Hur man konverterar WMA till MP3

Konvertering av WMA till MP3 kan göras utan någon programvara. Allt du behöver är en WMA-fil och en MP3-spelare. Så här gör du:
Anslut först din WMA-spelare till din dator. Öppna sedan WMA-filen i din spelare och välj alternativet för att konvertera den till MP3. Slutligen väljer du MP3-spelaren som destination för filen och klickar på knappen “Konvertera”.
Det är allt som finns! När konverteringen är klar kan du njuta av din MP3-fil på vilken kompatibel spelare som helst.

Eftersom MP3-filer kan konverteras till MP3 på Android-enheter kan du också välja MP3 som utdataformat. Du kan välja en upplösning i menyn till höger för att konvertera WMA till MP3 genom att gå till Audio > MP3.

Denna användarhandbok för VLC mediaspelare visar hur du enkelt konverterar WMA-filer till MP3-format med denna mediaspelare. Starta först VLC mediaspelare och välj fliken Media från hemmenyn. Följ dessa steg för att konvertera/spara: Välj alternativet Konvertera/spara. Dessutom kan kommandot Ctrl R användas för att spela upp mediafiler i VLC mediaspelare.

Kan du konvertera en wma-fil till mp3?

Kredit: www.pinterest.com

Med Windows Media Player på Windows 10 kan du konvertera WMA- och WAV-filer till MP3-filer. Innan du kan ladda ner WMA från CD till din dator måste du först hämta det från CD:n. Du kan sätta in din CD och lyssna på musik genom att använda Windows Media Player och sedan klicka på fliken Rippa musik i menyn Verktyg.

Microsoft skapade WMA- eller Window Media Audio File-formatet. Detta format är avsett att bekämpa MP3-formatet för att bevara detta förlustformat. Det finns även underformat för WMA Lossless, WMA Pro och WMA Voice. En VLC mediaspelare är ett gratis och öppen källkodsprogram som stöder nästan alla ljud- och videoformat.

Vad är det bästa sättet att konvertera wma till mp3?

Kredit: www.fonelab.com

Det finns ett antal sätt att konvertera wma till mp3, men det bästa sättet beror på dina behov och preferenser. Om du behöver konvertera wma till mp3 för uppspelning på en enhet som inte stöder wma, är det bästa alternativet att använda ett filkonverteringsverktyg. Om du vill konvertera wma till mp3 för lagring eller redigering är det bästa alternativet att använda en wma till mp3-omvandlare.

UniConverter, till exempel, kan användas för att konvertera/ladda ner/komprimera 1000 video- och ljudformat. Windows Media Player är en mediaspelare som Windows-datorer kan använda. Du kan komma åt ljudformat som WMA, WAV och MP3 från en mängd olika platser genom att använda den. Detta är den andra av två delar av artikeln. WMA till MP3-omvandlare för Windows 10, 8 och 7. UniConverter stöder konvertering av WAV, MP3, MP4, ISIS, MOV, AVI, APE, FLV och många andra ljud- och videoformat också. Det här programmet kan köras på Windows XP, Vista, 7, 8 och 10. Innan du konverterar en fil kan du ändra dess inställningar med den inbyggda redigeraren.

Windows Media Player Konvertera ljudfiler

Kredit: wikiHow

Windows Media Player är en mediespelare och mediebiblioteksapplikation utvecklad av Microsoft som används för att spela upp ljud, video och visa bilder på persondatorer som kör Microsoft Windows operativsystem, såväl som på Pocket PC och Windows Mobile-baserade enheter. Media Player kan också användas för att se och lyssna på inspelade TV-program och annat video- och ljudinnehåll.

Ett format kan inte konverteras till ett annat i Windows Media Player. Det enda sättet att göra detta är att bränna ljudfiler till en ljud-CD. Ljud-CD:n kan sedan rippas och sparas som WMA-, MP3-, WAV-, ALAC- eller FLAC-filer med Windows Media Player. Filerna du vill konvertera kan hittas i VLC (Windows Media Player), så öppna den och navigera till dem. Om du vill producera bättre ljudkvalitet kan du justera ljudets bithastighet eller ange din egen bithastighet. Konverteringen börjar när du väljer ett ljudformat och en ljudcodec. När du har klickat på Start börjar konverteringsprocessen.

För att ändra en ljudprofil, klicka på rullgardinsmenyn Profil. För att konvertera ljud till digitalt format måste du först hitta en online-ljudkonverterare/program. Det är alltid en bra idé att installera programvara som är fri från virus och skadlig kod. Innan du laddar ner eller konverterar upphovsrättsskyddat material bör du förstå lagarna i ditt område.

Wma-fil

WMA står för Windows Media Audio. Det är ett proprietärt ljudfilformat utvecklat av Microsoft. WMA-filer kodas vanligtvis med Windows Media Audio-codec. De kan spelas upp på Windows Media Player och andra kompatibla mediaspelare. WMA-filer används ofta för att lagra musikfiler.

WMA-tillägget finns i en Windows Media Audio-fil. Eftersom det är ett förlustformat som konkurrerar med MP3, används det ofta för att streama musik online. Andra operativsystem, som Microsoft Windows, låter dig lyssna på WMA-filer utöver WMA-filer genom att använda programvara från tredje part, som VLC, MPC-HC, AllPlayer och MPlayer. Det finns också en online WMA till MP3-konverterare som kan användas för att konvertera filerna till WAV och andra format. Text kan konverteras från WMA till text utöver WMA. Den här funktionen kan vara användbar om filen skapades från en inspelning. Programvara, som Dragon, kan konvertera tal till text.

Vad behöver jag för att öppna en Wma-fil?

Hur kan jag använda WMA-filen? Eftersom WMA är ett patentskyddat Microsoft-format kommer du att bli förvånad över hur enkelt det kommer att vara för Windows att öppna dem med inbyggda appar. Om du inte har installerat ett annat program som ställer in WMA-filer som standard, dubbelklickar du på din WMA-fil så bör de öppnas i Windows Media Player.

Wma-filer och bilkompatibilitet

Om du inte har provat det än kan du stöta på kompatibilitetsproblem beroende på ditt fordons märke och modell. Om du inte är säker på om din bil kan hantera WMA-filer kan en provkörning kanske ge dig lite insikt. Om du inte kan det kan du anlita en billjudspecialist som kan konvertera WMA-filer till ett format som din bil kan förstå.

Relaterade Artiklar

Back to top button