Hur man kommer åt och återställer den gamla högerklicksmenyn i Windows 11

Innehållsmeny Windows 11 är bara ett av många kontroversiella tillägg till det nya operativsystemet. (Windows 11) Dess design är renare, åtgärderna är mer logiskt sorterade, men än så länge har väldigt få appar uppdaterat hur de är integrerade i gränssnittet Windows 11 , så du måste gräva djupt i snabbmenyn för att hitta relaterade åtgärder. Om du behöver ett enkelt sätt att komma åt eller återställa den gamla snabbmenyn i Windows 11 Läs vidare:

Åtkomst till den gamla snabbmenyn i Windows 11

Ny sammanhangsmeny från Windows 11 mycket annorlunda än vad som används i Windows 10 . Det ser bättre ut och har en helt annan uppsättning sorteringsregler för att förhindra att den når överdrivna storlekar efter att du har installerat alla dina favoritappar. Om du vill veta mer om den nya snabbmenyn Windows 11 kan du (Windows 11) läs den här artikeln.

Det ser ut som designers för användarinteraktioner Microsoft är medvetna om att många applikationer ännu inte har uppdaterat sin integration med Windows 11 , så de lade till möjligheten att visa den gamla snabbmenyn i den nya. För att komma åt det, högerklicka helt enkelt på objektet och klicka sedan på ” Visa avancerade alternativ(Visa fler alternativ).

Hur man kommer åt den gamla snabbmenyn i Windows 11

Detta visar den välbekanta menyn som var tillgänglig i Windows 10 . Alternativt kan du välja ett objekt och samtidigt trycka på Skift+F10 på tangentbordet för att komma åt den gamla menyn direkt.

Öppna den gamla snabbmenyn i Windows 11 genom att trycka på Skift + F10.

Öppna den gamla snabbmenyn i Windows 11 genom att trycka Flytta + F10.

Båda dessa åtgärder tar längre tid än ett enkelt högerklick, så i nästa avsnitt kommer vi att beskriva ett sätt att ändra gränssnittet så att ett högerklick direkt öppnar den gamla menyn.

Återställer den gamla snabbmenyn i Windows 11 genom att använda Windows Terminal

För att inaktivera den nya snabbmenyn i Windows 11 första omgången Windows Terminal på uppdrag av administratören. Ett sätt att göra detta är att öppna ” Start(Startmeny) “, gå in terminal(terminal), högerklicka Windows terminal(Windows Terminal) i resultatlistan och välj ” Kör som administratör”(Kör som administratör) . Välj ” Ja(Ja) “i fönstret som visas” Användarkontokontroll”.(Kontroll av användarkonto)

Nu ska du ange följande kommando (eller bara kopiera det härifrån och klistra in det i fönstret terminal(Terminal) ), och klicka sedan Stiga på :

reg.exe lägg till ” HKCU\Software\Klasser\CLSID\ {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}InprocServer32″ /f/ve

Gränssnittet bör visa ett bekräftelsemeddelande efter att kommandot har utförts.

Ta bort den nya snabbmenyn i Windows 11 med Terminal

Ta bort den nya snabbmenyn i Windows 11 genom att använda terminal(terminal)

Nu behöver du bara starta om ditt system. Nästa gång du högerklickar på ett objekt bör den gamla menyn dyka upp.

hetare(Het) för att återaktivera Windows 11 snabbmeny som standard

Om du vill ångra en ändring är det bara att öppna Windows Terminal som administratör och kör följande kommando:

reg.exe radering HKCU\Software\Klasser\CLSID\ {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}”/f

Detta kommando tar bort registerposten som skapades i föregående avsnitt. Du bör få ett bekräftelsemeddelande efter att åtgärden är klar.

Återaktivera standardkontextmenyn för Windows 11 med Windows Terminal.

Återaktivera standard Windows 11 snabbmeny med Windows terminal.

Glöm inte att starta om ditt system för att ändringarna ska träda i kraft.

Varför vill du ta bort den nya snabbmenyn Windows 11?

Nu vet du hur du kommer åt och återställer den gamla snabbmenyn i Windows 11 . Innan vi lämnar den här sidan vill vi veta vad som irriterar dig mest med den nya snabbmenyn. Är det brist på handling? Eller kanske en liten fördröjning från det att elementet högerklickas? Låt oss veta det i kommentarerna!

Windows 11 högerklicksmenyn är bara ett av många kontroversiella tillägg till det nya operativsystemet. Dess design är renare, åtgärderna är mer logiskt sorterade, men än så länge har väldigt få appar uppdaterat hur de integreras i Windows 11-gränssnittet, så du måste gräva djupt in i kontextmenyn för att hitta de associerade åtgärderna. Om du vill ha ett enkelt sätt att komma åt eller återställa den gamla högerklicksmenyn i Windows 11, läs vidare:

Åtkomst till den gamla högerklicksmenyn i Windows 11

Den nya högerklicksmenyn från Windows 11 skiljer sig ganska mycket från den som används i Windows 10. Den ser bättre ut och har en helt annan uppsättning sorteringsregler för att förhindra att den når överdrivna storlekar när du väl har installerat alla dina favoritappar. Om du vill veta mer om den nya högerklicksmenyn i Windows 11 kan du läsa den här artikeln.

Det verkar som att användarupplevelsedesignerna på Microsoft är medvetna om det faktum att många appar ännu inte har uppdaterat sin integration i Windows 11, så de infogade ett alternativ för att visa den gamla högerklicksmenyn i den nya. För att komma åt det, högerklicka bara på objektet och klicka sedan på “”.

Så här kommer du åt den gamla högerklicksmenyn i Windows 11

Så här kommer du åt den gamla högerklicksmenyn i Windows 11

Detta visar den välbekanta menyn som var tillgänglig i Windows 10. Alternativt kan du välja objektet och trycka samtidigt på tangentbordet för att komma direkt till den gamla menyn.

Öppna den gamla högerklicksmenyn i Windows 11 genom att trycka på Skift +F10

Öppna den gamla högerklicksmenyn i Windows 11 genom att trycka på Skift +F10

Båda dessa åtgärder tar längre tid än ett enkelt högerklick, så i nästa avsnitt beskriver vi ett sätt att ändra gränssnittet så att högerklickning öppnar den gamla menyn direkt.

Återställa den gamla högerklicksmenyn i Windows 11 med Windows Terminal

För att inaktivera den nya högerklicksmenyn i Windows 11, börja först som administratör. Ett sätt att göra det är genom att öppna , skriva , högerklicka i resultatlistan och välja . Välj i fönstret som visas.

Nu ska du skriva in följande kommando (eller bara kopiera det härifrån och klistra in det i fönstret) och tryck sedan på :

reg.exe lägg till “HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32” /f /ve

Gränssnittet bör visa ett bekräftelsemeddelande när kommandot har utförts.

Ta bort den nya högerklicksmenyn i Windows 11 med Terminal

Ta bort den nya högerklicksmenyn i Windows 11 med Terminal

Nu behöver du bara starta om ditt system. Nästa gång du högerklickar på ett objekt bör den gamla menyn visas.

Hot för att återaktivera standard Windows 11 högerklicksmenyn

Om du vill återställa ändringen öppnar du bara som administratör och utför följande kommando:

reg.exe radera “HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}” /f

Detta kommando tar bort registerposten som skapades i föregående avsnitt. Du bör få ett bekräftelsemeddelande när åtgärden är klar.

Återaktivera standard Windows 11 högerklicksmenyn med Windows Terminal

Återaktivera standard Windows 11 högerklicksmenyn med Windows Terminal

Glöm inte att starta om ditt system för att ändringarna ska träda i kraft.

Varför vill du ta bort den nya högerklicksmenyn i Windows 11?

Nu vet du hur du kommer åt och återställer den gamla högerklicksmenyn i Windows 11. Innan du lämnar den här sidan vill vi veta vad som irriterar dig mest med den nya snabbmenyn. Är det bristen på åtgärder? Eller kanske den lilla fördröjningen från det ögonblick du högerklickar på ett objekt? Låt oss veta i kommentarerna!

Relaterade Artiklar

Back to top button