Hur man installerar HEVC-codec i Windows 11

Med så många tillgängliga filtyper kommer du säkert att stöta på några som kräver användning av en codec för att läsa. H.265 eller högpresterande videokodning(High-Efficiency Video Coding) (HEVC) används för bl.a. spela in video på iPhone och Blu-ray 4K. (videoinspelningar på iPhones och 4K Blu-rays) Om du försöker komma åt detta videoformat(videoformat) i alla inbyggda program Windows 11 kommer du nästan säkert att få ett fel. (Windows 11)Kodekar HEVC(HEVC-kodekar) är i huvudsak en kod som definierar hur man krypterar och får åtkomst till specificerade videofiler. De är inte förinstallerade Windows 11 så du måste installera dem separat. Beroende på ditt land kan du behöva betala en liten avgift för att få HEVC-codecs.(HEVC-koder). Läs nedan för att ta reda på hur du installerar HEVC-codec(HEVC Codec) till Windows 11 och använd den för att öppna HEVC- och HEIC-filer(HEVC- och HEIC-filer).

Hur man installerar HEVC-codec i Windows 11

Hur man installerar och öppnar HEVC Codec-filer i Windows 11(Hur man installerar och öppnar HEVC Codecs-filer i Windows 11)

Codecs HEVC(HEVC-codecs) var tidigare tillgängliga gratis från Microsoft Store, men de är inte längre tillgängliga. Följ dessa steg för att installera tillägget manuellt:

1. Klicka sökikon(Sökikon ) och skriv in Microsoft Store .

2. Klicka Öppna(Öppna), som visas.

Öppna Microsoft Store från startmenyns sökfält. vinna 11

3. In sökruta(sökfältet) överst skriv in HEVC-videotillägg och tryck på knappen Stiga på(Enter-tangent) .

Sökfältet i Microsoft Store-appen. Hur man installerar och öppnar HEVC-codecs i Windows 11

4. Klicka på programrutan HEVC-videotillägg bland annat resultat.

Notera. (notera:) Se till(se till) vad applikationsutgivare(apputgivare) är Microsoft Corporation(Microsoft Corporation) som visas nedan.

Sökresultat för HEVC-videotillägg. . Hur man installerar och öppnar HEVC-codecs i Windows 11

5. Klicka blå (Blå) knapp(knapp) med den angivna till priset(Pris) för att köpa den.

Installera HEVC-videotillägg. . Hur man installerar och öppnar HEVC-codecs i Windows 11

6. Följ instruktioner på skärmen(instruktioner på skärmen) för att installera HEVC-codecs(HEVC Codecs) Windows 11.

Läs också:(Läs även:) Hur ladda ner och installera ytterligare uppdateringar(Ladda ner och installera valfria uppdateringar) på Windows 11

Nu när du vet vad HEVC-codecs(HEVC-codec) är inte gratis Microsoft Store du kanske inte vill betala för det som behövs i din operativ system(operativ system) . Lyckligtvis finns det ett annat sätt. Det finns många tredjeparts mediaspelare som innehåller inbyggd förlängning (förlängning inbyggd)HEVC-codecs(HEVC-koder) . En populär gratis mediaspelare är VLC Media Player. Det är en gratis mediaspelare med öppen källkod som stöder alla videoformat inklusive HEVC . Därför behöver du inte installera separat HEVC-codecs(HEVC Codecs) Windows 11.

ladda ner sidan för vlc media player

Utvalda:(Rekommenderad:)

  • Hur man roterar skärmen i Windows 11
  • Hur man inaktiverar Microsoft Edge i Windows 11
  • Hur man uppdaterar Microsoft PowerToys app(Microsoft PowerToys-appen) Windows 11

Vi hoppas att du hittar detta intressant och användbar artikel(artikel intressant och hjälpsam) om hur man installerar HEVC-codec och öppnar HEVC/HEIC-filer i Windows 11 . Du kan skicka dina förslag och frågor i avsnittet kommentarer(kommentarsektionen) nedan. Vi skulle vilja veta vilket ämne du vill att vi ska utforska vidare.

Med så många tillgängliga filtyper kommer du säkert att stöta på de som kräver användning av en codec för att kunna läsas. H.265 eller Högeffektiv videokodning (HEVC) används för videoinspelningar på iPhones och 4K Blu-rays, bland annat. Om du försöker komma åt det här videoformatet i något av Windows 11 inbyggda program kommer du nästan säkert att få ett felmeddelande. HEVC-kodekarna är i huvudsak en bit kod som tar reda på hur man krypterar och får åtkomst till nämnda videofiler. Dessa är inte förinstallerade på Windows 11, så du måste installera dem separat. Beroende på ditt land kan du behöva betala en liten avgift för att få HEVC-codec. Läs nedan för att lära dig hur du installerar HEVC Codec i Windows 11 och använder dem för att öppna HEVC & HEIC-filer.

Hur man installerar HEVC-codec i Windows 11

Hur man installerar och öppnar HEVC Codecs-filer i Windows 11

HEVC-codecs var tidigare tillgängliga gratis på Microsoft Store, men de är inte längre tillgängliga. Följ dessa steg för att installera tillägget manuellt:

1. Klicka på sökikon och typ Microsoft Store.

2. Klicka på öppnasom visat.

Öppna Microsoft Store från startmenyns sökfält. vinna 11

3. I sökruta överst, skriv HEVC-videotillägg och tryck på Enter-tangent.

Sökfältet i Microsoft Store-appen. Hur man installerar och öppnar HEVC Codecs i Windows 11

4. Klicka på HEVC-videotillägg Appbricka bland andra resultat.

Notera: Se till att apputgivaren är det Microsoft Corporationenligt nedanstående.

Sökresultat för HEVC Video Extensions. . Hur man installerar och öppnar HEVC Codecs i Windows 11

5. Klicka på Blå knapp med pris nämns att köpa den.

Installera HEVC Video Extensions. . Hur man installerar och öppnar HEVC Codecs i Windows 11

6. Följ instruktioner på skärmen för att installera HEVC Codecs i Windows 11

Läs också: Hur man laddar ner och installerar valfria uppdateringar i Windows 11

Nu vet du att HEVC-codecs inte är gratis på Microsoft Store, du kanske inte vill betala för något som behövs i ditt operativsystem. Lyckligtvis finns det en annan väg ut. Det finns många tredjeparts mediaspelare som innehåller inbyggd HEVC-codec-tillägg. En av de populära gratis mediaspelarna är VLC Media Player. Det är en öppen källkod, gratis att använda mediaspelare som stöder alla format av videor inklusive HEVC. Därför behöver du inte installera HEVC-codec i Windows 11 separat.

ladda ner sidan för vlc media player

Rekommenderad:

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var intressant och användbar hur man installerar HEVC-codec och öppnar HEVC/HEIC-filer i Windows 11. Du kan skicka dina förslag och frågor i kommentarsfältet nedan. Vi vill gärna veta vilket ämne du vill att vi ska utforska härnäst.

Relaterade Artiklar

Back to top button