Hur man kör DISM i Windows 11/10 för att reparera Windows System Image

Det här inlägget kommer att visa dig hur du använder DISM-verktyg(DISM Tool) för återställning systembild(Windows systembild) Windows in Windows 10/8.1 . System Update and Readiness Tool eller CheckSUR-verktyget skannar din dator med Windows för inkonsekvenser som kan orsakas av olika hårdvarufel eller programvaruproblem, och kommer eventuellt att reparera den korruptionen. PÅ Windows 10/8 och Windows Server fungera återhämtning(Inbox Corruption Repair) korrupta filer överför funktioner CheckSUR i Windows . Du behöver ingen separat nedladdning för att få verktyget.

Läsa(Läs) : DISM vs. SFC först? Vad ska jag köra först?

Windows Component Store skadat

Hur man kör DISM på Windows 11/10

du kan återhämta dig Windows systembild(Windows systembild) med hjälp av verktyget DISM .

Om bilden Windows blir otjänlig kan du använda hanteringsverktyget för distribution och service ( DISM ) för att uppdatera filerna och åtgärda problemet. I händelse av systeminkonsekvenser och skador kan du använda verktyget DISM med hjälp av Cleanup-Image-funktionen tillsammans med dessa tillgängliga switchar.

Använda sig av Dism /Online /Cleanup-Image med följande brytare:

ett] /ScanHealth : Söker efter korruption av komponentlager och loggar som korruption till C:WindowsLogsCBS CBS.log, men ingen korruption repareras med denna switch. Detta är användbart för att logga befintlig skada, om någon. Använda sig av:

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Detta kan ta 10-15 minuter.

2] /CheckHealth : Kontrollerar om en komponentkorruptionsmarkör finns i registret. Det är bara ett sätt att se om korruption existerar just nu. Tänk på det som CHKDSK bara för att läsa. Använda sig av:

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Detta kan ta mindre än en minut.

3]/ RestoreHealth : Kontrollerar efter korruption av komponentlager, loggar korruption till C:WindowsLogsCBSCBS.log och FIXAR(FIXAR) skada med Windows uppdatering(Windows uppdatering). Använda sig av:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Denna operation tar 15 minuter eller mer beroende på graden av skada.

För att utföra dessa operationer måste du öppna kommandorad(Kommandotolk) med förhöjda privilegier. för det första(Först) bör du kontrollera om det finns skador och om skadan eller bilden kan repareras. Om ja kan du använda switch /RestoreHealth för att åtgärda skadan.

RÅD. (TIPS:) Åtgärda skadade Windows Update-systemfiler med DISM Tool.

Du kan använda detta:(Du kan använda detta :)

 1. Om ditt program systemfilsgranskare(Systemfilsgranskaren) är skadad eller SFC fungerar inte, men kommandot Kommandot SFC /SCANNOW kan inte repareras korrupta systemfiler på grund av lagringskorruption.
 2. Till fixa korruption i Windows komponentbutik,(fixa Windows komponent butik korruption) när densamma windows uppdateringar(Windows-uppdateringar) är fortfarande tillgängliga för installation även om de redan har installerats framgångsrikt i uppdateringshistoriken.
 3. Om en Windows-bilden blir oanvändbar(Windows-avbildningen blir oanvändbar) för underhåll kan du använda hanteringsverktyget bilddistribution(Deployment Imaging) och service(Servicehantering) ( DISM ) för att uppdatera filer, åtgärda problemet och återställa Windows-avbildningen. du kan använda DISM för att återställa en offlinebild Windows i WIM- eller vhd -fil eller onlinebild fönster.

Förresten, vårt gratisprogram FixWin för Windows (FixWin för Windows) låter dig återställa Windows komponentlager(Windows Component Store) med ett klick. Windows Software Recovery Tool från Microsoft återställa systemkomponenter och upptäcka skadade filer, synkronisera om datumet och tid (Tid)system(System), kommer att återställas Systeminställningar(Systeminställningar), kommer att installeras om systemapplikationer(Systemapplikationer) och kör DISM-verktyg(DISM Tool) för att återställa systembilden med ett klick.

Se det här inlägget om du får ett DISM-fel. Kunde inte hitta källfiler. Du kan också köra DISM Offline (kör DISM Offline) för att återställa säkerhetskopian. systembild (Systembild)Windows 11/10 .

Ytterligare läsningar:(Ytterligare läsning:)

 1. Reparera korrupt Windows-bild – Fel 0x800f0906
 2. CheckSUR: System Update Readiness Tool för Windows Update Recovery
 3. Windows Deployment Image Servicing and Management Tool
 4. Fjärranropet misslyckades.

Det här inlägget kommer att visa dig hur du använder DISM-verktyg för att reparera en Windows-systemavbildning i Windows 10/8.1. Systemuppdaterings- och beredskapsverktyget eller CheckSUR-verktyget kommer att skanna din Windows-dator efter inkonsekvenser, som kan orsakas av olika maskinvarufel eller av programvaruproblem och eventuellt åtgärda den korruptionen. I Windows 10/8 och Windows Server, Reparation av korruption i inkorgen tar med funktionaliteten hos CheckSUR till Windows. Du behöver ingen separat nedladdning för att få verktyget.

läsa: DISM vs SFC först? Vad ska jag köra först?

Korruption av Windows Component Store

Reparera Windows Image med DISM

Hur man kör DISM i Windows 11/10

Du kan reparera Windows System Image med hjälp av DISM-verktyget.

Om en Windows-avbildning inte går att använda kan du använda verktyget Deployment Imaging and Servicing Management (DISM) för att uppdatera filerna och åtgärda problemet. I fallet med systeminkonsekvenser och korruption kan du använda DISM-verktyget genom att använda Cleanup-Image-funktionen tillsammans med dessa tillgängliga switchar.

använda sig av Dism /Online /Cleanup-Image följt av dessa omkopplare:

ett] /ScanHealth: Detta kontrollerar efter komponentlagerskorruption och registrerar den korruptionen till C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log men ingen korruption åtgärdas med den här switchen. Detta är användbart för att logga vilken, om någon, korruption som finns. använda sig av:

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Detta kan ta 10-15 minuter.

2] /CheckHealth: Detta kontrollerar om en komponentkorruptionsmarkör redan finns i registret. Detta är bara ett sätt att se om korruption existerar för närvarande. Se det som en skrivskyddad CHKDSK. använda sig av:

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Detta kan ta mindre än en minut.

3]/RestoreHealth: Detta kontrollerar om komponentlager är korrupt registrerar korruptionen till C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log och ÅTGÄRDER korruptionen med Windows Update. använda sig av:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Denna operation tar 15 minuter eller mer beroende på graden av korruption.

För att utföra dessa operationer måste du öppna en förhöjd kommandotolk. Först måste du kontrollera om det finns korruption och om korruptionen eller bilden kan repareras. Om ja, kan du använda omkopplaren för att fixa korruptionen.

DRICKS: Fixa skadade Windows Update-systemfiler med DISM Tool.

Du kan använda detta:

 1. Om din systemfilsgranskare är skadad eller SFC inte fungerar och Kommandot SFC /SCANNOW kan inte repareras korrupta systemfiler eftersom butiken är skadad.
 2. Till fixa korruption i Windows komponentbutik när samma Windows-uppdateringar fortsätter att tyckas vara tillgängliga att installera även om de redan visas framgångsrikt installerade i uppdateringshistoriken.
 3. Om en Windows-bilden blir oanvändbar, kan du använda verktyget Deployment Imaging and Servicing Management (DISM) för att uppdatera filerna, åtgärda problemet och reparera Windows-avbildningen. Du kan använda DISM för att reparera en offline Windows-bild i en WIM- eller VHD-fil eller en online Windows-bild.

För övrigt låter vårt gratisprogram FixWin för Windows dig reparera Windows Component Store, med ett klick. Windows Software Repair Tool från Microsoft kommer att reparera systemkomponenter och upptäcka korrupta filer, synkronisera om systemdatum och tid, återställa systeminställningar, installera om systemapplikationer och köra DISM-verktyget för att reparera systemavbildningen med ett klick.

Se det här inlägget om du får ett DISM-fel. Felmeddelandet om källfilerna kunde inte hittas. Du kan också köra DISM Offline för att reparera Windows 11/10 System Image backup.

Ytterligare läsningar:

 1. Reparera korrupt Windows-bild – Fel 0x800f0906
 2. CheckSUR: System Update Readiness Tool för att reparera Windows Update
 3. Implementeringsverktyg för bildservice och hantering i Windows
 4. Fjärranropet misslyckades.

Relaterade Artiklar

Back to top button