Hur man konverterar en fysisk server till en Citrix Xen Virtual Server (P2V)

Uppdatering oktober 2017: (Uppdatering okt 2017:) Citrix tillhandahåller inte längre XenConvert-verktyget för nedladdning och stöder inte längre det. Nu är ditt enda alternativ för att konvertera en fysisk maskin till XenServer att först konvertera den till VHD-format (med ett verktyg som Disk2VHD ) och sedan importera den. Om du vill konvertera en VMware VM till XenServer kan du prova att använda XenServer Conversion Manager-funktionen.(Citrix tillhandahåller inte längre XenConvert-verktyget som en nedladdning och stöder det inte längre. Dina enda alternativ nu för att konvertera en fysisk maskin till XenServer är att först hämta den till VHD-format (med ett verktyg som Disk2VHD) och sedan importera den i Om du vill konvertera en virtuell VMware-maskin till XenServer kan du prova att använda XenServer Conversion Manager-funktionen.)

Citrix Xen-server(Citrix Xen Server) är en gratis servervirtualiseringslösning i företagsklass som konkurrerar direkt med VMware ESXi . Båda är gratis och det är faktiskt ganska svårt att säga vilken som är bäst.

Vissa människor litar på VMware på grund av längre erfarenhet av virtualiseringsteknik, medan andra säger det Citrix har den bästa produkten. Jag är inte helt säker, men i det här inlägget kommer jag att prata om en funktion som produkten VMware fungerar mycket bra: att konvertera en fysisk server till en virtuell server.

Virtualisera en fysisk server med VMware är nästan det enklaste, men med (VMware)Citrix Xen det tar lite mer ansträngning. Egentligen är det ingen svår process, det är bara inte lika lätt att hitta av någon konstig anledning som ett verktyg för VMware .

Notera. Det finns två verktyg för att konvertera fysisk data till virtuell (P2V) när du arbetar med Xen: Linux till Xen eller Windows till Xen.(Obs: Det finns två verktyg för fysisk till virtuell konvertering (P2V) när du arbetar med Xen, antingen Linux till Xen eller Windows till Xen.)

Flytta Windows Server till (Flytta Windows Server)värd(Värd)XenServer

För att importera en dator från Windows du behöver ett verktyg XenConvert , som kommer i 32-bitars och 64-bitarsversioner. Du kan använda det här verktyget för att utföra följande typ av konvertering:

Konvertera en enda VHD eller en hel virtuell maskin till en XVA eller XenServer (VHD till XVA)

Så var hittar du verktyget? XenConvert ? Tja, det är definitivt inte den mest iögonfallande platsen man känner till. Du måste vara inloggad för att ladda ner den. mycitrix, och tryck sedan på ” Nedladdningar(Nedladdningar)” och klicka slutligen på “XenServer 5”.

När du klickar på XenServer 5 kommer du att se en länk under ” Användbara resurser(Användbara resurser)” på XenConvert för 32-bitars och 64-bitars. Som(Snäll) är jobbigt och jag förstår inte riktigt varför de inte har detta på huvudsidan eftersom det är en gratis nedladdning!

Flytta Linux-servern till XenServer-värden

För P2V-server linux till XenServer-värden måste du starta om maskinen du vill konvertera och starta om från XenServer installations-cd(XenServer installations-CD).

När du ser skärmen Välkommen(Välkommen) i XenServer, välj “OK” så kommer installationsprogrammet att göra lite hårdvaruupptäckt etc. Efter det får du fyra alternativ, varav ett är

Konvertera ett befintligt operativsystem på den här maskinen till en virtuell dator (P2V)

linux till xen-server

Och det är allt! Följ resten av instruktionerna så kommer servern att virtualiseras. När du är klar måste du ansluta VIF för att kunna ansluta till ett externt nätverk.

Om du har problem med att konvertera servern Windows eller linux i XenServer lämna en kommentar så ska jag försöka hjälpa dig! Njut av!

Citrix Xen Server är en gratis servervirtualiseringslösning i företagsklass som är en direkt konkurrent till VMware ESXi. Båda är gratis och det är faktiskt ganska svårt att säga vilken som är bäst.

Vissa människor bär VMware på grund av längre erfarenhet av virtualiseringsteknik medan andra säger att Citrix har en bättre produkt. Jag är inte riktigt säker, men i det här inlägget ska jag prata om en funktion som VMware-produkten gör väldigt bra: att konvertera en fysisk server till en virtuell server.

Det är ganska mycket det enklaste i världen att virtualisera en fysisk server med VMware, men lite mer involverat med Citrix Xen. Egentligen är det ingen svår process, det är bara inte lika lätt att hitta av någon konstig anledning, än verktyget för VMware.

Flytta Windows Server till XenServer Host

För att importera en Windows-maskin behöver du XenConvert verktyg, som kommer i 32-bitars och 64-bitars smaker. Du kan använda det här verktyget för att utföra följande typ av konvertering:

Konvertera en enda VHD eller en hel virtuell maskin till en XVA eller XenServer (VHD till XVA)

Så var hittar du verktyget XenConvert? Tja, det är inte precis på den mest iögonfallande plats som människan känner till. För att ladda ner den måste du logga in på MyCitrix och sedan klicka på Nedladdningar och slutligen klicka på XenServer 5.

När du klickar på XenServer 5 kommer du att se en länk i Användbara resurser avsnitt till XenConvert för 32-bitars och 64-bitars. Lite jobbigt och inte riktigt säker på varför de inte har det på huvudsidan eftersom det är en gratis nedladdning!

fysisk till virtuell xen-server

Flytta Linux Server till XenServer Host

För att P2V en Linux-server till en XenServer-värd måste du starta om maskinen du vill konvertera och starta om från XenServer installations-CD.

När du ser Välkommen till XenServer-skärmen, välj OK och installationsprogrammet kommer att göra viss maskinvaruavkänning, etc. Efter det kommer du att få fyra val, ett av dem är

Konvertera ett befintligt operativsystem på den här maskinen till en virtuell dator (P2V)

linux till xenserver

Och det är allt! Följ resten av anvisningarna så kommer servern att virtualiseras. När den är klar måste du ansluta en VIF för att ha extern nätverksanslutning.

Om du har problem med att konvertera antingen en Windows- eller Linux-server till XenServer, skriv en kommentar så ska jag försöka hjälpa till! Njut av!