Hur man kommer åt och aktiverar den dolda eller hemliga menyn på en Xiaomi-mobil med koder

Xiaomi-mobiler kommer med en dold eller hemlig meny, den är känd som CIT-menyn och det låter dig kontrollera telefonens olika komponenter. Den här menyn är mycket användbar eftersom om du misstänker att det finns ett problem med att telefonen fungerar korrekt med den kan du radera dem.

Att komma åt CIT-menyn är inte så komplicerat, därför kommer vi att förklara i den här artikeln hur man kommer åt och aktiverar den dolda eller hemliga menyn på en Xiaomi-mobil med koder.

Steg för att komma åt och aktivera den dolda eller hemliga menyn på en Xiaomi-mobil

Som vi nämnde tidigare är det inte så komplicerat att komma åt och aktivera den dolda eller hemliga menyn på en Xiaomi-mobil, eftersom den kan nås från informationen på telefonen. Naturligtvis görs dess aktivering på en annan plats, så det är bra att känner till rutten väl . Följ därför följande steg för att komma åt och aktivera CIT-menyn på din Xiaomi-mobil:

  • Gå till avsnittet Dina mobilinställningar och leta efter alternativet Min enhet.
  • Ange alla specifikationer.
  • Scrolla sedan ner till alternativet Version från kärna och tryck fem gånger i rad, på så sätt kommer du in i den dolda eller hemliga CIT-menyn.
  • Den här menyn erbjuder dig att kontrollera all hårdvara på din Xiaomi-mobil, tryck på komponent för komponent och följ instruktionerna.
  • Om menyn är automatisk visas en blå ikon för att starta testet. Telefonen kommer att kontrollera varje komponent, och om den behöver din hjälp kommer den att be dig göra lite skärminteraktion. Kom ihåg att instruktionerna är på engelska.

Denna dolda eller hemliga meny är används så att du kan kontrollera att telefonen fungerar som den ska. Där kan du utföra högtalartester, kontrollera att pekpanelen fungerar bra, du har även möjlighet att testa olika sensorer.

Du kan också kontrollera om din Xiaomi-telefon innehåller FM, även om den inte visas bland de installerade apparna. Du kan till och med lyssna på radio från den här menyn. Det du behöver veta är att allt du gör i den här menyn är tillfälligt, d.v.s. när du slutför och stänger menyn kommer alla gjorda ändringar och erhållna värden att ignoreras.

Lär dig hur du använder hemliga koder för att komma åt dolda menyer på en Xiaomi-mobil

Som du redan vet har telefonvarumärket Xiaomi positionerat sig under de senaste åren de mest sålda platserna . Som användare av denna enhet har du möjlighet att skapa ett Xiaomi MI-konto det kan vara mycket användbart vid förlust.

Dessa enheter kommer också med dolda eller hemliga menyer som du kan komma åt genom uppringningskoder, detta kan hjälpa dig att lära dig lite mer om din enhet . Eller också vara användbar för att komma åt en meny utan att behöva använda det vanliga sättet. Här är en lista med några koder:

  • * # * 426 # * # *: Denna kod används för att få relevant information om tjänster Google (tjänster Google Play ).
  • *#*06# : Med den här koden kommer du att kunna känna till IMEI för din Xiaomi-telefon. Kunskap är viktigt eftersom vid stöld kan du blockera IMEI.
  • *#*#4636#*#*: Detta visar information om WIFI-anslutning och låter dig även pinga för att kontrollera internetanslutningen.
  • *#*#225#*#*: Denna kod låter dig veta schemainformation, antal händelser och andra relaterade detaljer.
  • *#*#6484#*#*: Den senare tillåter få tillgång till snabbt till CIT eller hårdvarutestmeny .

Vi hoppas att den här artikeln var användbar för dig, skriv din åsikt till oss i kommentarsfältet längst ner och glöm inte att dela denna information med din familj och vänner.

Relaterade Artiklar

Back to top button