Hur man konverterar .akk-fil till .exe-fil i Windows 10

Filer med tillägg .AHK är filer AutoHotkey-skript(AutoHotkey-skript) . AutoHotKey-skriptfil(AutoHotKey) är en vanlig textfil som används autohotkey ett gratis skriptverktyg för att automatisera uppgifter i Windows . programvara autohotkey kan använda .AHK-filer för automatisering. Du kan enkelt automatisera uppgifter som att klicka i ett fönster, ange bokstäver och siffror och så vidare.

Ibland scenarier autohotkey innehåller även snabbtangenter (kortkommandon) och snabbsträngar som automatiskt kan ersätta vissa textsträngar medan du skriver. Om vi ​​tar ett exempel för att förklara så är det precis samma sak som Stavningskontroll och Auto-korrigering på våra telefoner. I den här artikeln kommer vi att lära oss hur du konverterar denna .AHK-fil till .EXE-fil med hjälp av AutoHotKey i Windows 10 .

Skript är lite som små program som kör en serie kommandon och kan acceptera input från användaren. De används främst för att automatisera repetitiva uppgifter. Manus(AutoHotKey) har ett brett utbud av applikationer. Dessa skript är ganska kapabla att göra något grundläggande som att mappa om nycklar till mer komplexa operationer som att byta namn på och/eller flytta filer och skapa kataloger. I grund och botten liknar de batchskript, men mer än så har dessa skript sin egen nischfunktion och är populära i Windows .

Konvertera en AHK-fil till en EXE-fil

Nu för att konvertera filer AHK , måste du ladda ner AutoHotkey-appen och installera den på ditt system. Det finns två sätt att enkelt konvertera filer.

 1. Använder Ahk2Exe för AutoHotKey
 2. Använder kommandoraden

1]Använder Ahk2Exe för AutoHotKey

konvertera .AHK-fil till .EXE-fil

Vi vet vad vi ska köra skript AutoHotKey ganska komplicerat, men det är bättre att köra dem som en körbar fil.

 1. Gå till startmenyn och öppna “Konvertera .ahk till .exe”(Konvertera .ahk till .exe) .
 2. I kapitlet ” Erforderliga parametrar(Obligatoriska parametrar) » klicka på « Recension(Bläddra) källkoden (skriptfil)(Källa (skriptfil)) » .
 3. välj en fil .AHK som du vill konvertera till en körbar .EXE-fil.
 4. Klicka nu på ” Recension(Bläddra) platser destination” (.exe-fil)(Destination (.exe-fil)) .
 5. Välj mappen där du vill spara filen efter konvertering. Nödvändigtvis(Gör) ange ett namn fil(Filnamn) när du väljer en destination.
 6. Klick “Konvertera(Konvertera) ” .

Du kan välja mellan vissa ytterligare alternativ(Valfria parametrar) , som att välja anpassade ikonfiler och kodningsmetoder.

Läsa(Läs) : Hur man konverterar DXF till GCode (konverterar DXF till GCode) .

2]Använd kommandoraden

Användande kommandorad(Kommandotolken) i det dagliga arbetet är det riktiga, du förstår hur allt fungerar. För att konvertera skript med kommandoraden behöver du fortfarande ett program AutoHotKey installerat på ditt system.

Gå till startmenyn, skriv cmd och öppna kommandorad(Kommandotolken) på uppdrag av administratör(Administratör) .

Gå till applikationsmappen AutoHotKey med:(AutoHotKey)

cd C:\Program Files\AutoHotkey\Compiler

Stiga på(Ange) följande kommando för att konvertera filen:

Ahk2Exe.exe /in "location of file with filename.ahk" /out "location of file with filename.exe"

För att konvertera filen tillsammans med den nya ikonen, använd följande kommando:

Ahk2Exe.exe /in "location of file with filename.ahk" /out "location of file with filename.exe" /icon "location of icon"

ahk-to-exe-cmd

Inte(Glöm) att inkludera namnen på filerna på platsen tillsammans med deras tillägg.

För att lära dig mer om hur man använder skript AutoHotKey och deras konverteringar kan du använda appen eller läsa den här (läs den här) . Appen och webbplatsen beskriver också hur man skapar ett .AHK-skript.

Om du försöker konvertera en fil .AHK , som finns i alla skyddade mappar, kan den här processen orsaka ett fel. Även kommandorad(Kommandotolken) startade i läge administratör(Administratör), måste du flytta skriptfilen till en plats som tillåter läs-/skrivoperationer.

Om din konverterade EXE inte fungerar, se till att skriptfilen är felfri och syntaktisk korrekt.(Om din konverterade EXE-fil inte fungerar, se till att skriptfilen inte har några fel och är syntaktisk korrekt.)

Läsa(Läs) : Hur man konverterar WMA-filformat till MP3 .(Konvertera WMA till MP3)

Filer som slutar med .AHK som en förlängning är en AutoHotkey-skript fil. AutoHotKey-skriptfil är en vanlig textfiltyp som används av AutoHotkey, ett gratis skriptverktyg för att automatisera uppgifter i Windows. Programvaran AutoHotkey kan använda .AHK-filerna för att automatisera saker. Man kan enkelt automatisera uppgifter som att klicka på fönsterprompten, skriva bokstäver och siffror, etc.

Ibland innehåller AutoHotkey-skript också snabbtangenter (kortkommandon) och snabbsträngar, som automatiskt kan ersätta vissa textsträngar när du skriver. Om vi ​​tar ett exempel för att förklara så är det precis som Stavningskontroll och Auto-korrigering på våra telefoner. I den här artikeln kommer vi att lära oss hur du konverterar dessa .AHK-filer till en .EXE-fil med AutoHotKey i Windows 10.

autohotkey-applikation

Skript är ungefär som små program som kör en serie kommandon och kan acceptera input från en användare. De används mest för att automatisera repetitiva uppgifter. AutoHotKey-skript har ett brett användningsområde. Dessa skript är ganska kapabla till något grundläggande som ommappning av nycklar, till mer komplexa operationer som att byta namn och/eller flytta filer och skapa kataloger, mestadels som batch-skript men mer än det, dessa skript har sin nischfunktion och är populära på Windows.

Konvertera AHK-fil till EXE-fil

Nu, för att konvertera AHK-filer måste du ladda ner AutoHotkey-applikationen och installera den på ditt system. Det finns två sätt på vilka du enkelt kan konvertera filerna.

 1. Använder Ahk2Exe för AutoHotKey
 2. Använder kommandotolken

1]Använder Ahk2Exe för AutoHotKey

konvertera .AHK-fil till .EXE-fil

Vi vet att det är ganska svårt att köra AutoHotKey-skript, men det är mycket bättre att köra dem som en körbar fil.

 1. Gå till Start-menyn och öppna upp Konvertera .ahk till .exe.
 2. I den Obligatoriska parametrar avsnitt, klicka på Bläddra för Källa (skriptfil).
 3. Välj den .AHK-fil som du vill konvertera till en körbar .EXE-fil.
 4. Klicka nu på Bläddra för Destination (.exe-fil).
 5. Välj den mapp där du vill spara filen efter konverteringen. Se till att ange Filnamn samtidigt som du väljer destination.
 6. Klicka på Konvertera.

Du kan välja mellan vissa Valfria parametrar som att välja anpassade ikonfiler och kodningsmetoder.

läsa: Hur man konverterar DXF till GCode.

2]Använda kommandotolken

Att använda kommandotolken för det dagliga arbetet är en riktig affär, du förstår hur saker fungerar. För att konvertera skript med hjälp av kommandotolken behöver du fortfarande AutoHotKey-applikationen installerad på ditt system.

Gå till startmenyn, skriv cmdoch öppna Kommandotolken som Administratör.

Navigera till AutoHotKey applikationsmapp med hjälp av:

cd C:\Program Files\AutoHotkey\Compiler

Ange följande kommando för att konvertera filen:

Ahk2Exe.exe /in "location of file with filename.ahk" /out "location of file with filename.exe"

För att konvertera filen tillsammans med en ny ikon, använd följande kommando:

Ahk2Exe.exe /in "location of file with filename.ahk" /out "location of file with filename.exe" /icon "location of icon"

ahk-to-exe-cmd

Se till att inkludera filnamn på platsen tillsammans med deras filtillägg.

För att veta mer om hur man använder AutoHotKey-skript och deras konverteringar kan du använda applikationen eller läsa den här. Applikationen och webbplatsen täcker också metoden för hur du kan skapa ett .AHK-skript.

Om du försöker konvertera någon .AHK-fil som finns i en säker mapp kan den här processen orsaka ett fel. Även om kommandotolken körs i administratörsläge måste du flytta skriptfilen till den position där läs-/skrivoperationer är tillåtna.

läsa: Hur man konverterar WMA till MP3-filformat.

Relaterade Artiklar

Back to top button