Hur man installerar och konfigurerar en Squid-proxyserver i Ubuntu steg för steg

Datoroperativsystem har ett intressant antal verktyg. Men problemet i sig är inte mängden verktyg utan deras kvalitet. En av dem är proxyservern, det är därför du är här: för att installera och konfigurera en Squid-proxyserver i Ubuntu.

Microsoft, digital- och IT-jätten, har etablerat ett kungarike som verkar oändligt, tack vare det faktum att han stärker sin tron ​​vid varje uppdatering av de mest använda programmen i världen: Windows.

Kampen för andra operativsystem

Trots detta är resten av företagen som ansvarar för utvecklingen av andra operativsystem. Linux fortsätter att sträva efter vara säker det bästa operativsystemet med varje ny version som släpps även om gapet är för stort.

Ständig tillväxt

Ändå är det slående att Linux, åtminstone på senare tid, vinner popularitet och det är det mer och mer vanligt att användare använder detta operativsystem .

Proxyservrar

Om det finns något element eller komponent i din dators operativsystem du behöver ta hand om, är det definitivt proxyservern . Vad är det och varför kan ämnesbytet vara så abrupt? Det måste verkligen lyftas fram.

Att använda Internet är mycket mer komplicerat än att ansluta en kabel till din dator eller upprätta en trådlös anslutning för att använda webbläsaren och andra applikationer. Internet kräver ett konstant utbyte av data. Proxyservern ansvarar för att göra detta möjligt .

För att de är viktiga?

Vi kan alltså säga att proxyservern inte är något mer än en mellanhand mellan avsändare och mottagare (i det här fallet din dator) i en konstant begäran om information för optimal prestanda för en anslutning.

Vore det inte bättre om det inte fanns några mellanhänder? Förmodligen, men det skadar inte att ha denna mellanhand, eftersom den fungerar som ett säkerhetslager för att skydda din data när du surfar på Internet.

Ubuntu Linux och proxyservern

För att återgå till problemet med operativsystem, något som väcker uppmärksamhet inom Linux är en av dess distributioner: Ubuntu, som lanserades 2004 och som idag fortsätter att användas flitigt av användare av detta operativsystem.

I det här sammanhanget, Ubuntu-Linux har hittat ett extraordinärt tillskott när det kommer till proxyservrar. I den här artikeln där du kan ta reda på eller få mer information om detta verktyg.

Utforska “Squid”

Det var en av de mest använda applikationerna när en debatt uppstod om proxyservrar. Bläckfisk som lanserades 1996, har förblivit favoritmjukvaran för många människor runt om i världen, på grund av dess egenskaper: plattformsoberoende och fri programvara, ett verktyg idealisk för att fungera som en proxyserver för webbläsare .

Installera och konfigurera Squid på Ubuntu Linux

Har du Ubuntu Linux och letade efter en proxyserver? Hade du några tvivel om Squid? Nu kan du radera alla typer av tvivel! Denna kombination kommer att vara perfekt för att du ska kunna ge din dator större säkerhet när den det handlar om att vara på webben.

Att installera Squid på din Ubuntu Linux är en process som inte kräver mycket ansträngning. Du behöver bara vara uppmärksam på stegen och följande kommandorader :

 • Ange din dators terminal.
 • Installera Squid med följande kommando: sudo apt-get install squid
 • Konfigurera Squid enligt följande:
  • Byta ut ” #cache_dir ufs/var/spool/squid3 100 16 256″ förbi
  • “Cache_dir ufs/var/spool/squid3 3000 16256 max-size=200000000” (detta ökar storleken på cachen och ökar antalet underkataloger i dess två nivåer).
 • Stoppa proxyservern med följande kommando:
  • sudo service bläckfisk stopp
  • sudo bläckfisk –z
 • Konfigurera om Squid-filen och före avsnittet » http_access neka alla “, lägg till kommandot” http_access tillåt alla» som ger åtkomst till alla klienter.
 • Starta om servern med kommandot ” sudo service squid omstart “.

Redo! Squid installerades och konfigurerades på Ubuntu Linux

På det här enkla sättet kan du nu njuta effektiv navigering och säkert när du installerar och konfigurerar din Squid-proxyserver, inte bara för Ubuntu Linux utan för alla andra plattformar. Vänta inte mer! Försök att rekommendera Squid som proxyserver.

Relaterade Artiklar

Back to top button