Hur man laddar upp, delar och lägger upp en fil i en Facebook-grupp

Facebookgrupper är ofta vana vid dela information och interagera med människor med liknande intressen. I dagens artikel ska vi lär dig hur du laddar upp, delar och lägger upp en fil i en Facebook-grupp.

Grupper är också ett sätt att organisera sig online. Det första vi ska förklara är hur man skapar en grupp i några få steg.

För skapa en ny grupp det första du ska göra är att klicka på knappen ” Skapa du kan se det längst upp till höger på Facebook och välj sedan “Band”.

Sedan ska du skriva ett namn på gruppen, försöka göra det till något lätt att identifiera och hänvisa till ämnet som ska diskuteras. Lägg till medlemmarna senare och välj sekretessinställningar det vill säga vem som kan se informationen som delas där.

När du har anpassat och konfigurerat din grupp klickar du på ” Skapa. När du har skapat den kan du ladda upp en omslagsbild och lägga till en kort beskrivning.

Helst delar bara gruppadministratörer all gruppens affärs- eller yrkesinformation. Du kan uppdatera gruppen när du vill genom att redigera beskrivningen och lägga upp ett uttalande.

Hur man lägger till en fil i en grupp snabbt och enkelt

För lägga till en fil i en grupp det första du ska göra är att gå till nyhetssektionen i din webbläsare eller gå in i applikationen på din enhet.

Om du gör det från en dator måste du klicka på “Grupper” i menyn till vänster. Om du gör det från applikationen har du den här menyn uppe till höger på skärmen. Välj din grupp.

Väl i din grupp, till höger om “Skriv något…”, klicka på “Mer > Lägg till fil > Välj fil”. Där måste du välja filen från din dator eller enhet. Du kan välja att lägga till en kommentar till filen och slutligen klicka på » Publicera “.

Det är viktigt att tänka på att länkar till Dropbox-filer kan delas utanför gruppen. Och det kommer dessutom att bero på sekretessinställningarna som din grupp har för att avgöra vem som kan se, ladda upp och ladda ner dessa filer .

Ladda upp en PDF-fil till Facebook med bara några få steg

Ett annat alternativ du har är att dela en pdf-fil . Fördelen med denna typ av fil är att du kan dela den med låtsas vara en bild vilket gör att vi kan ladda ner en fil av denna typ på samma sätt.

Innan du laddar ner PDF-filen måste du göra en liten ändring i dess format, konvertera den till pdf2social . När vi har gått in på din webbplats måste vi ansluta till Facebook för att fortsätta.

Först måste vi ge tillstånden. Sedan måste vi välja PDF-filen som vi vill konvertera, du kan lägga till text som åtföljer innehållet.

Slutligen måste du klicka på » Konvertera “. Resultatet blir att få filer som bilder som du sedan kan dela på samma sätt som du skulle dela en bild eller video.

För att dela foton eller videor med en grupp kommer vi att göra följande:

  • Från din dator, i nyhetssektionen, hitta och välj “Grupper” från menyn till vänster och välj den grupp du vill dela i.
  • Kom ihåg att om du gör detta från din enhet så finns den här menyn uppe till höger i applikationen.
  • Klicka sedan på “Lägg till foto/video” högst upp i gruppen. Nästa sak att göra är att välja ett delningsalternativ: ” ladda upp bilder/video eller “Skapa foto-/videoalbum” om det finns mer än en bild.
  • Du kan lägga till text som åtföljer inlägget. När du är redo att dela innehåll klicka på knappen “Publicera”.

Hur kan du se att det är väldigt enkelt och att du har mer än ett alternativ att ladda ner, dela och lägga upp en fil i en Facebook-grupp

Relaterade Artiklar

Back to top button