Hur man konverterar text till PDF med dra och släpp i Windows 10

Vill snabbt konvertera TXT till PDF(konvertera TXT till PDF) genom att enkelt dra och släppa? Den här guiden visar hur du skapar PDF -fil från en vanlig textfil genom att dra och släppa originalfilen. Låt oss kolla hur!

Konvertera TXT(Konvertera TXT) till PDF från hjälp (Släppa)dra och släpp(Drag)

Att snabbt skapa PDF – dokument från filer Text med dra och släpp-metoden kommer jag att använda detta lätta och enkla verktyg som heter TXT2PDF . Detta är en gratis programvara med öppen källkod designad för att konvertera text(Text)filer till dokument PDF . Enligt dess officiella hemsida kan den hantera upp till 500 sidor per sekund, vilket är mycket.

Dess installation väger cirka 105 KB och är portabel. Den kommer med 3 alternativ inklusive appar för 16-bitars, 32-bitars och 64-bitars datorer. Du kan använda lämplig applikation för dig beroende på din PC-konfiguration.

Packa först upp den nedladdade mappen BLIXTLÅS. Kopiera och klistra in din inmatning text(Text) filer till den extraherade mappen. Du kan också dra och släppa filer var du vill.

Välj sedan en text(Text) fil vid en tidpunkt som du behöver konvertera till dokument PDF . Dra sedan textfilen till ikonen TXT2PDF.exe . Tänk på att du måste placera textfilen på 16-bitars, 32-bitars eller 64-bitars programikonen enligt din systemkonfiguration.

När du drar och släpper en textfil i dess applikationsfil, skapar den omedelbart motsvarande PDF – dokument. Efter konverteringen kommer du att uppmanas att öppna ledigdagen PDF -fil i standardapplikationen. Du kan öppna och se det mottagna PDF -fil för att se resultatet.

Alternativt sätt att använda appen TXT2PDF – via kommandoradsgränssnittet. Öppna bara CMD i TXT2PDF-mappen, (öppna CMD i TXT2PDF-mappen) och ange sedan följande kommando för att konvertera text(Text) till PDF:

TXT2PDF64 <input text file with path>

Byt ut TXT2PDF64(Ersätt TXT2PDF64) på TXT2PDF32 eller TXT2PDF16 om du har en annan konfiguration. Se skärmdumpen nedan för referens.

Det är ungefär det.

Hoppas(Hoppas) du kommer att finna den här handledningen till hjälp!

Läs mer(Läs nästa). Konvertera text till HTML eller XHTML med MarkdownPad.

Vill snabbt konvertera TXT till PDF med ett enkelt dra och släpp? Denna handledning visar dig hur du kan skapa en PDF från en vanlig textfil genom att dra och släppa källfilen. Låt oss kolla hur!

Konvertera TXT till PDF med dra och släpp

Konvertera TXT till PDF med dra och släpp

För att snabbt skapa PDF-dokument från TXT-filer genom att använda dra och släpp-metoden kommer jag att använda detta lätta och enkla verktyg som heter TXT2PDF. Det är en gratis programvara med öppen källkod dedikerad till konvertering av textfiler till PDF-dokument. Enligt dess officiella webbplats kan den bearbeta upp till 500 sidor på en sekund, vilket är enormt.

Dess installation väger cirka 105Kb och är portabel. Den kommer med 3 varianter inklusive applikationer för 16-bitars, 32-bitars och 64-bitars PC. Du kan använda applikationen som passar dig baserat på din dators konfiguration.

Till att börja med, extrahera dess nedladdade ZIP-mapp. Kopiera och klistra in dina inmatade textfiler i den extraherade mappen. Du kan också dra och släppa filer från någon annanstans som du föredrar.

Välj sedan en textfil åt gången som du behöver konvertera till ett PDF-dokument. Och sedan, dra och släpp textfilen på TXT2PDF.exe ikon. Kom ihåg att du måste släppa textfilen på 16-, 32- eller 64-bitars programikonen enligt ditt systems konfiguration.

När du drar och släpper textfilen på dess programfil kommer den att skapa respektive PDF-dokument på ett ögonblick. Efter konverteringen uppmanas du att öppna utdata-PDF-filen i din standardapplikation. Du kan öppna och visa den resulterande PDF-filen för att se resultatet.

Ett alternativt sätt att använda TXT2PDF-applikationen är via kommandoradsgränssnittet. Öppna bara CMD i mappen TXT2PDF och skriv sedan kommandot nedan för att konvertera text till PDF:

TXT2PDF64 <input text file with path>

Byt ut TXT2PDF64 med TXT2PDF32 eller TXT2PDF16 om du har en annan konfiguration. Se skärmdumpen nedan för referens.

Det är ungefär det.

Hoppas du tycker att denna handledning är till hjälp!

Läs nästa: Konvertera text till HTML eller XHTML med MarkdownPad.

Relaterade Artiklar

Back to top button