låter dig rotera bilder. För att tagga en person i ett foto, för bara musen över någon ansikte och klicka(ansikte och klicka) för att markera. Längst ner kan du klicka på knappen Lägg till fler foton(Lägg till fler foton) ” för att lägga till fler foton i albumet, och du kan välja ” Hög kvalitet(Hög kvalitet) ” om du vill att de ska behålla sin höga upplösning när de laddas.

Till sist, standarddelning(standard delning) är inställd på “Vänner”, men du kan klicka på den lilla pilen och välj(pil och välj) en av dina listor eller skapa eget set(skräddarsydda) människor. Klicka slutligen på ” Lägg upp bilder»(Lägg upp foton) och ditt album kommer nu att läggas upp på din profil så att alla kan se det.

Att redigera omslag(omslagsfoto) och profilbild, gå bara till din huvudprofil och klicka på de små kameraikonerna.

byta omslag

Slutligen, när det kommer till taggning kan du se vilka foton du har taggats i, samt förhandsgranska taggar innan de visas på din profil om du har aktiverat taggsurfning(Taggranskning) . För att se allt detta, klicka på knappen Visa aktivitetslogg ligger på din omslag(omslagsfoto) .

visa aktivitetslogg

Klicka på “Visa taggar” eller “Meddelanden,(Inlägg du är taggad i) för att se vilka inlägg du är taggad i och vilka som fortfarande väntar.

markera recension facebook

När du trycker på ” Visa taggar»(Taggranskning), du kan aktivera eller inaktivera den här funktionen om du vill. Det verkar vara aktiverat som standard. Det är en bra idé att kolla här då och då eftersom jag hade över 50 taggar som jag inte godkände och därför aldrig dök upp på min profil. Om du har några frågor lämna gärna en kommentar så ska jag försöka hjälpa till. Njut av!

Om du är en FaceBook-användare kan du ha sett att du får ett meddelande när någon taggat ett foto på dig och det här fotot dyker också upp på din tidslinje om du godkänner det. När du laddar upp ett foto till Facebook kan du också tagga någon för att säkerställa att de får aviseringen och det är ganska enkelt att göra. I processen kommer jag också att förklara snabbt hur du kan ladda upp foton till ditt FaceBook-konto för att skapa album eller för att uppdatera din profilbild och omslagsfoto.

För att hantera dina foton och lägga till taggar till foton, fortsätt och klicka på ditt namn högst upp, vilket kommer att ladda din profil. Klicka sedan på Foton.

facebook bilder

Som standard ser du Bilder av dig, som i princip inkluderar alla foton du har laddat upp eller någon annan har laddat upp där du också har taggats. Om du klickar på Dina foton, visar den bara de du har laddat upp även om du inte är taggad i dem. Om du klickar på Albumser du alla dina album och Inte taggad kommer att visa dig foton du har laddat upp som har personer som inte är taggade.

inte taggade foton

Nu för att tagga en bild, flytta bara musen över fotot och en liten ruta dyker upp som heter Tagga Foto. Klicka på det så kommer du till en sida som bara visar det fotot med kommentarer osv. Du kan återigen föra musen över fotot och det kommer automatiskt att visa rutor runt alla ansikten i bilden. Om Facebook känner igen ditt foto kommer det att fråga om du vill tagga dig själv. Ja, Facebook kan ta reda på vem du är och kommer automatiskt att känna igen dig på bilder du laddar upp!

tagga dig själv

Om taggen är för någon annan kommer du att dyka upp en liten ruta där du kan börja skriva in ett namn. Det kommer automatiskt att visa en filtrerad lista över dina vänner.

tagga ett ansikte

Med FaceBook måste varje foto som du laddar upp vara i ett album, även om du inte skapat ett specifikt album. Till exempel, om du lägger upp en statusuppdatering och inkluderar ett foto, går det in i tidslinjebilder album. Om du laddar upp ett foto från din telefon går det till Mobil uppladdningar album. Det finns också profil bilder och omslagsfoton album.

facebook album

Om du vill skapa ett album klickar du antingen Skapa album som i bilden ovan eller klicka på knappen Skapa album högst upp. Du kan ladda upp hur många bilder du vill per album, men det är vanligtvis en bra idé att skapa ett nytt album för en relaterad uppsättning bilder, dvs bröllopsfest, resa till Vegas, kryssningsfartyg, etc. När du har valt bilderna att ladda upp kommer de automatiskt att börja laddas upp och under tiden kan du börja lägga till din albuminformation.

skapa facebook-album

Ge ditt album en titel och eventuellt kan du lägga till en beskrivning och en plats. Du kan också klicka på knappen Ordna efter datum tagen om du vill att de automatiskt ska sorteras efter datum. Om inte kan du helt enkelt flytta runt dem till nya positioner genom att klicka på det grå fältet du ser längst ner på varje foto och sedan dra runt det.

Du kan också lämna en kommentar för varje enskilt foto och till och med ge varje bild sin egen datum och platsinformation. Den lilla knappen längst till höger på det grå fältet låter dig rotera bilder. För att tagga en person i ett foto, för bara musen över valfritt ansikte och klicka för att tagga. Längst ner kan du klicka på Lägg till fler foton knappen för att lägga till ytterligare foton till albumet och du kan kontrollera hög kvalitet om du vill att de ska behålla sin höga upplösning när de laddas upp.

Slutligen är standarddelningen inställd på Vänner, men du kan klicka på den lilla pilen och välja från en av dina listor eller skapa en anpassad uppsättning personer. Klicka slutligen på Lägg upp foton knappen och ditt album kommer nu att läggas upp på din profil så att alla kan se.

För att redigera ditt omslagsfoto och profilbild, gå bara till din huvudprofil och klicka sedan på de små kameraikonerna.

byt omslagsfoto

Slutligen, när det kommer till taggar kan du se vilka foton du har taggats i och du kan även granska taggar innan de visas på din profil om du har aktiverat Taggranskning. För att se allt detta, klicka på Visa aktivitetslogg knappen som finns på ditt omslagsfoto.

visa aktivitetslogg

Klicka på Tag Review eller Inlägg du är taggad i för att se vilka inlägg du har taggats i och vilka som fortfarande är under granskning.

Facebook-tagg recension

När du klickar på Tagggranskning kan du välja att aktivera eller inaktivera funktionen om du vill. Som standard verkar den vara påslagen. Det är en bra idé att kolla här då och då eftersom jag hade över 50 taggar som jag inte hade godkänt och därför dök de aldrig upp på min profil. Om du har några frågor, skriv gärna en kommentar så ska jag försöka hjälpa dig. Njut av!