Hur man kör kommandotolken som administratör i Windows 11/10

Ett litet tips om hur man kör kommandotolken som administratör eller med andra ord öppna förhöjd kommandotolk i Windows 11/10/8/7 . Vi har sett hur man startar kommandoraden och utför många uppgifter. Men vissa uppgifter krävde förhöjda privilegier för att köras. I sådana fall måste du öppna ett förhöjt kommandotolksfönster. Så låt oss se hur man springer, springer eller öppnar kommandorad(Kommandotolk) som administratör eller förhöjd CMD med administrativa privilegier och rättigheter i Windows 11/10/8/7 .

Hur man börjar kommandorad(Kommandotolken) på uppdrag av administratör(Administratör) i Windows 11/10

För att starta det kommandorad(Kommandotolken) som administratör i Windows 11/10 gör följande:

 1. Hitta cmd i sökrutan i aktivitetsfältet.
 2. Se till(Gör) att det valda resultatet kommandorad .(Kommandotolk)
 3. Klick ” Kör som administratör (Kör som administratör)”.
 4. Klicka på knappen Ja (Ja)” vid UAC-prompten.

Fortsätt läsa om du vill veta mer om dessa steg.

Först måste du hitta cmd i sökfältet på panelen uppgifter(Aktivitetsfältet) och se till resultatet kommandorad(Kommandotolken) är vald eller markerad.

Klicka i så fall på ” Kör som administratör (Kör som administratör)”. Om en prompt visas på din dator UAC Tryck ” Ja (Ja)” för att hitta ” Kommandorad(Kommandotolk)” som administratör.

Men om du använder Windows 10 eller Windows 8 , du kanske inte behöver följa den här ovannämnda metoden. PÅ Windows 10/8 Du kan öppna kommandorad(Kommandotolk) med förhöjda privilegier från menyn Win+X

Windows 10 och Windows 8 gör följande:

Flytta markören till det nedre vänstra hörnet och högerklicka för att öppna menyn winx. Välj Kommandotolk(Välj kommandotolk) ( Administration ) för att öppna en förhöjd kommandotolk.

Windows 10/8.1 allt blev lättare.

Windows 7 gör följande:

 • Skriv cmd i rutan “Starta sökning”.
 • Du kommer att se “cmd” i resultaten.
 • Högerklicka på den och välj ” Kör som administratör”(Kör som administratör) .

kör cmd som administratör

RÅD(DRICKS) . Det här inlägget hjälper dig om du inte kan köra kommandotolken som administratör.

Andra sätt att öppna en förhöjd kommandotolk:

Det finns andra sätt att öppna kommandorad(Kommandotolk) med förhöjda privilegier i Windows 11/10 . Här är några av sätten:

 1. Tryck på Ctrl+Skift+Esc att öppna Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren). Klick(Klick) meny ” Fil(fil) » > springa ny uppgift.” För att öppna ett kommandotolksfönster, skriv cmd . Glöm inte att markera rutan Skapa den här uppgiften med administratörsrättigheter(Skapa den här uppgiften med administrativa rättigheter) . Tryck sedan på Enter.
 2. Du kan också öppna en förhöjd kommandotolk från Aktivitetshanteraren med CTRL-tangenten.
 3. Eller öppna bara startmenyn eller startskärmen (öppna helt enkelt startmenyn eller startskärmen) och börja skriva kommandorad(kommandorad) . Sedan, håller Skift och Ctrl-tangenter(Skift och Ctrl), tryck Stiga på för att öppna en kommandotolk i en förhöjd kommandotolk.
 4. Öppna en förhöjd kommandotolk med CMD
 5. Kör kommandon från Windows Starta sökrutan som administratör
 6. Hur man alltid kör kommandotolken som administratör
 7. Kör kommandon från filutforskarens adressfält.

Hur man tvingar kommandorad(Kommandotolk) köra som administratör?

Du kan använda kortkommandot för att tvinga kommandorad(Kommandotolk) kör som administratör. För detta måste du hitta cmd i sökfältet på panelen uppgifter(Aktivitetsfältet) och tryck samtidigt på knappen Ctrl+Shit+Enter .

Hur man öppnar kommandorad(Kommandotolken) till Windows 11 ?

Fastän Microsoft tog bort kommandorad(Kommandotolk) från menyn Win+XWindows 11 kan du använda sökrutan i panelen uppgifter(Aktivitetsfältet) för att öppna kommandorad(Kommandotolken) på din dator. Du måste hitta räven cmd och tryck på knappen Stiga på . Han kommer att öppna kommandorad(Kommandotolken) på din PC. Du kan också öppna Windows terminal(Windows Terminal) för att göra samma jobb.

Hur kör man cmd som administratör i normal användare?

För att köra cmd eller kommandorad(Kommandotolken) som administratör i vanliga(Standard) användare måste du följa stegen ovan. Du måste med andra ord hitta cmd i sökfältet på panelen uppgifter(Aktivitetsfält) , välj alternativet ” Kör som administratör(Kör som administratör) “och välj alternativet” Ja(Ja)”.

Se nu hur du öppnar en förhöjd PowerShell-prompt i Windows 11/10.

Ett smart tips om hur du kör din kommandotolk som administratör eller med andra ord, öppnar en förhöjd kommandotolk, i Windows 11/10/8/7. Vi har sett hur man startar kommandotolken och utför många uppgifter. Men vissa uppgifter krävde förhöjda privilegier för att köras. I sådana fall måste du öppna ett förhöjt kommandotolksfönster. Så låt oss se hur man startar, kör eller öppnar kommandotolken som administratör eller en förhöjd CMD med administrativa privilegier och rättigheter i Windows 11/10/8/7.

Hur man kör kommandotolken som administratör i Windows 11/10

För att köra kommandotolken som administratör i Windows 11/10, följ dessa steg:

 1. Sök efter i sökrutan i Aktivitetsfältet.
 2. Se till att kommandotolksresultatet är markerat.
 3. Klicka på alternativet.
 4. Klicka på knappen i UAC-prompten.

Fortsätt läsa om du vill veta mer om dessa steg.

Först måste du söka efter cmd i sökrutan i Aktivitetsfältet och se till att kommandotolksresultatet är markerat eller markerat.

Hur man kör kommandotolken som administratör i Windows 11/10

Klicka i så fall på Kör som administratör alternativ. Om din dator visar UAC-prompten klickar du på Ja alternativet för att hitta kommandotolken som administratör.

Men om du använder Windows 10 eller Windows 8, kanske du inte behöver följa den här ovannämnda metoden. I Windows 10/8 kan du öppna förhöjd kommandotolk från Win+X-menyn.

I Windows 10 och Windows 8Följ dessa steg:

Ta markören till det nedre vänstra hörnet och högerklicka för att öppna WinX-menyn. Välj Kommandotolk (Admin) för att öppna en förhöjd kommandotolk.

Så du förstår, saker och ting har gjorts enklare i Windows 10/8.1.

I Windows 7Följ dessa steg:

 • Skriv cmd i Starta sökning.
 • I resultaten kommer du att se “cmd”.
 • Högerklicka på den och välj från snabbmenyn.

kör cmd som admin

DRICKS: Det här inlägget hjälper dig om du inte kan köra kommandotolken som administratör.

Andra sätt att öppna en förhöjd kommandotolk:

Det finns fler andra sätt att öppna en förhöjd kommandotolk i Windows 11/10. Några av sätten är:

 1. Tryck på Ctrl+Skift+Esc för att öppna Aktivitetshanteraren. Klicka på Arkiv-menyn > Kör ny uppgift. För att öppna ett kommandotolksfönster, skriv . Kom ihåg att kryssa i kryssrutan. Tryck sedan på Enter.
 2. Du kan också öppna en förhöjd kommandotolk från Aktivitetshanteraren med CTRL-tangenten.
 3. Eller öppna helt enkelt startmenyn eller startskärmen och börja skriva kommandorad. Håll sedan in Skift och Ctrl tangenterna och tryck sedan Stiga på för att öppna kommandoraden i en förhöjd kommandotolk.
 4. Öppna en förhöjd kommandotolk med CMD
 5. Kör kommandon från Windows Starta sökrutan som administratör
 6. Hur man alltid kör kommandotolken som administratör
 7. Kör kommandon från Explorers adressfält.

Hur tvingar jag kommandotolken att köras som administratör?

Du kan använda kortkommandot för att tvinga kommandotolken att köras som administratör. För det måste du söka efter i aktivitetsfältets sökruta och trycka på Ctrl+Shit+Enter samtidigt.

Hur öppnar jag kommandotolken i Windows 11?

Även om Microsoft tog bort kommandotolken från Win+X-menyn i Windows 11, kan du använda sökrutan i Aktivitetsfältet för att öppna kommandotolken på din dator. Du måste söka fox och trycka på knappen. Det kommer att öppna kommandotolken på din dator. Alternativt kan du öppna Windows Terminal för att utföra samma jobb.

Hur kör jag cmd som administratör i standardanvändare?

För att köra cmd eller kommandotolk som administratör i standardanvändare måste du följa stegen som nämns ovan. Med andra ord måste du söka efter i aktivitetsfältets sökruta, klicka på alternativet och klicka på alternativet.

Relaterade Artiklar

Back to top button