Hur man installerar och konfigurerar XAMPP på Windows 10

XAMPP är ett gratis och öppen källkodsverktyg som huvudsakligen används för att skapa en lokal kopia av en webbplats på din dator för teständamål. Det är en lätt och plattformsoberoende applikation som låter webbutvecklare testa sina plugins, teman och andra saker på ett ganska enkelt sätt. Xampp kommer med Apache och MySQL som är de två huvudkomponenterna för att installera den. Apache används för att skapa en lokal server medan du kan använda MySQL för att hantera eller lagra data på en lokal server för en webbplats.

Denna server används för testning PHP – sidor. Det låter dig skapa en lokal webbserver där du kan testa alla plugins, teman och andra saker innan du applicerar dem på en live-webbplats. WordPress. Så du kan skydda din webbplats WordPress från möjliga fel. Så låt oss komma igång och ta reda på hur man korrekt installerar och konfigurerar XAMPP i Windows 11/10 .

Hur man installerar XAMPP i Windows 111/0

Öppna en webbläsare och gå till nedladdningssidanApache vänner. På nästa sida laddar du ner lämplig version för din Windows 10-dator.

När du har laddat ner, navigera till nedladdningsmappen i dirigent(Filutforskaren) och kör installationsprogrammet XAMPP.

Om en uppmaning visas på skärmen användarkontokontroll(Användarkontokontroll), klicka på ” Ja(Ja)” för att ge ditt samtycke.

I så fall kan ett varningsmeddelande visas. När du trycker på ” OK(OK) ” öppnas skärmen XAMPP installationsguide. (XAMPP Setup Wizard) Klicka sedan på ” Ytterligare(Nästa)” för att fortsätta.

Installera och konfigurera XAMPP på Windows 10.

På nästa skärm finns det en mängd olika komponenter som du måste välja för installationsprocessen.

Eftersom dessa alternativ krävs för att köra programvaran, lämna allt som det är och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” .

installera och konfigurera XAMPP

Därefter(Därefter) välj mappen där du vill installera filerna XAMPP.

Förresten rekommenderar vi att du använder standardinstallationsplatsen. Och klicka sedan på ” Ytterligare “.(Nästa)

Hur man installerar XAMPP på Windows 10

Eftersom det XAMPP kontrollpanel(XAMPP Kontrollpanel) för Windows stöder flera språk, välj önskat språk och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” .

På sidan Bitnami för XAMPP(Bitnami för XAMPP) klicka bara på ” Ytterligare “. (Nästa)Om du vill veta om bitnami markera rutan ” Lär dig mer om Bitnami för XAMPP»(Läs mer om Bitnami för XAMPP) .

Hur man installerar, konfigurerar XAMPP på Windows 10

Installationen är nu redo att starta installationsprocessen på din enhet, så klicka på knappen igen Ytterligare(Nästa) » för att fortsätta.

Konfigurera XAMPP på Windows 1o

Här kan du behöva vänta ett tag tills installationen är klar.

Installera, konfigurera XAMPP på Windows 10

Efter korrekt installation kommer du att få ett frågefönster “Vill du starta kontrollpanelen nu?” (“Vill du starta kontrollpanelen nu?”).

Markera rutan och klicka på knappen Redo(Avsluta) .

installera och konfigurera XAMPP

Hur ställ in xampp(XAMPP) in Windows 11/10

Att anpassa XAMPP i Windows 11/10 kan du behöva köra programmet XAMPP på uppdrag av administratören.

Så klicka på knappen Start(Start)” och ange XAMPP.

Vart i “XAMPP Kontrollpanel”(“XAMPP Control Panel”) börjar visas bättre. Högerklicka nu och välj “Kör som administratör”(Kör som administratör) . Om en UAC ber dig om tillåtelse, klicka på ” Ja(Ja)”.

När öppnar den XAMPP kontrollpanel(XAMPP Kontrollpanel), kommer du att se en lista över webbtjänster under ” Modul(modul)”.

Här behöver du först aktivera tjänsterna Apache och MySQL genom att trycka på motsvarande knapp Start(Start) “, som är tillgänglig i avsnittet” Åtgärder(Åtgärder)”.

Ställ in XAMPP

Här behöver du först aktivera tjänsterna Apache och MySQL genom att trycka på motsvarande knapp Start(Start) ” , som är tillgänglig i ” Åtgärder “.(Åtgärder)

Så fort du klickar på ” Start(Start) “, kommer att visas PID och antal hamn(hamn) för de relevanta tjänsterna. Dessutom kan de relevanta tjänsterna i ” Modul(Modul) ” blir grön.

På samma sätt kan du också starta andra tjänster om du behöver dem.

För att komma åt administrationspanelen för varje enskild tjänst, klicka på motsvarande knapp ” Administratör(Admin) » .

Konfigurera XAMPP på Windows 10.

Till höger på sidan ser du en lista med alternativ som t.ex config , netstat , Skal och andra. Dessa alternativ hjälper dig att konfigurera olika aspekter XAMPP kontrollpaneler(XAMPP kontrollpanel).

Klicka på knappen config för att öppna panelkonfigurationsfönstret förvaltning(Kontroll) .

Hur man ställer in XAMPP på Windows 10

Markera rutorna mittemot modulerna(Moduler) som du vill köra automatiskt när applikationen startar. Tryck sedan på knappen Spara(Spara) för att spara ändringarna.

bredvid knappen config du hittar knappen netstat. Genom att klicka på den här knappen visas en lista över tjänster som för närvarande har åtkomst till nätverket.

Kontrollpanelen i Windows 10.

Den består av namnet på den körbara filen, process-ID-information, portnummer och motsvarande adress. TCP/IP

Kontrollpanel(Kontrollpanelen) XAMPP erbjuder dig också en loggsektion för varje specifik tjänst. Detta är den första tjänsten du väljer att kontrollera när något är fel och funktionen inte fungerar som den ska.

Det är allt. Jag hoppas att efter att ha läst den här guiden har det blivit ganska enkelt för dig att installera och konfigurera XAMPP i Windows 11/10.

Ansluten(Relaterat) : Apache startar inte från XAMPP Kontrollpanel) .

XAMPP är ett gratis verktyg med öppen källkod som i princip används för att skapa en lokal kopia av webbplatsen på din dator för teständamål. Detta är en lätt och plattformsoberoende applikation som gör det ganska enkelt för webbutvecklare att testa dess plugins, teman och andra saker. Xampp kommer med och som är de två huvudkomponenterna för sin installation. Apache används för att skapa en lokal server medan du kan använda MySQL för att hantera eller spara data på en lokal server för webbplatsen.

Denna server används för att testa PHP-sidor. Det låter dig skapa en lokal webbserver där du kan testa alla plugins, teman och andra saker innan du använder dem på den levande WordPress-webbplatsen. På så sätt kan du skydda din WordPress-webbplats från att få potentiella fel. Så låt oss komma igång och känna till rätt metod för att installera och konfigurera XAMPP på Windows 11/10.

Hur man installerar XAMPP på Windows 111/0

Öppna din webbläsare och gå över till Apache Friends-nedladdningssidan. På nästa sida laddar du ner respektive version för din Windows 10-dator.

installera och konfigurera XAMPP

När den har laddats ner, navigera till nedladdningsmappen i File Explorer och starta XAMPP-installationsprogrammet.

Om användarkontokontroll uppmanas på skärmen, klicka på knappen Ja för att ge ditt samtycke.

Under detta kan ett varningsmeddelande dyka upp. När du klickar på knappen öppnas XAMPP Setup Wizard på skärmen. Tryck sedan på knappen för att fortsätta.

Installera och konfigurera XAMPP på Windows 10

På nästa skärm finns det en mängd olika komponenter som du måste välja för installationsprocessen.

Eftersom dessa alternativ är viktiga för att köra programvaran, lämna den därför som den är och klicka på knappen.

installera och konfigurera XAMPP

Välj därefter mappplatsen där du vill installera XAMPP-filerna.

Förresten rekommenderar vi att du använder standardinstallationsplatsen. Och tryck sedan på knappen.

Hur man installerar XAMPP på Windows 10

Eftersom XAMPP Kontrollpanel för Windows stöder olika språk, så välj önskat språk och klicka på .

På sidan, tryck bara på knappen. Om du vill veta mer om Bitnami, markera sedan kryssrutan bredvid .

Hur man installerar, konfigurerar XAMPP på Windows 10

Nu är installationen klar för att starta installationsprocessen på din enhet, så klicka igen på knappen för att fortsätta.

Konfigurera XAMPP på Windows 1o

Här kan du behöva vänta ett tag tills installationen är klar.

Installera, konfigurera XAMPP på Windows 10

Efter korrekt installation kommer du att få ett fönster som frågar dig.

Markera kryssrutan och klicka på knappen.

installera och konfigurera XAMPP

Hur man konfigurerar XAMPP på Windows 11/10

För att konfigurera XAMPP på Windows 11/10 kan du behöva köra XAMPP-applikationen som administratör.

Så klicka på Start-knappen och skriv XAMPP.

Om du gör detta börjar de dyka upp i den bästa matchen. Högerklicka nu på den och välj . Om UAC ber dig om tillåtelse, klicka på knappen.

När XAMPP-kontrollpanelen öppnas kommer du att se en lista över webbtjänster under avsnittet.

Här måste du först aktivera och tjänsterna genom att klicka på respektive knapp som finns tillgänglig under sektionen.

Konfigurera XAMPP

Här måste du först aktivera Apache- och MySQL-tjänsterna genom att klicka på respektive knapp som finns tillgänglig under kolumnen.

Så fort du klickar på Start-knappen blir PID och portnumret för motsvarande tjänster synliga. Dessutom blir respektive tjänster under Modulsektionen gröna.

På samma sätt kan du också starta de andra tjänsterna om du behöver dem.

För att komma åt administrationspanelen för varje enskild tjänst, klicka på den relaterade knappen.

Konfigurera XAMPP på Windows 10.

Till höger på sidan ser du en lista med alternativ som Config, Netstat, Shell och andra. Dessa alternativ hjälper dig att konfigurera olika aspekter av XAMPP-kontrollpanelen.

Klicka på knappen för att öppna kontrollpanelens konfigurationsfönster.

Hur man konfigurerar XAMPP på Windows 10

Markera kryssrutan för de moduler som du vill starta automatiskt när du startar programmet. Klicka sedan på knappen för att spara ändringarna.

Bredvid knappen Config hittar du knappen. Genom att klicka på den här knappen visas en lista över tjänster som för närvarande ansluter till nätverket.

Kontrollpanelen i Windows 10.

Den består av det körbara filnamnet, process-ID-information, portnummer och deras respektive TCP/IP-adresser.

XAMPP Kontrollpanel erbjuder dig också en loggsektion för varje specifik tjänst. Det är den första tjänsten du väljer att kolla in när något är fel och funktionen inte fungerar som den ska.

Det är allt. Jag hoppas att efter att ha läst den här guiden har det nu blivit ganska enkelt för dig att installera och konfigurera XAMPP på din Windows 11/10.

relaterad: Apache startar inte från XAMPP Kontrollpanel.

Relaterade Artiklar

Back to top button