Hur man laddar upp bilder till OneDrive från din Android-smarttelefon eller surfplatta

OneDrive är en molntjänst lagring (lagringstjänst)Microsoft för hem- och företagsanvändare(hem- och företagsanvändare). Vi använder den för att säkerhetskopiera våra filer dagligen, samt för att synkronisera dem mellan enheter. Om du använder OneDrive för Windows bör du också installera den på din Android smartphone och surfplatta(Android smartphone och surfplatta) . Om du tar många bilder, överväg att aktivera kamerauppladdningsfunktionen för att säkerhetskopiera dina foton och videor OneDrive och komma åt dem på sina enheter. Så här laddar du upp bilder till OneDrive Med Android :

NOTERA.(OBS:) Den här guiden fungerar för smartphones och surfplattor android. Om du inte redan har installerat OneDrive du kan få det från Play Butik.

Steg 1(Steg 1) . Öppna OneDrive på hans Android-enhet och åtkomst(Android-enhet och åtkomst) dess inställningar.

Det första steget är att öppna OneDrive-appen(OneDrive-appen) till Android smartphone(Android smartphone) . Om du inte har anslutit ännu OneDrive-appen(OneDrive-appen) till din Microsoft konto(Microsoft-konto) eller företagskonto(företagskonto), gör det nu. Sedan i OneDrive-appen(OneDrive-appen) Tryck på posten ” jag(Mig)” i det nedre högra hörnet av skärmen.

Ansökan OneDrive(OneDrive-appen) visar flera alternativ relaterade till hur det fungerar. Rör inställningar(Inställningar) .

Skriv inställningar från OneDrive-appen till Android

Steg 2(Steg 2) . Tillgång till parametrar kamera nedladdningar från (Kamerauppladdning)OneDrive-appar.(OneDrive-appen)

Angivna inställningar(Inställningar) hitta den anropade posten “Ladda ner från kameran.” (“Kamerauppladdning.”) Om du inte har konfigurerat OneDrive för att säkerhetskopiera dina bilder måste den vara inställd på att inte ladda upp dina bilder.

Spela in kamerauppladdning från OneDrive-appen

Steg 3(Steg 3) . Ladda upp foton(Ladda upp bilder) till OneDrive Med Android

På nästa skärm bör du se en växling “Kamerauppladdning”(“Kamerauppladdning”) , som är inaktiverat som standard. Under honom OneDrive visar också Microsoft konto,(Microsoft-konto) som används för att ladda upp bilder OneDrive.

Ställ in strömbrytaren “Ladda ner från kameran” till positionen ” (“Kamerauppladdning”)(På).”.

Växla kamerauppladdning i OneDrive-appen.

Android kommer att fråga dig om du vill “Aktivera kamerauppladdningar för det här kontot”(“Slå på kamerauppladdning för det här kontot”) och berätta sedan för dig Microsoft konto,(Microsoft-konto) till vilket bilderna kommer att laddas upp. Rör Bekräfta(Bekräfta) .

Slå på kamerauppladdningsfunktionen i OneDrive-appen

Appen kommer då att be dig igen bekräfta att du vill ladda ner hela fotografisk film i (kamera rulle)molnlagring(molnlagringsutrymme) OneDrive . Bekräfta(Bekräfta) att du vill aktivera den här funktionen.

Bekräftelse på aktivering av kamerans nedladdningsfunktion

Nu kamera uppladdning(kamerauppladdning) aktiveras och alla bilder du tar på Android-enhet(Android-enhet) , inläst i OneDrive . Foton som redan finns på din enhet laddas också så snart som möjligt, beroende på vilka inställningar du ändrar härnäst.

Steg 4(Steg 4). Anpassa när och hur OneDrive för Android kommer att ladda upp dina foton och videor.

OneDrive för Android du kan ange när du ska köra bild uppladdning(bilduppladdning) , om du vill inkludera video och om du vill inkludera andra bildmappar i den automatiska uppladdningen.

Alternativ för kamerauppladdning tillgängliga i OneDrive för Android

Klicka först ” Ladda ner med(Ladda upp med)” och välj om du vill att uppladdningen endast ska utföras när den är ansluten till WiFi eller även när du är ansluten till ett mobilnät.

Välj om du vill ladda upp foton och videor endast via Wi-Fi

Klickar Ytterligare mappar(Ytterligare mappar), kommer du att se en lista över dina andra mappar som innehåller bilder och videor, till exempel “Bilder(WhatsApp-bilder) Whatsapp” , “WhatsApp-video”(whatsapp video) Instagram ” och ” filmer”(Filmer). Välj(Välj) om du också vill säkerhetskopiera bilder och videor från dessa mappar till OneDrive genom att ställa in lämpliga omkopplare på ” (På).” eller ” Av(Av).”.

Ytterligare bildmappar du kan ladda upp till OneDrive

Klicka på pilen ” Tillbaka(Tillbaka)” i det övre vänstra hörnet av skärmen och justera de två andra alternativen: om du vill ladda upp bilder till OneDrive endast när du laddar din Android-enheter(Android-enhet) och om du vill att säkerhetskopian ska inkludera videor tillsammans med bilder.

Fler alternativ för OneDrive på Android

När du är klar med inställningen, stäng OneDrive-appen(OneDrive-appen) och dina bilder kommer automatiskt att säkerhetskopieras enligt dina preferenser.

Gillar du hur OneDrive säkerhetskopierar och synkroniserar dina bilder?

Om du använder OneDrive på dina enheter Windows rekommenderas att aktivera det på smartphones och surfplattor android. Således har du tillgång till din data i molnet lagring (lagringstjänst)Microsoft från var som helst i världen. Dessutom synkroniseras bilderna du tar med dina smartphones med dina enheter. Windows och vice versa. Testa(Testa) den här funktionen och berätta hur den fungerar för dig i kommentarsfältet nedan.

OneDrive är Microsofts molnlagringstjänst för både hem- och företagsanvändare. Vi använder den för att säkerhetskopiera våra filer dagligen, samt synkronisera dem mellan enheter. Om du använder OneDrive för Windows bör du även installera det på din Android-smarttelefon och surfplatta. Om du tar många bilder, överväg att aktivera kamerauppladdningsfunktionen, så att du säkerhetskopierar dina foton och videor till OneDrive och får tillgång till dem på dina enheter. Så här laddar du upp bilder till OneDrive från Android:

NOTERA: Den här guiden fungerar för Android-smarttelefoner och surfplattor. Om du inte redan har OneDrive installerat kan du hämta det från Play Butik.

Steg 1. Öppna OneDrive på din Android-enhet och gå till dess inställningar

Det första steget är att öppna OneDrive-appen på din Android-smarttelefon. Om du inte redan har anslutit OneDrive-appen till ditt Microsoft-konto eller till ditt företagskonto, gör det nu. Tryck sedan på posten i det nedre högra hörnet av skärmen i OneDrive-appen.

Jag-knappen från OneDrive-appen

OneDrive-appen visar flera alternativ relaterade till hur den fungerar. Tryck på .

Posten Inställningar från OneDrive-appen i Android

Steg 2. Öppna inställningarna för kamerauppladdning från OneDrive-appen

I listan, leta efter posten som heter Om du inte har konfigurerat OneDrive för att säkerhetskopiera dina bilder, bör det stå att dina bilder inte laddas upp.

Posten Camera Upload från OneDrive-appen

Steg 3. Ladda upp bilder till OneDrive från Android

På nästa skärm bör du se omkopplaren som är inaktiverad som standard. Under den visar OneDrive även Microsoft-kontot som används för uppladdning av OneDrive-bilder.

Ställ omkopplaren på .

Omkopplaren för kamerauppladdning från OneDrive-appen

Android frågar dig om du vill och berättar sedan vilket Microsoft-konto som bilderna ska laddas upp till. Tryck på .

Aktiverar kamerauppladdningsfunktionen i OneDrive-appen

Därefter ber appen dig ännu en gång att bekräfta att du vill ladda upp hela din kamerarulle till ditt OneDrive-molnlagringsutrymme. att du vill aktivera den här funktionen.

Bekräftar aktiveringen av kamerauppladdningsfunktionen

Nu är kamerauppladdningen aktiverad och alla bilder du tar med din Android-enhet laddas upp till OneDrive. De foton du redan har på din enhet laddas också upp så snart som möjligt, beroende på vilka inställningar du ändrar härnäst.

Steg 4. Konfigurera när och hur OneDrive för Android laddar upp dina foton och videor

I OneDrive för Android kan du ställa in när bilduppladdningen utförs, om du vill inkludera videor eller inte, och om du vill lägga till andra bildmappar till den automatiska uppladdningen.

Alternativ för kamerauppladdning tillgängliga i OneDrive för Android

Tryck först och välj om du vill att uppladdningen endast ska utföras när du är ansluten till Wi-Fi, eller även när du är ansluten till ett mobilt nätverk.

Välj om du vill ladda upp bilder och videor med endast Wi-Fi

När du trycker på ser du en lista över dina andra mappar som innehåller bilder och videor, som WhatsApp-bilder, WhatsApp-video, Instagram och filmer. Välj om du också vill säkerhetskopiera bilderna och videorna från dessa mappar till OneDrive, genom att ställa in deras omkopplare eller .

Ytterligare bildmappar som kan laddas upp till OneDrive

Tryck på pilen i det övre vänstra hörnet av skärmen och konfigurera de andra två inställningarna: om du bara vill ladda upp bilder till OneDrive medan din Android-enhet laddas, och om du vill att säkerhetskopian ska inkludera videor bredvid bilder.

Andra alternativ för hur OneDrive fungerar i Android

När du är klar med att ställa in allt, stäng OneDrive-appen, och bildsäkerhetskopieringarna kommer att utföras automatiskt, enligt dina preferenser.

Gillar du hur OneDrive säkerhetskopierar och synkroniserar dina bilder?

Om du använder OneDrive på dina Windows-enheter är det en bra idé att aktivera det på dina Android-smarttelefoner och surfplattor. På så sätt har du tillgång till din data i Microsofts molnlagringstjänst var som helst. Dessutom synkroniseras bilderna du tar med dina smartphones med dina Windows-enheter och tvärtom. Testa den här funktionen och berätta hur den fungerar för dig, i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button