Hur man installerar om Windows utan att förlora dina spel och programvara

Hur man installerar om Windows utan att installera om spel och programvara??
Att förlora viktig data och filer är alltid jobbigt, oavsett om det beror på en systemkrasch eller bara för att du av misstag raderat något. Om du är på väg att installera om Windows kanske du undrar om det finns ett sätt att undvika att behöva installera om alla dina spel och programvara också.
Den goda nyheten är att det finns! Med några enkla steg kan du säkerhetskopiera dina spel och programvara, installera om Windows och sedan återställa dina spel och programvara till deras ursprungliga tillstånd. Så här gör du:
Först måste du säkerhetskopiera dina spel och programvara. Du kan göra detta genom att kopiera filerna till en extern hårddisk eller USB-minne.
Därefter måste du installera om Windows. Detta kan göras genom att starta från en Windows-installationsskiva eller USB-enhet.
När Windows är installerat måste du återställa dina spel och programvara. För att göra detta måste du först kopiera filerna från din säkerhetskopia till din nya Windows-installation.
Slutligen måste du köra spelets eller programvarans installationsprogram för att slutföra processen.
Med dessa steg kan du enkelt installera om Windows utan att behöva installera om dina spel och programvara.

Det här steget guidar dig genom processen att installera om Windows utan att installera om någon programvara eller spel. Innan du installerar om Windows 10, se till att alla dina filer och applikationer är i gott skick. Om Windows skannar din C:-enhet efter ändringar måste du radera alla dina personliga data från den. Du måste först kontrollera/verifiera befintliga filer innan du laddar ner något innehåll från Steam. Det är inte möjligt att ta bort användardatafiler efter en Windows 10-uppgradering, men alla applikationer måste installeras om. Du kan använda Reset This PC för att utföra en ny installation av Windows 10, ta bort personliga filer eller ta bort allt från din PC.

Det är det bekvämaste sättet att installera om Windows 10. Startknappen finns i Start-menyn; välj “Kom igång” under “Återställ den här datorn”. För att säkerställa att du får en ren ominstallation, välj “Ta bort allt” istället för “Torka allt”.

Kan jag installera om Windows utan att ta bort spel?

Kredit: MajorGeeks.com

Du kan installera om Windows utan att ta bort dina spel genom att avinstallera spelen innan du installerar om Windows. Du kan sedan installera om spelen efter att du har installerat om Windows.

Hur installerar jag om Windows utan att förlora program eller filer?

Kredit: ogri.me

Om du behöver installera om Windows men inte vill förlora dina program eller filer kan du säkerhetskopiera dem innan du börjar. När du har säkerhetskopierat dina data kan du installera om Windows utan att förlora några av dina filer eller program.

Det är relativt enkelt att installera om Windows 10 utan att förlora några program. En datoråterställning kan resultera i att all din personliga information förstörs. Genom att använda EaseUS Todo PCTrans-programvaran kan du enkelt överföra dina applikationer, filer och användarkonton från en dator till en annan. När en PC är påslagen, välj PC till PC på huvudmenyn i EaseUS Todo PCTrans. Överföring bör göras från den gamla till den nya datorn eller från den gamla till den nya datorn. Att överföra all data mellan en fjärrdator och en ny dator kallas att överföra data mellan ny och gammal. Genom att välja Lägg till PC kan du automatisera anslutningen av måldatorn till dess internet genom att ange dess IP-adress eller enhetsnamn.

Om du vill installera om Windows 10 kan du göra det genom att använda en CD eller en startbar disk som innehåller Windows Media-filerna. Det kan vara nödvändigt att vänta tills du är klar med att installera om Windows 10. Om du behöver en Todo PCTrans-programvara kan du hitta den i EaseUS Todo PCTrans-sviten.

Kan du installera om Windows 10 utan att förlora program?

Du kan installera om Windows 10 utan att förlora program genom att använda funktionen “Återställ den här datorn”. Detta gör att du kan behålla dina filer och inställningar, men tar bort alla program som installerades efter återställningen.

Du kan installera om Windows 10 med en uppdatering på plats samtidigt som du behåller dina installerade appar och inställningar. Du kan uppgradera Windows med hjälp av filen setup.exe på en ISO/USB-enhet eller verktyget Media Creation i Windows. Om du inte är administratör måste du ange autentiseringsuppgifter om du vill starta installationsprogrammet. Om du inte kan göra ditt konto till administratör rekommenderar vi att du inaktiverar ditt Windows-administratörskonto. När vi testade Windows-enheten upptäckte vi att den krävde cirka 8 GB extra lagringsutrymme. Om ditt UEFI-system stöder Secure Boot, rekommenderas det att du inaktiverar det innan du påbörjar uppgraderingen på plats. När du har slutfört uppgraderingen på plats kommer du att ha samma Windows-miljö som när du först startade den. Diskrensning kan ta bort mappen Windows.old såväl som tillfälliga installationsfiler som är en del av installationsprocessen. Om du har väldigt lite lagringsutrymme kan tredjepartsprogramvara som Wise Disk Cleaner kanske ta bort mer data från ditt system.

Installera om Windows utan att förlora program

Det finns några sätt att installera om Windows utan att förlora program. Ett sätt är att använda ett program som PCmover som hjälper dig att överföra program och filer från din gamla installation till din nya. Ett annat sätt är att säkerhetskopiera dina program och filer innan du installerar om Windows och sedan återställa dem efter att ominstallationen är klar.

Efter den punkten kan du välja Systemåterställning, som kommer att torka alla dina installerade program och spara alla dina dokument och andra filer. Radering/ominstallation av filer associerade med Windows sker om du installerar om och väljer uppgraderingsalternativet under installationen. Det är fortfarande möjligt att spara dina filer, men du måste leta efter dem om du vill återskapa användaren från början.

Kommer jag att förlora mina program om jag installerar om Windows?

Under installationsprocessen, helt enkelt ominstallera och välja uppgradering kommer i princip att radera och återställa alla filer som är associerade med Windows, men det kommer också att säkerställa att din användare förblir intakt och att dina program fortsätter att köras.

Återställ Steam-spel efter ominstallation av Windows

Öppna Steam och navigera till Steam. Genom att trycka på denna kommer du att kunna komma åt de senaste versionerna av dina Steam-bibliotek. Under mapprubriken klickar du på +-knappen bredvid den installerade spelmappen.

Steam kan installeras om utan att ta bort de spel du redan har installerat. Windows kan också rengöras, men dina data överförs till Windows istället. Med Repair Install kan du installera Windows 10 samtidigt som du behåller alla dina personliga filer och appar, eller så kan du behålla allt annat och förlora allt. Steam- och Steam-spel bör installeras om om de är lagrade i Steam-katalogen; istället bör steamapps-mappen (C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps) flyttas till katalogen C:/Program Files (x86)/Steam. Det kommer inte att ha någon effekt på Steam eller spelen som är installerade i appen. Om du redan har en, bör du behålla spara-spelen på din Flash-enhet. När du använder knappen Återställ den här datorn på din Windows-dator återgår den till fabriksinställningarna. Om du köpte din dator med Windows 10 installerat kommer du att se den i samma skick som när den var helt ny. Dina installerade program och inställningar kommer också att rengöras.

Installera om Windows

Om du behöver installera om Windows är det första du behöver göra att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer. När du har gjort det kan du installera om Windows genom att sätta in din Windows installationsskiva och följa anvisningarna. Efter att Windows har installerats kan du sedan återställa dina filer från din säkerhetskopia.

Det är ett av de enklaste sätten att lösa programvaruproblem på din dator. Beroende på hur du installerade Windows kan du installera om det på en mängd olika sätt. Innan du installerar om Windows, se till att alla dina viktiga filer är säkerhetskopierade. Uppdaterings- och återställningsprocessen i Windows 8 och 10 har aldrig varit enklare. I synnerhet med Windows 8 är det väldigt enkelt att installera om operativsystemet. Om du köpte datorn för första gången måste du ställa in den på samma sätt. Om du ofta installerar om Windows 7, kanske du vill skapa en anpassad installationsskiva.

För- och nackdelar med att installera om Windows

Det finns alltid en risk med att installera om Windows, men det är ofta värt besväret om systemet är i behov av reparation. Innan du fattar några beslut om att installera om din dator, rådgör med en kunnig medlem i teamet.

Installerar om spel

Om du behöver installera om ett spel kan du vanligtvis göra det genom att gå till spelets sida i den digitala butiken där du köpte det och hitta alternativet att ladda ner det igen. Om du köpte spelet fysiskt måste du sätta in skivan i din konsol eller dator. När spelet har installerats om kommer du sannolikt att behöva ladda ner alla DLC eller tillägg som du köpt separat.

WildTangent kommer inte längre att acceptera äldre spel som inte har moderna operativsystem. Om spelet är inaktuellt kommer du inte att kunna installera om det eller spela det igen. Det kan finnas en mängd olika orsaker till att ett spel kraschar, fryser eller helt enkelt inte fungerar korrekt. Avinstallation och ominstallation av spelet kommer att lösa eventuella problem som kan ha uppstått. Om du inte äger spelet kan du ladda ner det från en onlinebutik eller slå upp det i ditt bibliotek. Du kan antingen ta bort spelet eller behålla det i ditt bibliotek. För att spela spelet igen måste du först ladda ner och installera det. Om ominstallation av spelet inte löser problemet, kontakta kundsupport.

Kan jag avinstallera ett spel och installera om det?

Om ditt Windows-spel inte spelar ordentligt kanske du vill avinstallera och installera om det som en del av lösningen. Spelfilerna ersätts som en del av processen.
Är det möjligt att avinstallera ett spel och installera om det?
Om du spelar spel som du inte vill spela kan du avinstallera dem direkt. Det är också sant att du alltid kan installera om spel senare om du vill spela dem igen.
Vad är att avinstallera och installera om ett spel?
Filerna som får spelet att köras, såväl som eventuella problem som kan ha uppstått sedan du senast spelade spelet, måste tas bort för att kunna installera om spelet. Du kan också använda den här metoden för att säkerställa att dina framsteg och inköp säkerhetskopieras.
Hur tappar man framsteg i ett spel?
Vi har gjort säkerhetskopior av alla dina framsteg och guldtackor för att garantera säkerheten för din onlinespelupplevelse. Om du aldrig har säkerhetskopierat ditt konto till varken King eller Facebook, kommer en ominstallation av spelet att radera alla dina framsteg och boosters och tvinga dig att börja om från början.

Relaterade Artiklar

Back to top button