Hur man laddar ner och sparar webbsidor för offlinesurfning med Firefox

Bevarande webbsidor för offlinevisning(webbsida för offlinevisning) är ett utmärkt sätt att hantera nätverksproblem om du vill se viss information i avlägsna områden eller för andra ändamål. Idag kommer vi att titta på flera sätt att spara webbsidor för offlinevisning Mozilla Firefox .

Ja, du kan enkelt bokmärka sidor, men samtidigt betyder det inte att de sidorna kan ses offline, eftersom bokmärken fungerar annorlunda. En anslutning kommer alltid att krävas när det är dags att bläddra i bokmärkta webbsidor, och detta kan vara ett problem i vissa scenarier.

Så vad gör vi i en sådan situation? Väl(Tja) Innan du stöter på det här problemet, se till att följa stegen nedan om hur du sparar webbsidor för offlinevisning. Som nämnts kommer vi att fokusera på idag Mozilla Firefox främst pga Mozilla uppdaterade webbläsaren för att vara mer privat än liknande Google Chrome och andra.

Spara webbsidan till Firefox för offlinevisning

För att lära dig hur du sparar webbsidor för offlineläsning med Firefox i Windows har du följande tre alternativ:

  1. Spara sidan som en HTML-fil
  2. Spara sidan som en bildfil
  3. Spara sidan som PDF.

Låt oss titta på detta mer i detalj.

1]Spara webbsidan som en HTML-fil.

Så för att spara sidan som HTML – fil rekommenderar vi att du klickar på menyknappen i webbläsarens övre högra hörn. Därifrån väljer du ” Spara sida(Spara sida) som” för att spara webbsidan som HTML – fil för vidare användning.

Alternativt kan du helt enkelt klicka CTRL+S eller högerklicka på webbsidan och välj ” Spara sida som(Spara sida som) ” . Med så många alternativ att välja mellan är det galet, så välj det som fungerar bäst för dig.

2]Spara sidan som en bildfil

Mozilla Firefox bör komma med en egen skärmdumpstillägg som heter Enkel skärmdump . Om inte, föreslår vi att du installerar det från tilläggsbutik,(Tilläggsbutik) eftersom det fungerar väldigt bra. När du har installerat, klicka på ikonen och välj alternativet ” Att fånga helheten(Capture Whole) webbsida”.

Alternativt kan användaren helt enkelt högerklicka på sidan och sedan välja ” Ta en skärmdump(Ta skärmdump) ” .

3]Spara sidan som PDF

Det sista steget är att spara sidan till PDF-format(PDF) för framtida referens. Vi kan göra detta genom att klicka på menyknappen i Firefox och välj sedan alternativet märkt ” Täta(Skriv ut) » .

spara en webbsida för offlinevisning

Därefter klickar du på “Skriv ut” i det övre vänstra hörnet och väljer sedan ” Microsoft Print till PDF “, Tryck ” Täta(Skriv ut)”, spara sedan dokumentet på din hårddisk, och det är allt.

Vi hoppas att du tycker att det här inlägget är användbart.(Vi hoppas att du tycker att det här inlägget är användbart.)

Spara en webbsida för offlinevisning är ett utmärkt sätt att bekämpa nätverksproblem om du vill se viss information i avlägsna områden eller för andra ändamål. Idag ska vi titta på flera sätt att spara webbsidor för offlinevisning Mozilla Firefox.

Ja, det är möjligt att enkelt bokmärka sidor, men samtidigt betyder det inte att dessa sidor kan ses offline eftersom det inte är så bokmärken fungerar. Man kommer alltid att kräva en anslutning när det är dags att se bokmärkta webbsidor, och det kan vara ett problem i vissa scenarier.

Så, vad gör vi då, i en sådan situation? Tja, innan du går in i det problemet, se till att följa stegen nedan om hur du sparar webbsidor för offlinevisning. Som sagt kommer vi att fokusera på Mozilla Firefox idag, främst för att Mozilla har uppdaterat webbläsaren för att vara mer integritetsmedveten jämfört med sådana som Google Chrome och andra.

Spara en webbsida i Firefox för offlinevisning

För att lära dig hur du sparar webbsidor för offlineläsning med Firefox på Windows har du följande tre alternativ:

  1. Spara sidan som en HTML-fil
  2. Spara sidan som en bildfil
  3. Spara sidan som PDF.

Låt oss gå in på detta mer i detalj.

1]Spara webbsidan som en HTML-fil

Spara webbsidor i Firefox för offlinevisning

OK, så för att spara sidan som en HTML-fil rekommenderar vi att du klickar på menyknappen i webbläsarens övre högra hörn. Därifrån väljer du Spara sida som för att spara webbsidan som en HTML-fil för framtida referens.

Alternativt kan du helt enkelt trycka på CTRL + S eller högerklicka på webbsidan och välja Spara sida som. Så många alternativ att välja mellan, det är galet, så välj det som fungerar bäst för dig.

2]Sparar sidan som en bildfil

Mozilla Firefox bör komma med en egen skärmdumpstillägg som heter . Om inte, föreslår vi att du installerar det från Add-on Store eftersom det fungerar så bra. Efter installationen klickar du på ikonen från ikonen och väljer alternativet som säger Capture Whole Webpage

Alternativt kan användaren helt enkelt högerklicka på sidan och sedan välja Ta skärmbild från menyn.

3]Spara sidan som PDF

Det sista steget är alltså att spara sidan som PDF för framtida referens. Vi kan göra detta genom att klicka på menyknappen i Firefox, välj sedan alternativet som säger Skriv ut.

spara webbsida för offlinevisning

Efter det, klicka på Skriv ut i det övre vänstra hörnet, välj sedan , tryck på Skriv ut, spara sedan dokumentet på din hårddisk, och det är allt.

Relaterade Artiklar

Back to top button