Hur man laddar ner och installerar Silverlight på Windows 10

Det fanns en tid då Adobe Flash var kungen av internet, och Microsoft Jag ville få min del av kakan. I ett försök att göra ett genombrott kom företaget med ett verktyg som kallas silver ljus och tanken var att störta Blixt och ta odelad dominans.

Tyvärr för mjukvarujätten gick det inte som planerat. Utvecklare(Utvecklare) hade ingen brådska att utveckla Internet-applikationer med hjälp av silver ljus och miljontals användare Windows kunde inte ladda plugin-programmet. För att inte tala om, internet gick igenom en period då dessa plugins måste överges. För närvarande HTML5 tog över och Adobe Flash och Microsoft Silverlight död i vattnet men just nu om du fortfarande vill ladda ner och installera silver ljus av någon anledning i Windows 11/10 kan du göra det här.

Ladda ner(Ladda ner och installera silver ljus i Windows 11/10

Björn(Tänk på) att om du ska bygga webbapplikationer måste användarna installera plugin-programmet silver ljus för dina webbläsare. Problemet är att plugin-programmet inte längre stöds.

Vi vet det Netflix använder detta verktyg för att leverera innehåll till användarna Windows och Mac där det är möjligt, men det är ungefär det när det gäller stöd från stora företag.

Men hallå, om det är den här vägen du vill ta i både apputveckling och webbutveckling, vilka är vi då att säga något annat? Vi(ons) snarare hjälpa dig att uppnå dina mål, så vi bestämde oss för att dela hur du laddar ner och installerar Silverlight 5 i Windows 10.

Detta är den senaste versionen av redan föråldrad programvara, så förvänta dig inga ytterligare uppdateringar inom en snar eller avlägsen framtid.

Så, installera den senaste versionen silver ljus väldigt enkelt som du kan föreställa dig.

Besök den officiella webbplatsen och se till att klicka på knappen som säger ” Ladda ner(Ladda ner nu. Följ instruktionerna och det borde vara slutet på uppdraget.

När upphör stödet för Silverlight?

När det gäller webbläsare fungerar verktyget inte längre i versioner Krom och Firefox efter 2015 respektive 2016. Microsoft Edge aldrig varit på supportlistan, så Internet Explorer 11 kvarstår till 2021.

Rörande Windows 10 kommer supporten också att upphöra 2021, så vi skulle vilja rekommendera att du vidtar seriösa åtgärder för att hitta en ersättare innan dess. HTML5 fungerar väldigt bra och Java också, så ta en titt på vad som kommer härnäst.

Det fanns en tid när Adobe Flash var kungen av internet, och Microsoft ville ha en del av kakan. I ett försök att göra ett genombrott, kom företaget upp med ett verktyg som kallas silver ljusoch tanken var att avsätta Flash och regera på högsta nivå.

Tyvärr för mjukvarujätten gick det inte som planerat. Utvecklare skyndade sig inte att utveckla internetappar med Silverlight, och användare av Windows misslyckades med att gå ut i miljontals för att ladda ner plugin. För att inte tala om, webben gick igenom en period då den behövde gå bort från dessa plugins. Som det ser ut just nu har HTML5 tagit över och både Adobe Flash och Microsoft Silverlight är döda i vattnet, men just nu, om du fortfarande vill ladda ner och installera Silverlight av någon anledning på Windows 11/10, så kan du det.

Ladda ner och installera Silverlight 5 på Windows 10

Ladda ner och installera Silverlight på Windows 11/10

Tänk på att om du ska skapa webbappar måste användarna installera Silverlight-plugin för sina webbläsare. Problemet är att plugin-programmet inte längre stöds brett.

Vi vet att Netflix använder verktyget för att leverera innehåll till Windows- och Mac-användare där det är tillgängligt, men det är ungefär det när det gäller support från stora företag.

Men hallå, om det är den här vägen du vill ta i både app- och webbutveckling, vilka är vi då att säga något annat? Vi hjälper hellre till att nå dina mål, och det är därför vi har beslutat att dela med oss ​​av hur du laddar ner och installerar Silverlight 5 på Windows 10.

Det är den senaste versionen av den nu utfasade programvaran, så förvänta dig inga ytterligare uppdateringar inom en snar eller avlägsen framtid.

OK, så att installera den senaste versionen av Silverlight är väldigt enkelt, som du kanske föreställer dig.

Besök den officiella webbplatsen, och se till att klicka på knappen som säger Ladda ner nu. Följ instruktionerna och det borde vara slutförandet av uppdraget.

När upphör Silverlight-stödet?

När det kommer till webbläsare fungerar verktyget inte längre på versioner av Chrome och Firefox efter 2015 respektive 2016. Microsoft Edge fanns aldrig på supportlistan, så det lämnar Internet Explorer 11 till 2021.

När det gäller Windows 10 kommer supporten att upphöra under år 2021 också, så vi skulle vilja rekommendera att man gör seriösa åtgärder för att hitta en ersättare innan dess. HTML5 fungerar riktigt bra, och Java också, så ta en titt på dem framöver.

Relaterade Artiklar

Back to top button