Hur man laddar upp din musik till Spotify-album

Spotify en av de mest populära tjänsterna musikströmning(musikströmning) , som fortsätter att expandera, och det finns flera anledningar till detta. Du kan njuta av detta musikströmning(streaming av musik) plattform själv eller med vänner, skapa gemensamma spellistor och dela dina favoritlåtar. För oroliga föräldrar Spotify Det finns ett barnvänligt läge som skyddar dina barn. Äntligen, som ny artist, kan du skicka in din musik till Spotify .

Det finns dock ett(s one) ett snyggt föga känt trick som för alltid kommer att förändra din Spotify UI(Spotify-användare) . Få användare är medvetna om det Spotify Du kan ladda upp din egen musik. Lär dig hur du spelar upp lokala filer från din dator i Spotify och varför du kanske vill göra det.

Varför ladda upp musik till Spotify?(Varför ladda upp musik till Spotify?)

(Spotify)Bibliotek (s bibliotek)Spotify är enorm. Appen erbjuder över 50 miljoner spår. Du kan dock snubbla på spår som inte är med Spotify . Om du ser att ett visst spår eller album saknas på plattformen, beror det förmodligen på en upphovsrättskonflikt.

Den enkla vägen ut är att köpa denna spår eller album(spår eller album) någon annanstans och ladda upp det till Spotify . Den här funktionen är också användbar om du redan har en betydande musiksamling(musiksamling) på din enhet, förutom Spotify . Du kan lägga till dina egna “lokala” filer till din Spotify musikbibliotek(Spotify-musik) och använd appen för att lyssna på dem på vilken enhet du äger.

Innan du laddar upp din musik(Innan du laddar upp din musik)

Innan du gör Spotify till din allrounder musikspelare(allt-i-ett musikspelare), se till att du har följande saker:

Musikbibliotekets dator(En dator med ett musikbibliotek)

först(Först) -Först och främst måste du ha en dator med musikfiler nedladdade på. Just nu kan du bara ladda upp din egen musik till Spotify-album från din dator. Detta är ett rimligt krav eftersom minnesstorlek(lagringskapacitet) din dator är större, så det är mer sannolikt att du lagrar musik på den än på din smartphone eller andra enheter.

Spotify desktop app(Spotify Desktop App)

Du måste installera den kostnadsfria Spotify-appen (gratis Spotify-appen) på skrivbordet på din PC(PC-skrivbord) för att kunna ladda upp lokala filer till din musikalisk(Spotify musik) Spotify bibliotek.

Spotify Premium(Spotify Premium)

Slutligen måste du ha en betald Premiumprenumeration(Premiumprenumeration) för att kunna ladda upp din musik till Spotify . Detta är också vettigt, eftersom en av nyckelfunktionerna Spotify Premium är möjligheten att ladda ner musik för offlinelyssning.

Hur man lägger till din musik på Spotify(Hur du lägger till din egen musik på Spotify)

För att ladda upp din musik till Spotify gör följande:

 1. Öppna Spotify på skrivbordet.

 1. Klick nedåtpil(nedåtpil) bredvid din Spotify användarnamn(Spotify användarnamn) och välj ” inställningar(Inställningar) ” .

 1. inställningar(Inställningar) scrolla ner tills du ser Lokala filer(Lokala filer). Sätta på Visa lokala filer(Visa lokala filer) .

 1. Nu kommer du att se det lokala filer(Lokala filer) visas under ” Ditt bibliotek(Ditt bibliotek)” till vänster på skärmen.

 1. I kapitlet ” Visa låtar från»(Visa låtar från ) kan du välja olika platser för att ladda ner musikfiler, till exempel ” Nedladdningar(Nedladdningar)”, “iTunes”, “Min musik(Min musik) ”, etc. Alla alternativ kan slås på eller av beroende på vilka filer du vill se i din Spotify bibliotek(Spotify bibliotek).

Spotify stöder musikfilformat .mp3 , .m4p och .mp4 .

Hur man lägger till lokal musik till Spotify-spellistor(Hur man lägger till lokal musik till Spotify-spellistor)

När du har lagt till platserna med dina lokala musikfiler till Spotify kan du börja lägga till lokal musik till dina spellistor Spotify.

 1. Gå först till ” Lokala filer”(Lokala filer), hitta spåren du vill lägga till i spellistan och markera dem.
 2. Klick(Högerklicka) ett spår med höger musknapp eller klicka tre horisontella prickar(tre horisontella punkter) till höger om dess namn. Välj Lägg till i spellista(Lägg till i spellista) .
 3. Du kan lägga till ett spår i en befintlig spellista eller skapa en ny genom att klicka på ” Ny spellista(Ny spellista) ” .

Du kan sedan redigera din spellista, göra den delad eller hemlig, ladda ner eller radera den.

Hur man lyssnar på spellistor offline(Hur man lyssnar på spellistor offline)

När du har lagt till din lokala musik i album och spellistor Spotify kan du ladda ner dem för offlinelyssning på Spotify .

För att ladda upp dina spår för offlinelyssning(offlinelyssning), ta först enheten du vill använda för att lyssna Spotify oavsett om det är din smartphone, dator eller något annat. Navigera(Navigera) till spellistan som innehåller dina lokala filer och hitta ” Ladda”. (Ladda ner) När det är aktiverat kan du ladda ner dina låtar och lyssna på dem offline.

Om du har några problem i detta skede, se till att du är inloggad på detsamma Spotify-konto(Spotify-konto) på både din dator och din smartphone. Se till(Se till att båda enheterna är anslutna till samma WiFi-nätverk (anslutna till samma WiFi-nätverk) . Kontrollera slutligen om din app är uppdaterad Spotify. (Spotify-appen) Du bör nu vara redo att gå.

Få ut det mesta av Spotify(Få ut det mesta av Spotify)

Även om många användare föredrar Spotify andra tjänster musikströmning(musikströmning), få ​​av dem känner till de dolda funktionerna i appen, såsom möjligheten att ladda upp din egen musik till album Spotify. Oavsett om du har en betald Premium eller en gratisprenumeration, Spotify det finns många föga kända fördelar som kan förbättra din övergripande användarupplevelse och hjälp(uppleva och hjälpa) dig att göra mer med appen.

Skulle du använda Spotify lyssna på dina lokala musikfiler? Vilka andra användbara funktioner Spotify stötte du på när du använde programmet? Dela med sig(Dela) dina personliga råd om Spotify i kommentarsfältet nedan.

Spotify är en av de mest populära musikstreamingtjänsterna där ute som fortsätter att expandera, och det finns mer än en anledning till det. Du kan njuta av den här musikströmningsplattformen på egen hand eller med dina vänner, skapa samarbetsspellistor och utbyta dina favoritlåtar. För oroliga föräldrar har Spotify ett barnvänligt läge som håller dina barn säkra. Äntligen, som ny artist kan du skicka in din egen musik till Spotify.

Ändå finns det ett snyggt föga känt trick som kommer att förändra din Spotify-användarupplevelse för gott. Det är inte många användare som vet att du kan ladda upp din egen musik till Spotify. Lär dig hur du spelar upp lokala filer från din dator i Spotify och varför du kanske vill göra det.

Varför ladda upp musik till Spotify?

Spotifys bibliotek är enormt. Appen har över 50 miljoner spår att erbjuda. Fortfarande kan du springa över spår som du inte hittar på Spotify. Om du ser ett visst spår eller ett album saknas på plattformen beror det förmodligen på en upphovsrättskonflikt.

En enkel väg ut är att köpa det här spåret eller albumet någon annanstans och ladda upp det till Spotify. Den här funktionen är också användbar om du redan har en betydande musiksamling på din enhet förutom Spotify. Du kan lägga till dina egna “lokala” filer i ditt Spotify-musikbibliotek och använda appen för att lyssna på dem på vilken enhet du äger.

Innan du laddar upp din musik

Innan du gör Spotify till din allt-i-ett-musikspelare, se till att du har dessa saker redo:

En dator med ett musikbibliotek

Först och främst måste du ha en dator med nedladdade musikfiler på. Just nu kan du bara ladda upp din egen musik till Spotify-album från din dator. Detta är ett rimligt krav eftersom din dator har mer lagringskapacitet, så du är mer benägen att behålla din musik där istället för din smartphone eller andra enheter.

Spotify Desktop-appen

Du måste ha den kostnadsfria Spotify-appen installerad på din dator för att kunna ladda upp dina lokala filer till ditt Spotify-musikbibliotek.

Spotify Premium

Slutligen behöver du ha en betald Premium-prenumeration för att kunna ladda upp din musik till Spotify. Detta är också vettigt eftersom en av nyckelfunktionerna i Spotify Premium är möjligheten att ladda ner musik för offlinelyssning.

Hur man lägger till din egen musik till Spotify

För att ladda upp din musik till Spotify, följ stegen:

 1. Öppna Spotify på skrivbordet.

 1. Klicka på nedåtpil bredvid ditt Spotify-användarnamn och välj inställningar.

 1. I inställningarscrolla ner tills du ser Lokala filer. växla Visa lokala filer på.

 1. Nu ska du se Lokala filer dyker upp i Ditt bibliotek sektionen till vänster på skärmen.

 1. Under Visa låtar från du kan välja olika platser att ladda upp dina musikfiler från, som nedladdningar, iTunes, Min musik etc. Vilket som helst av alternativen kan slås på och av beroende på vilka filer du vill se i ditt Spotify-bibliotek.

Spotify stöder musikfiler av .mp3, .m4poch .mp4 format.

Hur man lägger till lokal musik till Spotify-spellistor

När du har lagt till platser med dina lokala musikfiler till Spotify kan du börja lägga till lokal musik till dina Spotify-spellistor.

 1. Gå först till Lokala filerhitta spåren du vill lägga till i en spellista och markera dem.
 2. Högerklicka ett spår eller klicka på tre horisontella prickar till höger om dess titel. Välj Lägg till i spellista.
 3. Du kan lägga till spåret i en befintlig spellista eller skapa en ny genom att klicka ny spellista.

Du kan sedan redigera din spellista, göra den till en gemensam eller hemlig, ladda ner eller ta bort den.

Hur man lyssnar på spellistor offline

När du har lagt till din lokala musik i Spotify-album och spellistor kan du ladda ner dem för att lyssna offline på Spotify.

För att ladda ner dina låtar för offlinelyssning, ta först enheten som du vill använda för att lyssna på Spotify – oavsett om det är din smartphone, din dator eller annat. Navigera till spellistan som innehåller dina lokala filer och hitta Ladda ner växla. När du har slagit på den kommer du att kunna ladda ner dina låtar och lyssna på dem offline.

Om du stöter på problem i det här skedet, kontrollera att du är inloggad på samma Spotify-konto på både din dator och din smartphone. Se till att båda enheterna är anslutna till samma WiFi-nätverk. Slutligen, kontrollera om din Spotify-app är uppdaterad. Du bör nu vara redo att gå.

Få ut det mesta av Spotify

Medan många användare väljer Spotify framför andra musikstreamingtjänster, är det inte många av dem som är medvetna om appens dolda funktioner som möjligheten att ladda upp din egen musik till Spotify-album. Oavsett om du har ett betalt Premium- eller gratisabonnemang har Spotify många föga kända förmåner som kan förbättra din övergripande användarupplevelse och hjälpa dig att göra mer med appen.

Skulle du använda Spotify för att lyssna på dina lokala musikfiler? Vilka andra praktiska Spotify-funktioner har du stött på när du använder appen? Dela dina personliga Spotify-tips i kommentarsfältet nedan.