Hur man konverterar text-till-tal i Windows 10

För att klara av denna snabbt föränderliga värld, för att bli mer produktiva, tenderar vi att hitta alternativ till saker och ting. Ett sådant alternativ var röstmemon för att skriva. I den här artikeln pratar vi om en funktion som kan förbättra din multitasking-produktivitet. Genom att använda Text till tal du kan konvertera vilket dokument som helst till tal så att du kan arbeta med något annat medan du lyssnar på det dokumentet. Detta öppnar upp för många möjligheter för multitasking. Så låt oss ta reda på några av de bästa sätten att konvertera text till tal i Windows 10 .

FYI, Windows 10 använder Microsoft David som sin primära röst som standard, även om den kan ändras till Microsoft Zira .

Text till tal(Konvertera text-till-tal) till Windows 10

Här är några av de bästa gratis text-till-tal-apparna för Windows 10 :

  1. Balabolka
  2. Robo Talk
  3. naturlig ledare
  4. WordTalk
  5. TTFox-tillägg för Firefox

Låt oss prata om dem i detalj.

1]Balabolka

Balabolka är en av de bästa text-till-tal-konverterarna för användare Windows . Med den här appen kan du öppna en av dina sparade filer eller bara skriva något för att konvertera det till tal.

Detta ger dig möjlighet att få in output Microsoft Speech Platform, SAPI 5 (med 2 röster) eller SAPI 4 (med 8 olika röster). Du kan till och med göra betydande justeringar av utgående röst för att få det att låta klart och tilltalande. Om du vill spara det utgående talet kan du göra det i MP3-format(MP3) eller WAV med hjälp av Balabolka.

2]Snacka om robotar

Robo Talk är en gratis text-till-tal-konverterare tillgänglig på Microsoft Store . Detta är en enkel applikation som låter dig inte bara konvertera text till tal, utan också spara den.

Den har den vanliga metoden som låter dig öppna en fil från ditt bibliotek och sedan berätta om den åt dig.

Med den kan du till och med vrida utgången som du vill, som att ändra tonhöjd, röst, rösthastighet.

3]Naturlig ledare

Hur man konverterar text till tal i Windows 10

naturlig ledare är kanske ett av de coolaste sätten att konvertera text till tal på Windows 10 . Den har både gratis och betalversion. Gratisversionen är densamma som de andra programmen på den här listan, men den betalda versionen har funktionen OCR . Det låter dig konvertera en bild till tal, men eftersom vi försöker konvertera text till tal kommer vi att prata om gratisversionen.

Du kan använda Natural ledare både via webbläsaren och ladda ner den till din dator. För att komma igång med denna programvara, navigera helt enkelt till någon av versionerna, klicka på plusikonen, klistra in någon av dina filer och spela sedan upp filen för att lyssna på texten. Du kan till och med ändra tempot på texten och göra alla möjliga meningsfulla ryckningar.

Den har ett enkelt användargränssnitt som kan nås på naturalreaders.com/online eller bara ladda ner applikationen.

4]Att prata med Ordet

Om du jobbar mycket i MS Word då är denna applikation vad du behöver. WordTalk är ett tillägg till MS Word som låter dig konvertera text till tal från själva applikationen.

GUI är dock inte estetiskt tilltalande för ögat, men det borde inte tvinga dig att stryka det från listan eftersom det kan spara tid för användaren. MS Word . Nu behöver du inte byta till en annan applikation bara för att lyssna på texten, du kan göra det medan du arbetar med dokumentet.

Detta enkla verktyg stödjer SAPI 4 och SAPI 5 och kan laddas ner från deras officiella hemsida.

5]TTFox-tillägg för Firefox

Om du använder Firefox finns det ett tillägg för dig som heter TTFox Extention . Detta är ett enkelt tillägg som du kan lägga till i din webbläsare. Firefox att konvertera text till tal.

Med detta kan du välja vilken text som helst för att konvertera den till tal. Detta är särskilt användbart om du använder Google docs eller någon annan webbdokumentprogramvara i Firefox.

YTTERLIGARE TIPS(BONUSTIPS): RoboBlather är ett annat gratis text-till-tal-verktyg som du kanske vill ta en titt på.

Jag hoppas att detta hjälpte dig att hitta den bästa text-till-tal-konverteraren för Windows 10 .

För att klara av denna snabba värld, för att vara mer produktiva, tenderar vi att hitta alternativ till saker. Ett sådant alternativ var röstanteckningar till att skriva. I den här artikeln pratar vi om en funktion som kan förbättra din multitasking-prestanda. Med hjälp av Text till tal, kan du konvertera vilket dokument som helst till tal så att du kan arbeta med något annat medan du lyssnar på det dokumentet. Detta öppnar många möjligheter för mångsysslare. Så låt oss ta reda på några av de bästa sätten att konvertera text-till-tal i Windows 10.

För din information använder Windows 10 som standard Microsoft David som huvudröst, även om detta kan ändras till .

Konvertera text-till-tal i Windows 10

Det här är några av de bästa gratis text till tal-apparna för Windows 10:

  1. Balabolka
  2. RoboTalk
  3. Naturlig ledare
  4. WordTalk
  5. TTFox-tillägg för Firefox

Låt oss prata om dem i detalj.

1]Balabolka

Balabolka är en av de bästa text-till-tal-omvandlarna för Windows-användare. Med hjälp av den här appen kan du öppna en av dina sparade filer eller bara skriva något för att konvertera det till tal.

Det ger dig alternativ för att få utgången i antingen Microsoft Speech Platform, SAPI 5 (med 2 röster), eller SAPI 4 (med 8 olika röster). Du kan till och med göra meningsfulla justeringar i utmatningsrösten för att få det att låta klart och tilltalande. Om du vill spara det utgående talet kan du göra det i antingen MP3 eller WAV format med hjälp av Balabolka.

2]RoboTalk

Robo Talk är en gratis text-till-tal-konverterare tillgänglig i Microsoft Store. Det är ett enkelt program som inte bara låter dig konvertera text till tal utan också lagra dem

Den har den konventionella metoden som låter dig öppna en fil från dess bibliotek och sedan berätta den åt dig.

Med dess hjälp kan du till och med twitcha utmatningen enligt din önskan, såsom att ändra tonhöjd, röst, rösthastighet.

3]Naturlig ledare

Hur man konverterar text till tal i Windows 10

Natural Leader är förmodligen ett av de coolaste sätten att konvertera text till tal i Windows 10. Det har både en gratis och en betalversion. Gratisversionen är densamma som den andra programvaran på den här listan, men den betalda versionen har en funktion som kallas OCR. Det gör att du kan konvertera en bild till ett tal, men eftersom vi försöker konvertera text till tal så kommer vi att prata om gratisversionen.

Du kan använda Natural Leader både via webbläsaren eller ladda ner den på din dator. För att komma igång med denna programvara, gå bara till endera versionen, klicka på plusikonen, infoga någon av dina filer och spela sedan upp filen för att höra texten. Du kan till och med ändra takten i texten och göra alla möjliga meningsfulla ryckningar.

Den har ett enkelt användargränssnitt som kan nås på eller bara ladda ner applikationen.

4]WordTalk

Om du arbetar mycket med MS Word så är den här applikationen vad du behöver. WordTalk är ett tillägg till MS Word som låter dig konvertera text till tal från själva appen.

Det grafiska gränssnittet är dock inte estetiskt tilltalande för ögonen, men det borde inte få dig att skära bort detta från din lista eftersom det kan vara tidsbesparande för en MS Word-användare. Nu behöver du inte byta till en annan app bara för att höra din text, du kan göra det medan du arbetar med ditt dokument.

Detta enkla verktyg stödjer SAPI 4 och SAPI 5 och kan laddas ner från deras officiella hemsida.

5]TTFox-tillägg för Firefox

Om du använder Firefox så finns det ett tillägg för dig som heter TTFox Extension. Det är ett enkelt tillägg som du kan lägga till i din Firefox-webbläsare för att konvertera text-till-tal.

Med detta kan du markera vilken text som helst för att konvertera den till tal. Det är särskilt användbart om du använder Google Docs eller någon annan webbdokumentprogramvara i firefox.

BONUSTIPS: RoboBlather är ett annat gratis text-till-tal-verktyg som du kanske vill ta en titt på.

Förhoppningsvis har detta hjälpt dig att hitta den bästa text-till-tal-konverteraren för Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button