Hur man laddar upp filer till iCloud från PC

Brist på plattformsoberoende kompatibilitet mellan iOS- och Windows-enheter(iOS- och Windows-enheter) kan orsaka allvarliga problem. Vi har tidigare visat hur du kan komma åt iCloud på Android (åtkomst till iCloud på Android) men den här processen är det inte(processen är inte) så praktisk på PC. Det är dock fullt möjligt att ladda upp filer från din PC till iCloud.

Eftersom webbläsare är inbyggda i alla större Operativsystem(operativsystem), synkronisering med webbserver(webbserver) och att ge tillgång till applikationer och data via webbplatser har blivit en lösning på många problem med korskompatibilitet. Så i det här fallet och i många andra.

Även om det är tillgängligt på alla större plattformar, Dropbox är ett exempel. Genom att gå till tjänstemannen Dropbox hemsida(Dropbox-webbplats) , kan du komma åt och till och med ändra alla filer som för närvarande delas och synkroniseras mellan dina enheter.

Lyckligtvis för Mac- och iPhone-användare(Mac- och iPhone-användare) iCloud följde samma väg. Tillgång till proprietär molnlagring(molnlagringstjänst) Apple kan också nås via en webbläsare på icloud.com(icloud.com), och i den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan ladda upp filer till iCloud från en PC.

Vad är iCloud för webben?(Vad är iCloud för webben?)

Genom att gå till icloud.com(icloud.com) kan du logga in på ditt konto Apple iCloud från vilken enhet som helst som stöder en webbläsare. För iCloud-konton kopplade till enheter som kör iOS 13 får du tillgång till följande 12 tjänster: Post(Post)”, ” Kontakter(Kontakter) “”, ” Kalender(Kalender)”, ” Ett foto(Foton)”, “iCloud Kör “,” Anteckningar(Anteckningar)”, ” Påminnelser(Påminnelser)”, ” Sidor(sidor) “,” Tal(Tal) “”, ” Grundton “, “Hitta vänner(Hitta vänner)” och ” Hitta iPhone(Hitta iPhone) » . Konton som är kopplade till tidigare versioner av iOS kan ha mindre åtkomst.

För den som sitter på arbetsplatsen och inte gillar att hålla telefonen i händerna under dagen är tillgången till dessa applikationer otroligt användbar. Det är en mycket enklare lösning att ansluta din iPhone direkt till din dator för foton, videor och mer.

Även om det för närvarande inte finns några inbyggda webbläsarintegrationer som interagerar med iCloud-webbgränssnittet, till exempel plugins för påminnelsevarningar eller uppdaterade anteckningar, detta(Anmärkningar – det här) är fortfarande ett bra sätt att hantera din iPhone om du någonsin behöver skriva något särskilt långt.

Det mest uppenbara exemplet är Notes-applikationen. Om du har flera enheter Äpple , som du tar med dig på vägen och du behöver skriva något långt, vilket kan vara obekvämt att göra på iPhone, genom att komma åt iCloud via dess webbgränssnitt och skriva en anteckning där med hjälp av tangentbordet möjliggör omedelbar och automatisk synkronisering. Ta tag i din iPhone när du har skrivit den så ser du den direkt i din Notes-app.

Hur man laddar upp filer till iCloud från PC(Hur man laddar upp filer till iCloud från PC)

En av de vanligaste användningsfallen för webbgränssnitt(webbgränssnitt) iCloud är att överföra bilder, videor och andra filer från din iPhone till din dator eller vice versa(vice versa) . Det är möjligt med iCloud-appar Kör , Foton , tal och Sidor och processen i var och en av dem är densamma.

I det här exemplet kommer vi att använda applikationen tal för att visa hur du laddar upp en fil till iCloud från en PC.

Överst på den här sidan och varannan sida där du kan ladda upp filer till iCloud-appar för webbgränssnitt, du (s appar)ser(webbgränssnitt) en molnikon med en uppåtpil som går igenom den.

Detta är nedladdningsikonen och genom att klicka på den uppmanas du att söka i ditt system och ladda ner en ny fil eller flera nya filer. PÅ Windows för(Windows) detta används Windows utforskaren(Windows utforskaren).

Klick(Klicka) på nedladdningsikonen och välj en eller flera filer. För Pages måste detta vara kalkylblad, men filgränserna kommer att vara annorlunda i andra iCloud-appar.

Ett specifikt exempel är att applikationen Foton låter dig inte ladda upp filer PNG(PNG) som är mycket vanliga skärmdump filtyp(skärmdump filtyp) . PÅ Windows du kan hålla Ctrl-tangent(Ctrl) för att välja och ladda upp flera filer samtidigt.

Några sekunder efter att du har laddat ner filen/filerna kan du kontrollera applikationen tal på hans iPhone eller Mac(iPhone eller Mac) för att se om synkroniseringen har skett.

Det är så enkelt. Återigen(Återigen) , samma procedur gäller för alla andra iCloud-appar som tillåter nedladdningar. Alla dessa appar låter dig också ladda ner, byta namn, duplicera och mer.

Sidor svävar du över ett element visas en knapp med en ellips ( ), som du kan klicka på för att visa alternativ för att ladda ner, duplicera, ta bort, döpa om och skicka en kopia. Dessa alternativ varierar i andra applikationer, men den allmänna proceduren är att hålla muspekaren över och vänsterklicka eller högerklicka på ett objekt. Alternativ bör visas antingen i menyn eller högst upp på sidan.

Tillgång till webbgränssnitt(webbgränssnitt) iCloud och att ladda upp filer till de många olika applikationerna som stöder det är extremt enkelt och kan spara ganska mycket tid jämfört med att göra sådana uppgifter från din iPhone.

Även om det inte finns någon indikation på att ansökningar för Windows och iOS kommer någonsin att ha stöd för korskompatibilitet(stöd för korskompatibilitet), webbapplikationer fyller denna lucka och ger oss många bekvämligheter som annars inte skulle vara möjliga.

Har du några tips och tricks för webbgränssnittet(webbgränssnitt) iCloud ? Du har fråga eller kommentar(fråga eller kommentar) om hur man laddar upp filer till iCloud från PC? Skriva(Skicka) oss en kommentar nedan och låt oss veta!

Bristen på plattformsoberoende kompatibilitet mellan iOS- och Windows-enheter kan vara orsaken till stor huvudvärk. Tidigare har vi visat hur du kan komma åt iCloud på Android, men processen är inte lika strömlinjeformad på PC. Det är dock fullt möjligt att ladda upp filer från din PC till iCloud.

Eftersom webbläsare kommer förpackade i alla större operativsystem, har synkronisering till en webbserver och att göra applikationer och data tillgängliga via webbplatser en lösning på många korskompatibilitetsproblem. Så är sant i det här fallet och många andra.

Även om det är tillgängligt på alla större plattformar, är Dropbox ett exempel. Genom att gå till den officiella Dropbox-webbplatsen kan du komma åt och till och med ändra alla filer som för närvarande delas och synkroniseras mellan dina enheter.

Lyckligtvis för Mac- och iPhone-användare har iCloud följt på samma väg. Apples proprietära molnlagringstjänst kan också nås via webbläsaren på icloud.com, och i den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan ladda upp filer till iCloud från en PC.

Vad är iCloud för webben?

Genom att navigera till icloud.com kan du logga in på ditt Apple iCloud-konto från vilken enhet som helst med webbläsarstöd. För iCloud-konton som är kopplade till enheter som kör iOS 13 har du tillgång till följande 12 tjänster: Mail, Kontakter, Kalender, Foton, iCloud Drive, Anteckningar, Påminnelser, Sidor, Numbers, Keynote, Hitta vänner och Hitta iPhone. Konton som är kopplade till tidigare iOS-versioner kan ha tillgång till mindre.

För de som bor på skrivbordet som inte är ett fan av att ha sin telefon i handen hela dagen, är tillgång till dessa applikationer otroligt användbar. Det är en mycket enklare lösning för att ansluta din iPhone direkt till din PC för att hämta foton, videor och mer.

Även om det för närvarande inte finns några inbyggda webbläsarintegrationer som interagerar med iClouds webbgränssnitt – som plugins för att varna dig på påminnelser eller uppdaterade anteckningar – är det här fortfarande ett bra sätt att hantera din iPhone om du någonsin behöver skriva ut något speciellt långt.

Det mest uppenbara exemplet är med Notes-appen. Om du har flera Apple-enheter som du tar med dig när du är på språng och du har något långt att skriva ut som kanske inte är bekvämast att göra på en iPhone, kan du få tillgång till iCloud via dess webbgränssnitt och skriva anteckningen där ute med ett tangentbord. för omedelbar och automatiserad synkronisering. Plocka upp din iPhone efter att ha skrivit den och du bör omedelbart se den i din Notes-app.

Hur man laddar upp filer till iCloud från PC

Ett av de vanligaste användningsfallen för iClouds webbgränssnitt är att dra bilder, videor och andra filer bort från din iPhone och till din PC, eller vice versa. Detta är möjligt med apparna iCloud Drive, Photos, Numbers och Pages, och processen är densamma i varje.

I det här exemplet kommer vi att använda Numbers-appen för att visa hur man laddar upp en fil till iCloud från en PC.

Överst på den här sidan, och varannan sida där du kan ladda upp filer i iCloud-webbgränssnittets appar, ser du en molnformad ikon med en uppåtvänd pil som går igenom den.

Detta är uppladdningsikonen, och om du klickar på den visas en uppmaning om att söka i ditt system och ladda upp en ny fil eller flera nya filer. I Windows används Windows Explorer.

Klicka på uppladdningsikonen och välj en eller flera filer. För Pages kommer dessa att behöva vara kalkylblad, men filbegränsningarna kommer att vara annorlunda i de andra iCloud-apparna.

Ett specifikt exempel är att Foton inte tillåter dig att ladda upp PNG-filer, vilket är en mycket vanlig skärmdumpsfiltyp. På Windows kan du hålla ctrl för att välja och ladda upp flera filer samtidigt.

Några sekunder efter att du har laddat upp filen/filerna kan du kontrollera Numbers-appen på din iPhone eller Mac för att se att synkronisering har skett.

Det är så enkelt. Återigen, samma procedur gäller i alla andra iCloud-appar som tillåter uppladdning. Alla dessa appar tillåter också nedladdning, byte av namn, duplicering och andra alternativ.

Om du håller muspekaren över ett objekt i Pages visas ellipsen ()-knappen, som du kan klicka på för att visa alternativ för att ladda ner, duplicera, ta bort, byta namn och skicka en kopia. Dessa alternativ är olika för de andra apparna, men den allmänna proceduren är att hålla muspekaren över och vänster- eller högerklicka på objektet. Alternativen ska visas antingen i en meny eller överst på sidan.

Att komma åt iClouds webbgränssnitt och ladda upp filer till de många olika apparna som stöder det är extremt enkelt och kan spara ganska mycket tid jämfört med att göra sådana uppgifter från din iPhone.

Även om det inte finns några tecken på att Windows- och iOS-appar någonsin kommer att ha stöd för korskompatibilitet, överbryggar webbapplikationer klyftan och ger oss många bekvämligheter som annars inte skulle vara möjliga.

Har du några tips och tricks att dela med dig av om iClouds webbgränssnitt? Har du en fråga eller kommentar om hur man laddar upp filer till iCloud från en PC? Lämna oss en kommentar nedan och låt oss veta!

Relaterade Artiklar

Back to top button