Hur man kör Windows-appar på Mac utan att installera Windows

När dina uppgifter har överförts på ett säkert och säkert sätt kommer övergången från Windows på macOS blir det väldigt enkelt! Du kan dock vänja dig vid exklusiva applikationer Windows för normal datoranvändning.

Det finns flera alternativ. Emuleringslager som WineBottler (gratis) och CrossOver Mac (rimligt prissatt) kan göra många applikationer Windows arbeta under macOS utan en fullständig installation! Anmärkningsvärt nog gör de det också med liten eller ingen teknisk kunskap. Det är en enkel plug-in och ett bra exempel på att förenkla komplexa tekniker för dagligt bruk.

I den här guiden lär du dig hur du använder Cross Over Mac för tillförlitlig drift av PaintDotNet-alternativet kallas Pictbear (PaintDotNet)och(Pict Bear) Anteckningsblock Anteckningar++ . Vi hoppas(Förhoppningsvis) att du i slutet av den här guiden kommer att kunna installera de Windows-appar du behöver på egen hand (Windows-appar)Mac !

Notera. Vissa applikationer Windows kommer inte att fungera med den här lösningen. Det går inte att köra applikation som PaintDotNetMac utan installation Windows i boot camp eller virtualiseringsapplikationer. PaintDotNet är en ansökan för Windows , som är starkt beroende av systemfiler och ramverk. Tyvärr kommer applikationer som denna eller mycket stora och komplexa applikationer inte att köras under en emulator som Cross Over Mac .

Innan vi börjar

Innan vi börjar, en anteckning om vintappare. Eftersom det är ett gratis alternativ är det bara naturligt att du blir frestad att prova. Tyvärr, vinbottnarens prestanda(WineBottler) är inte imponerande. Programkatalogen är mindre, den innehåller mycket(mycket) programvara är föråldrad och de flesta applikationer körs inte när de används.

Därför är den här guiden tillägnad Cross Over Mac . Appen har en gratis 14-dagars provperiod och licenser börjar till ett överkomligt pris på $29,95. Du behöver inte betala något för att prova. Den är också helt kompatibel med macOS Catalina .

Installera en Mac Crossover

För att installera och använda CrossOver Mac(CrossOver Mac) kräver lite mer än grundläggande datorkunskaper. Om du kan öppna ZIP-filen och följa några instruktioner är du klar.

1. Gå till CodeWeavers (CodeWeavers hemsida) och ladda ner testversionen Cross Over Mac .

2. Dubbelklicka på den nedladdade .zip-filen för att extrahera installationsprogrammet Cross Over Mac.

CrossOver Installer för Mac

3. Dubbelklicka(Dubbelklicka) applikation crossover för att installera programvaran. Om macOS uppmanas, välj ” Öppna(Öppna)” och fortsätt följa instruktionerna på skärmen.

Öppen inbjudan

4. Kör efter installationen Cross Over Mac och välj “Prova(Försök)” när du uppmanas:

Knapp

Det är allt! Ansökan öppnas Cross Over Mac .

Använder CrossOver Mac

Crossover app

Resan börjar med det enkla fönstret som visas ovan. Klicka på den stora knappen Installera Windows-applikationen.(Installera en Windows-applikation)

Följande fönster kommer att visas. Välj ” Uppdatera alltid(Alltid uppdatera)” och vänta lite. Appen kommer att meddela dig när uppdateringen är klar.

Uppdatera alltid-knappen

Ange sedan namnet på appen du vill installera i textinmatningsfältet. Eller bläddra i applikationskatalogen som innehåller många applikationer som du vet fungerar med Cross Over Mac . Välj “Fortsätt”(Fortsätt) när du gör ditt val.

Textinmatningsfält och knappen Fortsätt

Applikationen börjar installeras. Beroende på programmet kan du se ett typiskt Windows-installationsprogram. Följ instruktionerna på skärmen.

Installationsförloppsfönster

Fönstret Windows-programinställningar

När installationen är klar, välj Redo(Gjort) .

Därefter kommer du att se fönstret nedan.

PictBear-appen på CrossOver Mac

I terminologi CrossOver Mac-installerade program (Cross Over Mac)Windows kallas “flaskor”. Detta är ett hån eftersom applikationen använder ett emuleringslager WineWindows. Dubbelklicka sedan på ikonen Pictbear , och programmet startar. Det var enkelt!

Hur man öppnar Windows-appar

Om du vill öppna Pictbear eller något annat program som du installerar i framtiden måste du först öppna Cross Over Mac . Välj sedan Flaska programmet och dubbelklicka på dess ikon. Här Pictbear jobbar på MacBook Pro :

PictBear öppen på MacBook Pro

Installera program för Windows

Installation Anteckningar++ fungerar till exempel exakt likadant. Bara(Helt enkelt) öppen Cross Over Mac och klicka på ” Installera Windows-applikationen. (Installera en Windows-applikation)Skriv Notepad++ eller namnet på din ansökan i textinmatningsfältet. Om ett installationsprogram är tillgängligt för det, kommer det att visas i din sökning så här:

Installationsprogram tillgängligt i CrossOver

Välj ” Fortsätt(Fortsätt) ” och följ instruktionerna på skärmen. Processen är densamma som för Pictbear .

Om ett installationsprogram inte är tillgängligt för din applikation, finns det en chans att det inte fungerar under Cross Over Mac . Men du kan fortfarande prova!

1. Ladda ner programinstallationsprogrammet (en körbar fil).

2. Klicka på ” Val av installatör(Välj Installatör)” ovan och ange platsen Cross Over Mac .

3. Följ instruktionerna på skärmen.

Ta bort Windows-program

Kanske programmet som du installerade med Cross Over Mac inte uppfyllde dina förväntningar eller så hittade du ett bättre alternativ. Så här blir du av med det:

1. Öppna CrossOver Mac.

2. Kommando-klicka på programikonen.

3. Välj Ta bort .

Högerklicka på Ta bort-menyn.

Det är allt! Jag hoppas att denna guide kommer att göra din övergång till Mac ännu lättare.

Har du någonsin testat att använda Cross Over Mac för att starta applikationer Windows på din Mac ? Du(Har) använde det någon annan lösning? Dela med sig(Dela) oss med din upplevelse i kommentarsfältet nedan.

När dina data väl har överförts på ett säkert och säkert sätt är det mest enkelt att byta från Windows till macOS! Du kan dock vara van vid Windows-exklusiva appar för din allmänna datoranvändning.

Det finns några alternativ. Emuleringslager som WineBottler (gratis) och CrossOver Mac (rimligt prissatt) kan lura många Windows-appar att arbeta under macOS utan en fullständig installation! Anmärkningsvärt nog gör de det också med väldigt lite eller inget tekniskt kunnande. Det är en plug-and-play-affär och ett underbart exempel på komplex teknik som förenklas för den dagliga användaren.

En Windows-app som körs på en bärbar Mac

I den här guiden kommer du att lära dig hur du använder CrossOver Mac för att på ett tillförlitligt sätt köra ett PaintDotNet-alternativ som heter PictBear och Notepad++. Förhoppningsvis, i slutet av den här guiden, kommer du att kunna installera de Windows-appar du vill ha på din Mac helt på egen hand!

Obs: Vissa Windows-appar fungerar inte med den här lösningen. Det är omöjligt att köra en app som PaintDotNet på en Mac utan att installera Windows under Boot Camp eller en virtualiseringsapp. PaintDotNet är den typ av Windows-app som är starkt beroende av systemfiler och ramverk för att fungera. Tyvärr kommer appar som denna, eller mycket stora och komplexa appar att ha svårt att fungera under en emulator som CrossOver Mac.

Innan vi börjar

En anteckning om WineBottler innan vi börjar. Eftersom det är gratisalternativet är det bara naturligt att du blir frestad att prova det. Tyvärr är WineBottlers prestanda underväldigande. Appkatalogen är mindre, den innehåller föråldrad programvara och de flesta appar körs inte när du använder den.

Därför handlar den här guiden om CrossOver Mac. Appen har en gratis provperiod på 14 dagar och licenser börjar på 29,95 USD till ett överkomligt pris. Du behöver inte betala något för att prova. Den är också helt kompatibel med macOS Catalina.

Installerar Crossover Mac

Det krävs lite mer än grundläggande datorkunskaper för att installera och använda CrossOver Mac. Om du kan öppna en .zip-fil och följa några instruktioner är du igång.

1. Gå till CodeWeavers webbplats och ladda ner testversionen av CrossOver Mac.

2. Dubbelklicka på .zip-filen du laddade ner för att extrahera CrossOver Mac-installationsprogrammet.

CrossOver Mac-installationsprogram

3. Dubbelklicka på CrossOver-appen för att installera programvaran. Om du uppmanas av macOS, välj öppna och fortsätt genom att följa instruktionerna på skärmen.

öppen prompt

4. Efter installationen, starta CrossOver Mac och välj Prova när du uppmanas:

Testa nu-knappen

Det är allt! CrossOver Mac-appen öppnas.

Använder Crossover Mac

crossover app

Resan börjar från det enkla fönstret som visas ovan. Välj det stora Installera en Windows-applikation knapp.

Följande fönster kommer att visas. Välj uppdatera alltid knappen och vänta lite. Appen kommer att meddela dig när den är klar med uppdateringen.

Uppdatera alltid-knappen

Skriv sedan namnet på programmet du vill installera i textinmatningsfältet. Eller klicka dig igenom appkatalogen, som innehåller många appar som är kända för att fungera med CrossOver Mac. Välj Fortsätta när du har gjort ditt val.

Textinmatningsfält och knappen Fortsätt

Appen kommer att börja installeras. Beroende på appen kan du se ett typiskt Windows-liknande installationsprogram. Följ instruktionerna på skärmen.

Installationsförloppsfönster

Windows app installationsfönster

När installationen är klar, välj Gjort.

Därefter ser du fönstret nedan.

PictBear-appen i CrossOver Mac

I CrossOver Mac-terminologi kallas de Windows-program du installerade “flaskor”. Det är tungan i vågen eftersom appen använder Wine Windows-emuleringsskiktet. Dubbelklicka sedan på PictBear-ikonen så startar appen. Det var enkelt!

Hur man öppnar Windows-appar

När du vill öppna PictBear eller någon annan app du installerar i framtiden måste du först öppna CrossOver Mac. Välj sedan appens flaska och dubbelklicka på dess ikon. Här är PictBear som körs på en MacBook Pro:

PictBear öppen på en MacBook Pro

Installerar Windows-appar

Att installera Notepad++, till exempel, fungerar på samma sätt. Öppna helt enkelt CrossOver Mac och välj Installera en Windows-applikation knapp. Skriv Notepad++ eller namnet på din app i textinmatningsrutan. Om ett installationsprogram för det är lättillgängligt kommer det att visas i din sökning så här:

Installationsprogram tillgängligt i CrossOver

Välj Fortsätta och följ instruktionerna på skärmen. Processen är densamma som för PictBear.

Om ett installationsprogram för din app inte är lättillgängligt, är chansen stor att den inte fungerar under CrossOver Mac. Men du kan fortfarande prova!

1. Ladda ner appens installationsprogram (en körbar fil).

2. Klicka på Välj Installer fliken ovan och peka på CrossOver Mac till dess plats.

3. Följ instruktionerna på skärmen.

Ta bort Windows-appar

Kanske levde appen du installerade med CrossOver Mac inte upp till dina förväntningar eller så hittade du ett bättre alternativ. Så här blir du av med det:

1. Öppna Crossover Mac.

2. Kommando-klicka på appens flaska.

3. Välj Ta bort .

Högerklicka på Ta bort-menyn

Det är allt! Jag hoppas att den här guiden gör ditt byte till Mac ännu enklare.

Har du någonsin testat att använda CrossOver Mac för att köra Windows-appar på din Mac? Har du gjort det med någon annan lösning? Dela dina erfarenheter med oss ​​i kommentarsfältet nedan.