Hur man konverterar MP3- eller M4A-fil till iPhone-ringsignal

Så vad är en iPhone-ringsignal? (Tja) det är faktiskt bara en vanlig iTunes “AAC”-ljudfil med en något annorlunda förlängning. I det här exemplet kommer iTunes-ljudfilen eller -låten att sluta med “m4a” (exempel: song.m4a).

Om du vill förvandla den till en ringsignal är allt du behöver göra att ändra tillägget till “m4r” (exempel: song.m4r). Så, hur gör vi det, eller ännu bättre, hur kan vi ändra iTunes “mp3” ljudfil till “m4r” ringsignal för iPhone.

Låt oss börja från början med en ljudfil mp3 så om du redan har en ljudfil eller låt i “AAC-m4a”-format kan du hoppa till steg nummer 4.

I det här exemplet kommer vi att använda switch.mp3 som vår baslåt “mp3” för att ommappas som iPhone-ringsignal (iPhone-ringsignal) .

Steg 1 – Hämta låtar i iTunes(Steg 1 – Få in låtar till iTunes)

Om din låt inte redan finns i iTunes, dra den till fönstret musikalisk(Musikbibliotek)

Steg 2 – Importera inställningar(Steg 2 – Importinställningar)

Se till att dina inställningar är det importera(Importera) inställd på AAC (detta är standardinställningen, så för de flesta borde du klara dig bra). För att göra detta, gå till inställningar(Inställningar) iTunes » -> « Main(Allmänt)” och hitta knappen ” Importera inställningar(Importinställningar)” bredvid mitten på höger sida.

Dialogrutan Allmänna inställningar för iTunes

Välj ett alternativ AAC-kodare i den övre rullgardinsmenyn är kvalitetsinställningarna upp till dig.

Dialogrutan för AAC-kodarinställningar

Steg 3 – Konvertera låten till AAC(Steg 3 – Konvertera låt till AAC)

Kom tillbaka och hitta en låt switch.mp3 som du drog tidigare med verktyget iTunes-sökning.(Sök)

switch.mp3 sökte och valde

Se till(Se till) att din låt är vald och använd sedan utökad meny(Avancerad meny) iTunes gå till ” Skapa AAC-version”(Skapa AAC-version) .

Utökad rullgardinsmeny för att skapa en AAC-version

Du kommer nu att ha två kopior av din låt i ditt iTunes-bibliotek ,(Bibliotek) dedikerad version är icke-AAC-versionen. Om du är osäker kan du få information om filer med hjälp av kombinationen Apple Key + i på ditt Mac-tangentbord.

Steg 4 – Konvertera “m4a” till “m4r”(Steg 4 – Konvertera “m4a” till “m4r”)

Dra och släpp nu den nyskapade versionen av din låt i formatet AAC från fönstret (AAC)musikbibliotek(Musikbibliotek) iTunes till skrivbordet, och sedan när det är valt på skrivbordet, tryck på kortkommandot igen Apple Key + i för att få information om musikfilen. Du borde se något sånt här:

Infofönster Switch.m4a

Ändra det till detta:

Byt switch.m4a till m4r

Du kan bli tillfrågad om du är säker på att du vill ändra tillägget, välj alternativet m4r och fortsätt.

Steg 5 – Återgå till iTunes(Steg 5 – Flytta tillbaka till iTunes)

Jag tar bort alla spår av mina ursprungliga förkonverterade låtar från iTunes med hjälp av iTunes-sökverktyget för att hitta dem och trycker sedan på “Delete”-tangenten för att radera dem.

Dra nu den nya melodin “m4r” till fönstret ” Ringsignaler(Ringtones) iTunes” och du är klar. Din ringsignal är nu redo att synkroniseras till din iPhone.

gjord

Så vad är en iPhone-ringsignal egentligen? Tja i själva verket är det helt enkelt bara en vanlig iTunes “AAC”-ljudfil med ett lite annorlunda förlängningsnamn. I det här exemplet skulle iTunes-ljudfilen eller -låten ha tillägget “m4a” i slutet (exempel: song.m4a).

Om du vill förvandla den till en ringsignal är allt du behöver göra att ändra tillägget till det för “m4r” (exempel: song.m4r). Så hur gör vi det eller ännu bättre, hur skulle vi ändra en iTunes “mp3”-ljudfil till en “m4r”-ringsignal för en iPhone.

Låt oss börja från början med en mp3 ljudfil, så om du redan har din ljudfil eller låt i “AAC-m4a”-format kan du hoppa till steg nummer 4.

I det här exemplet kommer vi att använda switch.mp3 som vår bas “mp3”-låt för omtilldelning som iPhone-ringsignal.

Steg 1 – Få in låtar till iTunes

Om din låt inte redan finns i iTunes, dra den till musik biblioteksfönster.

iTunes huvudgränssnitt

Steg 2 – Importera inställningar

Se till att du Importera inställningarna är inställda på AAC (detta är standardinställningen så för de flesta bör du vara OK) För att göra detta gå in i din iTunes Inställningar -> Allmän och leta efter importinställningar knapp nära mitten på höger sida.

Dialogrutan för allmänna inställningar för iTunes

Välj AAC-kodare alternativ i den övre rullgardinsmenyn är kvalitetsinställningarna upp till dig.

Dialogrutan för AAC-kodarinställningar

Steg 3 – Konvertera låt till AAC

Gå tillbaka och hitta switch.mp3 låt som du drog in tidigare med hjälp av iTunes-sökverktyget.

switch.mp3 sökt efter och valt

Se till att din låt är vald och använd sedan iTunes avancerad menynavigera till Skapa AAC-version.

Avancerad rullgardinsmeny för att skapa AAC-version

Du kommer nu att ha två kopior av din låt i ditt iTunes-bibliotek, den som är markerad är den icke-AAC-versionen. Om du är osäker kan du få information om filerna med tangentbordskombination Apple Key + i på din Macs tangentbord.

Steg 4 – Konvertera “m4a” till “m4r”

Dra nu den nyskapade AAC-versionen av din låt från ditt iTunes Music Library-fönster till skrivbordet och tryck sedan på medan den är vald på skrivbordet Apple Key + i combo igen för att få information om musikfilen. Du borde se något sånt här:

Switch.m4a infofönster

Ändra det till detta:

Byt switch.m4a till m4r

Du kan få frågan om du är säker på att du vill ändra tillägget, välj m4r alternativet och fortsätt.

Steg 5 – Flytta tillbaka till iTunes

Jag tar bort alla spår av mina ursprungliga förkonverterade låtar från iTunes genom att använda iTunes-sökverktyget för att hitta dem och trycker sedan på delete-tangenten för att radera dem.

Dra nu din nya “m4r”-ringsignal till iTunes Ringtones-fönstret och du är klar. Din ringsignal är nu redo att synkroniseras med din iPhone.

Gjort

Relaterade Artiklar

Back to top button