Hur man krypterar zip-filer

du vill kryptera Blixtlås – en fil om du inte vill att någon annan ska kunna öppna den. helt okrypterad Blixtlås -filen kan visas på några sekunder på de flesta operativsystem med ett enkelt dubbelklick för att öppna alla filer inom.

Lösenordsskyddad krypterad zip-fil(En lösenordsskyddad, krypterad zip-fil) förhindrar detta genom att låsa arkivet så att endast vissa personer kan komma åt dess innehåll (eller någon som har turen att ha en zip-filupplåsare).

Varför använda en zip-fil?

Det finns flera skäl att använda Blixtlås – arkivera, och inte bara lagra filer i en mapp, men de har alla gemensamt användarvänlighet.

blixtlås -filer organiserar data i en enda mapp som fungerar som en fil, vilket innebär att du kan lagra hundratals filer och mappar på ett ställe utan rädsla för att du av misstag kan radera en del av innehållet. Detta är vanligt för säkerhetskopiering av filer.

Du kan också dela Blixtlås -filer på Internet för att skicka flera filer till någon samtidigt. Alternativet är att skicka flera e-postmeddelanden, en efter en, med bilagor överallt. Detta är generellt svårt att hantera som mottagare och är definitivt oprofessionellt.

Blixtlås – filen kan också komprimeras för att spara diskutrymme, något du bör tänka på om du planerar att kryptera blixtlås – en fil som innehåller många element, eller en fil som innehåller konfidentiella filer.

Tips: Kryptering av ZIP-filer är begränsad till bara dessa filer. Lär dig hur du krypterar hela din hårddisk för ännu mer skydd.

Hur man skapar och krypterar en zip-fil

Du kan kryptera filer inuti blixtlås – Arkiv med gratis verktyg som kan laddas ner på några sekunder. ZIP-kryptering(ZIP) fungerar på alla operativsystem ( Windows , Android macOS, etc.).

Windows Zip-kryptering

Krypteringsmetod Blixtlås som vi kommer att överväga för Windows innebär att man använder det kostnadsfria 7-Zip-programmet, men det finns många andra Windows-friprogram som fungerar på liknande sätt, som PeaZip .

 • Välj de element du vill lägga till i den krypterade Blixtlås – fil.
 • Högerklicka på en av filerna eller mapparna och välj 7-Zip > Lägg till arkiv(Lägg till arkiv) .

 • Välj ett namn för Blixtlås – fil och ny plats (om du vill). standard ny Blixtlås – Arkivet kommer att skapas i samma mapp som dess innehåll valdes från.
 • Se till att rullgardinsmenyn är Arkivformat(Arkivformat) valt blixtlås .
 • Stiga på(Ange) lösenord för Blixtlås – fil i textfält ” Kryptering(Kryptering)” till höger.

För ökad säkerhet, ändra gärna krypteringsmetoden till AES-256 .

 • Klick OK att kryptera Blixtlås – lösenordsfil. Detta bör inte ta lång tid, men om du krypterar flera filer och/eller mappar, eller om du har en långsam dator, kan du vänta några minuter eller till och med timmar.

Zip-kryptering Mac

För att kryptera Blixtlås – fil till Mac ladda ner det kostnadsfria iZip-programmet och följ dessa steg:

 • Öppna iZip och klicka på ” Skapa arkiv(Skapa arkiv) » .

 • Välj ” Ange ett namn(Ange namn) » för att ange ett namn Blixtlås – fil och välj en plats för att spara den och klicka sedan på ” Skapa(Skapa) ” .

 • Sätta på ytterligare kompression(Extra komprimering) om du vill och tryck sedan på “Ytterligare(Nästa) ” .
 • Markera rutan ” Aktivera skydd(Aktivera lösenordsskydd) lösenord” och ange lösenordet två gånger Blixtlås – fil.

 • Klick Ytterligare(Nästa ) för att fortsätta.
 • Välj(Välj) krypteringsmetoden, helst den säkraste, AES-256 bitar(AES-256bit) .

 • Klick ” Ytterligare(Nästa)” och använd sedan plustecknet för att lägga till de filer och mappar som du vill kryptera till Blixtlås – fil.

 • S Välj ” Ytterligare”(nästa) och sedan igen” Ytterligare(Nästa )” för att börja skapa den krypterade blixtlås – fil. När du ser meddelandet Ditt arkiv har skapats!kan du klicka “Ytterligare(Nästa ) » igen för att stänga den här skärmen och använda det nya krypterade arkivet.

Android ZIP-kryptering

B1 Archiver är en gratis applikation för Android som låter dig skapa krypterade BLIXTLÅS- lösenordsskyddade filer direkt från din telefon.

Steg 1(Steg 1) : Hitta objekten du vill kryptera i blixtlås – fil. Du kan kryptera hela mappar, alla undermappar och specifika filer.

Steg 2(Steg 2) : Tryck och håll ned ett objekt och välj i(Multi Select) “Multi Select”-menyn.

Steg 3(Steg 3) : Välj varje objekt som du vill kryptera genom att klicka på det.

Steg 4(Steg 4) : Välj blixtlås upp.

Steg 5(Steg 5) : Välj cirkeln bredvid blixtlås och ange ett namn för den krypterade blixtlås – fil.

Steg 6(Steg 6) Markera rutan ”
Lösenordsskydd(Skydda med lösenord)” och ange lösenordet du vill använda för skydd blixtlås – fil.

Steg 7(Steg 7) : Tryck på ” OK”(OK) och ange sedan lösenordet igen för att bekräfta.

Du kommer att vilja kryptera en zip-fil om du inte vill att vem som helst ska kunna öppna den. En normal, okrypterad zip-fil kan ses på några sekunder på de flesta operativsystem med ett enkelt dubbelklick, vilket avslöjar alla filer inuti.

En lösenordsskyddad, krypterad zip-fil förhindrar detta, låser arkivet så att endast specifika personer kan komma åt dess innehåll (eller någon som har tur med en zip-filupplåsare).

Varför använda en zip-fil?

Det finns flera anledningar till att vilja använda ett Zip-arkiv kontra att bara lagra filerna i en mapp, men vad de alla har gemensamt är användarvänligheten.

Zip-filer organiserar data i en enda mapp som fungerar precis som en fil, vilket innebär att du kan lagra hundratals filer och mappar på en plats utan rädsla för att du råkar radera en del av innehållet. Detta är vanligt för säkerhetskopiering av filer.

Du kan också dela zip-filer online för att skicka flera filer till någon samtidigt. Alternativet är att dela flera e-postmeddelanden, en efter en, med bilagor uppträdda överallt. Detta är vanligtvis svårt att hantera som mottagare och definitivt oprofessionellt.

En Zip-fil kan också komprimeras för att spara diskutrymme, vilket är något du bör tänka på om du planerar att kryptera en ZIP-fil som har massor av objekt i sig, eller en som innehåller känsliga filer.

Tips: Kryptering av ZIP-filer är begränsad till bara dessa filer. Lär dig hur du krypterar hela din hårddisk för ännu mer skydd.

Hur man skapar och krypterar en zip-fil

Du kan kryptera filer i ett ZIP-arkiv med gratisverktyg som du kan ladda ner på några sekunder. ZIP-kryptering fungerar på alla operativsystem (Windows, Android, macOS, etc).

Windows Zip-kryptering

Zip-krypteringsmetoden som vi kommer att täcka för Windows innebär att du använder det kostnadsfria 7-Zip-programmet, men det finns massor av andra Windows-freeware som fungerar på liknande sätt, som PeaZip.

 • Välj de objekt du vill lägga till i den krypterade zip-filen.
 • Högerklicka på en av filerna eller mapparna och gå till 7-Zip > Lägg till arkiv.

 • Välj ett namn för zip-filen och en ny plats (om du vill). Som standard kommer det nya Zip-arkivet att skapas i samma mapp som dess innehåll valdes från.
 • Se till blixtlås väljs i arkivformat rullgardinsmenyn.
 • Ange lösenordet för zip-filen i Kryptering textrutor till höger.

För ökad säkerhet, ändra gärna krypteringsmetoden till AES-256.

 • Välj OK för att kryptera zip-filen med ett lösenord. Det borde inte ta lång tid, men om du krypterar flera filer och/eller mappar, eller om du har en långsam dator, kan du vänta flera minuter eller till och med timmar.

Mac Zip-kryptering

För att kryptera en Zip-fil på en Mac, ladda ner det kostnadsfria iZip-programmet och följ sedan dessa steg:

 • Öppna iZip och tryck Skapa arkiv.

 • Välja Ange namn för att ange ett namn för zip-filen och för att välja var den ska sparas och välj sedan Skapa.

 • Gör det möjligt Extra kompression om du vill och tryck sedan på Nästa.
 • Markera rutan bredvid Aktivera lösenordsskyddoch ange sedan zip-filens lösenord två gånger.

 • Tryck Nästa att fortsätta.
 • Välj en krypteringsmetod, helst det säkraste alternativet, AES-256bit.

 • Tryck Nästa och använd sedan plustecknet för att lägga till de filer och mappar som du vill kryptera i zip-filen.

 • SVälj Nästa och då Nästa igen för att börja skapa den krypterade ZIP-filen. När du ser meddelandet kan du välja Nästa en gång till för att stänga skärmen och använda ditt nya krypterade arkiv.

Android Zip-kryptering

B1 Archiver är en gratis Android-app som låter dig skapa lösenordsskyddade, krypterade ZIP-filer direkt från din telefon.

Steg 1: Leta upp objekten som du vill kryptera till en ZIP-fil. Du kan kryptera hela mappar, alla undermappar och specifika filer.

Steg 2: Tryck och håll kvar ett objekt och välj Flera val från menyn.

Steg 3: Välj varje objekt du vill kryptera genom att trycka på dem.

Steg 4:Välj blixtlås på toppen.

steg 5: Välj bubblan bredvid blixtlås och ange ett namn för den krypterade ZIP-filen.

Steg 6: Markera rutan bredvid
Skydda med lösenordoch ange sedan lösenordet som du vill använda för att skydda ZIP-filen.

Steg 7: Tryck OK och ange sedan lösenordet igen för bekräftelse.

Relaterade Artiklar

Back to top button