Hur man installerar IIS och ställer in en webbserver i XP

Informationsinformation (Internetinformation) tjänster(Tjänster) av Internet, mer känd som IIS är en lätt webbserverprocess som medföljer XP-installationsskivan. IIS på XP är det perfekta valet för att testa dina egna webbapplikationer Microsoft som t.ex (Microsoft)ASP. och .Netto . Du kanske också är intresserad av mitt tidigare inlägg om hur man ställer in en FTP-server med IIS (konfigurerar en FTP-server med IIS).

Standard IIS är inte installerat på XP, så du behöver XP-installationsprogrammet för att installera det. Sätt in den i CD-ROM-enheten och vänta tills XP-installationsfönstret visas. Klick (Klick) “Installera ytterligare Windows-funktioner”(Installera valfria Windows-komponenter) :

När visas Windows-komponentguiden(Windows Components Wizard), markera rutan bredvid Internet Information Services (IIS)(Internet Information Services (IIS)) och klicka på Nästa:

clip_image004

Vänta(Vänta) tills filerna har kopierats, klicka sedan på ” Redo(Slutför) » för att installera komponenten IIS. Efter installationen ska den vara i Kontrollpanelen > Administrationsverktyg . Klicka på “Internet Information Services” för att öppna managerfönstret IIS.

clip_image006

I fönstret IIS du kommer att kunna se namnet på din dator och under den webbsidorna som finns på den datorn. Som standard kommer det bara att vara en standardwebbplats(Standardwebbplats) .

clip_image008

För att lägga till webbfiler till den här webbmappen, öppna mappen C:\Inetpub\wwwroot (förutsatt att C-enheten är installerad Windows ). Lägg dina filer här HTML tillsammans med nödvändiga bilder och filer. Spara filen för att ställa in standardsidan index.htm i wwwroot-mappen:

clip_image010

Om du gjorde allt rätt bör du kunna bläddra i http://localhost/ med sidan index.htm som standardsida:

clip_image012

Om du använder många webbapplikationer ASP. och .netto, IIS är en bra plattform för att testa i Windows XP . Eftersom XP har ett begränsat antal tillåtna anslutningar, förvänta dig inte att den ska kunna hantera fler än 10 klienter http – anslutningar (kanske ännu mindre om du använder XP för andra vanliga anslutningar som katalogdelning och databasvärd).

Detta är bara användbart för snabba och smutsiga alfatestningar, så om du vill göra robusta tester, använd den riktiga istället. Windows Server (inte XP) med IIS . Njut av!

Internet Information Services eller mer populärt känd som IIS är en lätt webbserverprocess som ingår i XP-installationsskivan. IIS på XP är det perfekta valet för att testa inbyggda Microsoft-webbapplikationer som ASP och .Net. Du kanske också är intresserad av mitt tidigare inlägg om hur man ställer in en FTP-server med IIS.

Som standard är IIS inte installerat på XP så du måste skaffa ditt XP-installationsprogram för att kunna installera det. Stoppa in den i din CD-enhet och vänta tills XP-installationsfönstret visas. Klick Installera valfria Windows-komponenter:

clip_image002

När Windows-komponentguiden visas, markera rutan bredvid Internet Information Services (IIS) och klicka på Nästa:

clip_image004

Vänta tills filerna har kopierats och klicka sedan Avsluta för att installera IIS-komponenten. Efter installationen ska den vara under Kontrollpanelen > Administrationsverktyg. Klicka på “Internet Information Services” för att öppna IIS-hanterarens fönster.

clip_image006

I IIS-fönstret bör du kunna se din dators namn och under det webbsidorna som finns på den datorn. Som standard kommer det bara att vara en singel Standardwebbplats.

clip_image008

För att lägga till webbfiler till den webbmappen, öppna mappen C:\Inetpub\wwwroot (förutsatt att enhet C är där du installerade Windows). Lägg dina HTML-filer här tillsammans med deras nödvändiga bilder och filer. För att ställa in en standardsida, spara en index.htm fil i wwwroot-mappen:

clip_image010

Om du gjorde det korrekt bör du kunna bläddra i http://localhost/ med sidan index.htm som standardsida:

clip_image012

Om du använder mycket ASP och .Net webbapplikationer är IIS en bra testplattform på Windows XP. Eftersom XP har ett begränsat antal tillåtna anslutningar, förvänta dig inte att den ska kunna hantera fler än 10 HTTP-klientanslutningar (kanske ännu färre om du använder XP för andra delade anslutningar som katalogdelning och databasvärd).

Det är endast användbart för snabba och smutsiga alfatestningar, så om du vill göra en robust testning, använd en riktig Windows Server (inte XP) med IIS istället. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button