Hur man installerar Windows Sandbox på Windows 10 i tre steg

Börjar med Windows 10 maj 2019 uppdatering kan du använda den nya Windows sandlåda(Windows Sandbox) att köra en gratis virtuell maskin med Windows 10 , där du säkert kan göra vad du vill: potentiellt skadliga e-postbilagor som du har fått, appar du har utvecklat eller testat, och så vidare. Det här är en fantastisk funktion för dem som vill ha en säker, sandlådemiljö som inte påverkar datorn den körs på. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du installerar Windows sandlåda på Windows 10:

NOTERA. (NOTERA:) Windows sandlåda(Windows Sandbox) är endast tillgänglig för Windows 10 Proffs eller Windows 10 Företag med start från maj 2019 uppdatering . Om du inte vet vilken version eller release (version eller utgåva)Windows 10 du har installerat, läs den här guiden: Så här kontrollerar du versionen Windows 10 OS montering(OS-byggd), release eller typ.

Steg 1(Steg 1) . Öppna Fönstret Windows-funktioner.(Windows-funktionsfönster)

Sandlåda Windows(Windows Sandbox) installeras inte direkt från Windows 10 . Du måste aktivera den här funktionen i Windows-funktioner . Du kan komma åt Windows-funktioner(Windows-funktioner) genom att söka efter ” Windows-funktioner”(Windows-funktioner) i fältet Sök(sökrutan) i aktivitetsfältet och klicka sökresultat(sökresultat) märkt ” Slår på eller av egenskaper i Windows.”(Slår på eller av egenskaper i Windows.”)

Du kan också öppna kontrollpanel(Kontrollpanelen), gå till ” Program(Program)” och klicka på länken ” Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner.(Slår på eller av egenskaper i Windows.”)

Klicka på Slå på eller av Windows-funktioner.

Fönster Windows-komponenter(Windows-funktioner) är nu synligt.

Steg 2(Steg 2) . Sätta på Windows sandlåda och starta om(Windows Sandbox och starta om)

Skrolla(Bläddra) funktionslista Windows tills du hittar Windows sandlåda(Windows Sandbox).

Markera rutan bredvid namn och klicka (namn och tryck) OK .

Aktivera Windows Sandbox i Windows 10

Vänta ett tag tills Windows sandlåda kommer inte att installeras. När detta är gjort kommer du att informeras. För att använda den här applikationen omedelbart, stäng alla öppna appar och filer(appar och filer) och klicka eller tryck (klicka eller tryck) “Starta om nu(Starta om nu) ” .

Windows kräver en omstart för att slutföra installationen av Windows Sandbox.

Steg 3(Steg 3) . Kör sandlådan(Starta Windows Sandbox) Windows in Windows 10

Efter omstart Windows 10 öppna menyn ” (Windows 10)Start(Startmeny)” och hitta genvägen Windows sandlåda i listan över ansökningar som börjar med bokstaven W.

Genväg för Windows sandlåda

Lyckades det(Har) du installerat windows sandlåda?

Nu vet du hur du installerar Windows sandlåda i Windows 10 . Du kan sedan använda den för att testa programvara som du inte litar på, köra filer som kan vara farliga för din säkerhet i en isolerad miljö som inte skadar din dator. Innan du stänger den här guiden, vänligen meddela oss om du kunde installera Windows sandlåda utan misstag.

Från och med Windows 10 maj 2019-uppdateringen kan du använda den nya för att köra en gratis virtuell maskin med Windows 10, där du säkert kan köra allt du vill: potentiellt skadliga e-postbilagor som du har fått, appar som du utvecklar eller testning och så vidare. Det är en utmärkt funktion för alla som behöver en säker, isolerad miljö som påverkar datorn som den körs på. I den här guiden visar vi hur du installerar i Windows 10:

NOTERA: är endast tillgängligt för Windows 10 Pro eller Windows 10 Enterprise, från och med maj 2019 Update. Om du inte vet vilken version eller utgåva av Windows 10 du har installerat, läs den här guiden: Så här kontrollerar du Windows 10-versionen, OS-byggen, upplagan eller typen.

Steg 1. Öppna fönstret Windows-funktioner

Den är inte direkt installerad med Windows 10. Du måste aktivera den här funktionen från . Du kan komma åt genom att söka efter ” i sökrutan i aktivitetsfältet och klicka på sökresultatet som säger “

Sök efter Windows-funktioner i Windows 10

alternativt kan du öppna kontrollpanelen, gå till och klicka sedan på länken som säger “

Klicka på Slå på eller av Windows-funktioner

Fönstret är nu synligt.

Steg 2. Aktivera Windows Sandbox och starta om

Rulla ner i listan med Windows-funktioner tills du hittar .

Markera rutan nära dess namn och tryck på .

Aktivera Windows Sandbox i Windows 10

Vänta ett tag tills du blir installerad. När du är klar är du informerad. För att använda den här appen direkt, stäng alla öppna appar och filer och klicka eller tryck på .

Windows behöver en omstart för att slutföra installationen av Windows Sandbox

Steg 3. Starta Windows Sandbox i Windows 10

När Windows 10 har startat om, öppna , och leta efter genvägen, i listan över appar som börjar med bokstaven W.

Genvägen till Windows Sandbox

Lyckades du installera Windows Sandbox framgångsrikt?

Nu vet du hur du installerar i Windows 10. Du kan sedan använda den för att testa programvara du inte litar på, köra filer som kan vara farliga för din säkerhet, i en isolerad miljö som inte skadar din dator. Innan du stänger den här handledningen, berätta för oss om du lyckades installera utan fel.