Hur man laddar upp bilder till OneDrive från din iPhone eller iPad

OneDrive – en av de bästa molnlagringarna som finns tillgängliga för vanliga användare runt om i världen. En av de bästa sakerna med det här är det Microsoft erbjuder även mobilapplikationer som du kan använda på din smartphone eller surfplatta(smarttelefon eller surfplatta) för att synkronisera dina filer till molnet och göra dem tillgängliga överallt. Lyckligtvis inkluderar detta även iPhone och iPad, enheter som du kan installera på OneDrive-appen(OneDrive-appen) . Förutom andra funktioner, OneDrive-appen(OneDrive-appen) låter dig också automatiskt säkerhetskopiera alla foton och videor tagna på din iPhone/iPad. Du måste dock först konfigurera OneDrive-appen(OneDrive-appen) för att automatiskt ladda upp foton och videor till molnet. Om du vill veta hur du gör det, läs den här guiden:

Steg 1(Steg 1) . Springa OneDrive-appen(OneDrive-appen) på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) och öppna dess inställningar.

Start(Börja) från öppning OneDrive-appar(OneDrive-appen) till iPhone eller iPad(iPhone eller iPad). Tryck sedan på ” jag(Mig)” i det övre vänstra hörnet av skärmen.

Den föregående åtgärden öppnar en meny med olika inställningar och information. Tryck på posten ” inställningar(inställningar)”.

Inställningar från OneDrive-appen för iOS

Steg 2(Steg 2) . Hitta alternativ Nedladdningar(Kamera Ladda upp) från kameran till OneDrive-appen.(OneDrive-appen)

Angivna inställningar(Inställningar) tryck Uppladdning av kamera(Kamerauppladdning). Om du ännu inte har ställt in automatisk uppladdning av bilder från iPhone/iPad till OneDrive bör det anges att det Inaktiverad(Av) .

Spela in kamerauppladdning till OneDrive för iOS

Steg 3(Steg 3) . Ladda upp bilder från din iPhone/iPad till OneDrive.

Ansökan OneDrive(OneDrive-appen) öppnar nu en skärm som heter Uppladdning av kamera . Du borde se en strömbrytare på den. kamerastart(Kamerauppladdning) som är standard funktionshindrade, och (Av)kamerauppladdningskonto(Kamera uppladdningskonto) vilket är Microsoft konto(Microsoft-konto) som används för att ansluta till molnig (OneDrive moln) lagring(lagringsutrymme) OneDrive .

Kameranedladdningsväxlare från OneDrive för iPhone

För att aktivera automatisk fotouppladdning, tryck på ” Uppladdning av kamera(Kamerauppladdning) » för att aktivera det.

När du gör OneDrive frågar om du vill “Aktivera kamerauppladdningar för det här kontot.” (“Aktivera kamerauppladdning för det här kontot.”)Knacka Bekräfta(Bekräfta) .

Aktivera uppladdningar av kamerarullar i OneDrive för iPhone

OneDrive vill att du ska bekräfta att du vill säkerhetskopiera hela din fotografisk film(kamerarulle) i ditt OneDrive-utrymme. Klick “Bekräfta”(Bekräfta) igen.

OneDrive Camera Roll Backup Confirmation

Observera att första gången du gör detta kan det ta ett tag att säkerhetskopiera alla dina foton om det finns många av dem. Det är därför det förmodligen är en bra idé att behålla din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) ansluten till strömförsörjning(kraftkälla) .

Från och med nu, alla bilder du har tagit, såväl som de som du redan har tagit och som finns på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) laddas automatiskt ned till din molnlagring(molnlagringsutrymme) OneDrive . Det finns dock några fler inställningar som du kan justera för att få nedladdningen att ske precis som du vill: läs nästa avsnitt i den här guiden för att se dem.

Steg 4(Steg 4). Välj när och hur OneDrive för iPhone/iPad laddar upp dina foton och videor.

På iOS OneDrive-appen(OneDrive-appen) laddar bara upp dina foton när din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) ansluten till WiFi-nätverk(WiFi). Men du kan också välja “Använd mobilnät”,(“Använd mobilt nätverk”) vilket innebär att bilder också laddas ner när du använder din mobildataplan.

Väljer att använda mobilnätet för att ladda upp bilder till OneDrive

Om du vill vara säker på att videorna också laddas upp till din OneDrive se till att omkopplaren “Aktivera video” (“Inkludera videor”)ingår(På) .

Välj om du vill inkludera videor i OneDrive-säkerhetskopior

På grund av iOS-begränsningar OneDrive-appen(OneDrive-appen) kan bara ladda ner foton och videor om det är den aktiva appen. iOS pausar automatiskt OneDrive när den är inaktiv, vilket innebär att den inte laddar ner dina foton i bakgrunden. Men det återupptas att ladda ner dem när du öppnar appen igen på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad).

Om du vill att den ska kunna ladda ner dem hela tiden, oavsett om appen är aktiv eller inte, tryck på reglaget “Ladda i bakgrunden(“Ladda upp i bakgrunden”) läge” och tillåt OneDrive tillgång till din plats.

Tvinga OneDrive för iOS att automatiskt ladda ner bilder i bakgrunden

Återgår till skärmen Uppladdning av kamera(Kamerauppladdning)” om du rullar nedåt kan du ändra några alternativ för hur OneDrive organiserar dina uppladdningar och om foton laddas upp HEIC (HEIC-bilder)i(HEIC) som HEIC-filer eller JPEG . OneDrive kan organisera dina foton och videor efter år eller månad, så välj vilket sätt du föredrar. Rörande HEIC bilder(HEIC-bilder), rekommenderas att ladda ner dem som de är och inte konvertera till JPEG(JPEG) . Men även om bilderna HEIC har den bästa kvaliteten, filer JPEG bättre med kompatibilitetssynpunkt(kompatibilitetsperspektiv) .

Laddar upp organisationsinställningar till OneDrive för iPhone-appen.

Det är allt: när du har konfigurerat alla alternativ som du vill kan du stänga appen och låta den göra sitt jobb med att ladda upp dina foton och videor till din OneDrive .

använder du OneDrive-appen(OneDrive-appen) för att ladda upp foton och videor från din iPhone och iPad(iPhone och iPad) ?

OneDrive är en av de bästa molntjänsterna i världen, och med tanke på hur många som använder Windows på sina enheter och även äger en iPhone eller iPad är det bra att du kan säkerhetskopiera och synkronisera foton och videor. Om du har frågor om användning OneDrive på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad), lämna en kommentar nedan.

OneDrive är en av de bästa molnlagringslösningarna som är tillgängliga för vanliga användare över hela världen. En av de bästa sakerna med det är att Microsoft också erbjuder mobilappar som du kan använda på din smartphone eller surfplatta för att synkronisera dina filer till molnet och ha dem tillgängliga var som helst. Lyckligtvis inkluderar det även iPhones och iPads, enheter som du kan installera OneDrive-appen på. Bland andra funktioner låter OneDrive apr dig också automatiskt säkerhetskopiera alla foton och videor du tar med din iPhone/iPad. Du måste dock först konfigurera OneDrive-appen för att ladda upp dina foton och videor automatiskt till molnet. Om du vill lära dig hur du gör det, läs den här guiden:

Steg 1. Starta OneDrive-appen på din iPhone eller iPad och öppna dess Inställningar

Börja med att öppna OneDrive-appen på din iPhone eller iPad. Tryck sedan på ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen.

Jag-knappen från OneDrive-appen på iOS

Den föregående åtgärden öppnar en meny med olika inställningar och information. Tryck på posten.

Inställningarna från OneDrive-appen för iOS

Steg 2. Hitta inställningarna för kamerauppladdning från OneDrive-appen

Tryck på i listan. Om du inte redan har konfigurerat den automatiska uppladdningen av dina iPhone/iPad-bilder till din OneDrive, bör det stå att det är .

Posten Camera Upload i OneDrive för iOS

Steg 3. Ladda upp bilderna från din iPhone/iPad till din OneDrive

OneDrive-appen öppnar nu skärmen som heter . På den bör du se omkopplaren, som är aktiverad som standard, och , som är Microsoft-kontot som används för att ansluta till OneDrive molnlagringsutrymme.

Kamerauppladdningsväxeln från OneDrive för iPhone

För att aktivera automatisk uppladdning av dina foton, tryck på reglaget för att aktivera det.

När du gör det frågar OneDrive om du vill trycka på .

Aktiverar uppladdning av kamerarullen i OneDrive för iPhone

OneDrive vill att du ska bekräfta ännu en gång att du vill säkerhetskopiera hela din kamerarulle till ditt OneDrive-utrymme. Tryck igen.

Bekräftar säkerhetskopieringen av kamerarullen till OneDrive

Observera att första gången du gör detta kan det ta ett tag för alla dina foton att säkerhetskopieras, om du har många. Därför är det förmodligen en bra idé att hålla din iPhone eller iPad ansluten till en strömkälla.

Från och med nu laddas alla bilder du tar, såväl som de du redan har tagit och som finns på din iPhone eller iPad, automatiskt till ditt molnlagringsutrymme på OneDrive. Det finns dock några fler inställningar som du kan justera så att uppladdningen går precis som du vill: läs nästa avsnitt i den här guiden för att se dem.

Steg 4. Ställ in när och hur OneDrive för iPhone/iPad laddar upp dina foton och videor

I iOS laddar OneDrive-appen upp dina foton endast när din iPhone eller iPad är ansluten till Wi-Fi. Du kan dock också välja vilket innebär att bilderna som laddas upp också utförs när du använder ditt mobildataabonnemang.

Väljer att använda mobilnätverket för att ladda upp bilder till OneDrive

Om du vill vara säker på att videor också laddas upp till din OneDrive, se till att omkopplaren är .

Välja om videor ska inkluderas i OneDrive-säkerhetskopiorna

På grund av iOS-begränsningarna kan OneDrive-appen bara ladda upp foton och videor om det är den aktiva appen. iOS stänger automatiskt av OneDrive när den inte är aktiv och det betyder att den inte laddar upp dina bilder i bakgrunden. Det återupptas dock att ladda upp dem när du öppnar appen igen på din iPhone eller iPad.

Om du vill att den ska kunna ladda upp dem hela tiden, oavsett om appen är aktiv eller inte, tryck på knappen och låt OneDrive komma åt din plats.

Få OneDrive för iOS att ladda upp bilder automatiskt i bakgrunden

Tillbaka på skärmen, om du rullar nedåt, kan du ändra några inställningar om hur OneDrive organiserar dina uppladdningar och om HEIC-foton laddas upp som HEIC-filer eller som JPEG-filer. OneDrive kan organisera dina foton och videor efter år eller månad, så välj den metod du gillar bäst. När det gäller HEIC-bilderna rekommenderas det att du laddar upp dem som de är, inte ändrar dem till JPEG. Men även om HEIC-bilder har bättre kvalitet, är JPEG-filer bättre ur ett kompatibilitetsperspektiv.

Laddar upp organiseringsalternativ i OneDrive-appen för iPhones

Så det är det: när du har konfigurerat alla inställningar som du vill kan du stänga appen och låta den göra sitt jobb med att ladda upp dina foton och videor till din OneDrive.

Använder du OneDrive-appen för att ladda upp bilder och videor från din iPhone och iPad?

OneDrive är en av de bästa molntjänsterna i världen och med tanke på hur många som använder Windows på sina enheter men även äger iPhones eller iPads är det bra att du kan säkerhetskopiera och synkronisera foton och videor. Om du har frågor om att använda OneDrive på din iPhone eller iPad, kommentera nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button