Hur man kommer åt Mac-filer från en Windows-dator

Äpple blir mer populär för varje dag (jag gillar min Mac bok och det säljs i rekordmånga i år), men de flesta har fortfarande datorer hemma med fönster. Om du använder i ditt nätverk både Mac och PC(Mac och PC) , det finns en god chans att du vill dela filer mellan dina Mac och PC(Mac och PC). Du kan göra detta på ett av två sätt: komma åt filer Mac med (Mac)Windows PC eller få åtkomst till Windows-filer(Windows PC eller komma åt Windows-filer) med Mac .

Idag ska jag prata om hur du kan dela filer på din Mac och komma till(Mac och åtkomst) få tillgång till dem på din PC. Processen är ganska enkel och bör fungera så länge du är i samma sak nätverk och inte(nätverk och don) har några övernitiska säkerhetsinställningar konfigurerade på din Mac .

Det första du behöver göra är att aktivera fildelning på din Mac . Så här gör du.

Aktivera fildelning i Mac OS X

Gå först till menyn ” (menyalternativ)Systeminställningar(Systeminställningar)” genom att klicka äpple ikon(Apple-ikonen) i det övre vänstra hörnet och klicka sedan på ” Systeminställningar”(Systeminställningar) .

Klicka nu på ikonen Allmän tillgång(Dela) ”, dit vi måste gå för att konfigurera alla delningsalternativ.

delningsinställningar

Innan du börjar, se till att klicka på den lilla ikonen gyllene slott(guld låsikon) i det nedre vänstra hörnet, annars blir allt grått och du kommer inte att kunna göra några ändringar.

Gå nu vidare och kontrollera “Dela filer(Fildelning)” under ” Service”(Tjänst) för att möjliggöra fildelning. Den här dialogrutan innehåller nästan alla inställningar och alternativ för delning. Från toppen kan du ändra ditt datornamn(datornamn) till något mindre komplext så att användarna Windows det var lättare att ansluta. Om du inte gör det, OS X kommer automatiskt att ge den ett kort namn så att Windows kunde känna igen honom. Klicka på knappen Förändra(Redigera)” för att ändra namnet.

aktivera fildelning

Du kommer också att se IP-adress(IP-adress) för datorn som anges av ” Alternativ “. (Alternativ) Under ” Delade mappar(Delade mappar) ” offentlig(Public) Standardmappen är offentlig. Klick(Klicka på) liten knapp + (plus) för att dela valfri mapp på din hårddisk. I kapitlet ” Användare(Användare) » du kan se standardbehörigheterna och ändra dem som du vill.

Det enda du behöver göra är att klicka på ” alternativ(Alternativ)” och du kommer att se ett avsnitt längst ned som heter “Dela Windows-filer”(Windows fildelning) . För att ansluta från en dator Windows(Windows-maskin) måste du markera rutan bredvid Användarnamn(användarnamn) och ange ditt lösenord. Av någon anledning OS X borde behålla ditt kontolösenord (kontolösenord)Mac-användare(Mac-användare) på ett mindre säkert sätt att ansluta från en dator Windows(Windows-maskin). Om du inte slutför detta steg kommer du att bli ombedd att gå in användarnamn och lösenord(användarnamn och lösenord) från din dator med Windows(Windows-maskin), men det ger dig bara ett fel även om du anger dem korrekt.

fildelningsalternativ

Det är allt från sidan Mac(Mac-sidan). Nu är det dags att försöka ansluta från din Windows-dator.

Anslut till Mac från Windows

Det finns flera sätt att göra detta. Ett sätt är att helt enkelt öppna utforskare och tryck(Utforskare och klicka) Netto”(Nätverk). Du borde se Mac-dator(Mac-dator) i listan.

fönster nätverk

Om Windows ber dig att aktivera nätverksupptäckt,(Network Discovery,) gör det. Nu när du dubbelklickar datornamn(datornamn) , bör inloggningsdialogrutan visas(inloggningsdialogrutan) till systemet. Stiga på(Ange) detsamma användarnamn och lösenord(användarnamn och lösenord) som du angav i fildelningsdialogrutan Windows in (Windows-fil)OS X tidigare. Om i användarkonto(användarkonto) på ditt Mac det fanns luckor, oroa dig inte för Windows hantera det bra.

Windows säkerhetsinloggning

Om allt gick bra bör du se flera delade mappar på din Windows-dator(Windows-dator)!

delade mappar

Ett annat sätt att ansluta är att använda ” Springa”(Kör kommando) från menyn ” Start(Start meny) ” . Klick(Klick) ” Start(Start)”, sedan ” Kör” och gå in(Kör och skriv) IP – adress eller datornamn(IP-adress eller datornamn):

körs som anslutning

Nu får du samma sak dialogfönster,(dialogruta) där du måste gå in användarnamn och lösenord(användarnamn och lösenord) för ditt konto Mac-användare(Mac-användare). Nu kan du kopiera filer från Windows i Mac och vice versa(Mac och vice versa).

Den enda inställningen som kan orsaka problem är brandväggen i OS(OS X)X. Allt(Allt) borde fungera bra med brandvägg aktiverad med standardinställningar, men om du går till brandvägg och sedan till Brandväggsinställningar(Brandväggsalternativ), kan du blockera alla inkommande anslutningar. Om det här objektet är markerat kommer fildelning inte längre att fungera.

brandväggsinställningar

Avmarkera bara den här rutan i dina brandväggsinställningar så är du igång. Om du har några andra problem med fildelning Mac med din PC, lämna en kommentar så ska jag se om jag kan hjälpa. Njut av!

Apple blir mer populärt varje dag (jag älskar min MacBook och den säljs i rekordmånga i år), men de flesta har fortfarande Windows-datorer hemma. Om du kör både Mac och PC i ditt nätverk, finns det en god chans att du kanske vill dela filer mellan din Mac och PC. Du kan göra detta i en av två riktningar: antingen komma åt Mac-filer från en Windows-dator eller komma åt Windows-filer från en Mac.

Idag ska jag prata om hur du kan dela filer på din Mac och komma åt dem på din PC. Processen är ganska enkel och bör fungera så länge du är på samma nätverk och inte har några över nitiska säkerhetsinställningar konfigurerade på din Mac.

Det första du behöver göra är att aktivera fildelning på din Mac. Så här gör du.

Aktivera fildelning på Mac OS X

Gå först till Systeminställningar menyalternativet genom att klicka på Apple-ikonen uppe till vänster och sedan klicka på Systeminställningar.

Systeminställningar

Klicka nu på Delning ikonen, det är dit vi måste gå för att konfigurera alla delningsalternativ.

delningsinställningar

Innan du sätter igång, se till att klicka på den lilla guldlåsikonen längst ner till vänster annars blir allt grått och du kommer inte att kunna göra några ändringar.

Gå nu vidare och kontrollera Fildelning låda under Service för att aktivera fildelning. Den här dialogrutan innehåller i stort sett alla inställningar och alternativ för delning. Från toppen kan du ändra ditt datornamn till något mindre komplicerat så att Windows-användare har lättare att ansluta. Om du inte gör det kommer OS X att ge det ett kort namn automatiskt så att Windows kan känna igen det. Klicka på Redigera knappen för att ändra namn.

aktivera fildelning

Du kommer också att se IP-adressen för datorn listad av alternativ knapp. Under Delade mapparden offentlig mappen delas ut som standard. Klicka på den lilla + (plus) för att dela valfri mapp på din hårddisk. Under Användarekan du se standardbehörigheterna och redigera dem som du vill.

Det enda andra du behöver göra är att klicka på alternativ knappen så ser du en sektion längst ner som heter Windows fildelning. För att ansluta från en Windows-maskin måste du markera rutan bredvid användarnamnet och ange ditt lösenord. Oavsett anledning måste OS X lagra ditt Mac-användarkontolösenord på ett mindre säkert sätt för att kunna ansluta från en Windows-maskin. Om du inte gör det här steget kommer du att bli ombedd att ange användarnamnet och lösenordet från din Windows-maskin, men det kommer bara att ge dig ett fel även om du skriver in det korrekt.

fildelningsalternativ

Det är ungefär det från Mac-sidan. Nu är det dags att försöka ansluta från din Windows-maskin.

Anslut till Mac från Windows

Det finns ett par sätt du kan göra detta. Ett sätt är att helt enkelt öppna Explorer och klicka på nätverk. Du bör se Mac-datorn listad där.

windows nätverk

Om Windows ber dig att aktivera Nätverksupptäckt, gå sedan vidare och gör det. Nu när du dubbelklickar på datornamnet bör det dyka upp en inloggningsdialogruta. Ange samma användarnamn och lösenord som du hade angett i Windows fildelningsdialogruta på OS X tidigare. Om användarkontot på din Mac hade mellanslag, oroa dig inte eftersom Windows klarar det bra.

Windows säkerhetsinloggning

Om allt gick bra bör du se några delade mappar nu på din Windows-dator!

delade mappar

Ett annat sätt att ansluta är att använda kommandot Kör från Start-menyn. Klicka på Start, sedan Kör och skriv in IP-adressen eller datornamnet:

kör som anslutning

Nu får du samma dialogruta där du måste ange användarnamn och lösenord för ditt Mac-användarkonto. Du bör nu kunna kopiera filer fram och tillbaka från Windows till Mac och vice versa.

Den enda inställningen som kan orsaka problem är brandväggen på OS X. Allt borde fungera bra med brandväggen aktiverad med standardinställningar, men om du går till brandväggen och sedan Brandväggsalternativ, kan du blockera alla inkommande anslutningar. Om det här objektet är markerat kommer fildelning inte längre att fungera.

brandväggsalternativ

Avmarkera bara det alternativet under brandväggsalternativ och du borde vara igång. Om du har några andra problem med att dela dina Mac-filer med din PC, skriv en kommentar så ska jag se om jag kan hjälpa dig. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button