Hur man installerar en nätverksskrivare i ett hem- eller kontorsnätverk

Om du planerar att köpa en skrivare inom en snar framtid bör du överväga att köpa Ethernet eller trådlös skrivare(Ethernet eller trådlös skrivare) . Priserna har sjunkit de senaste åren, och nu när de flesta har trådlösa nätverk kan du ställa in ditt nätverk så att du kan skriva ut var som helst i ditt hem, eller till och med var som helst i världen, med hjälp av en tjänst som Google Cloud Print ! Det är också bra för gäster eftersom de kan ansluta till din trådlöst nätverk och(trådlöst nätverk och print) lätt att skriva ut utan att behöva pilla med kablar och CD-skivor, så du kommer att få mycket beröm som värd!

I den här artikeln kommer jag bara att prata om nätverks- eller Ethernet-skrivare(nätverks- eller Ethernet-skrivare) . Den här artikeln är också för användare Windows XP . Om du använder Windows 7 eller Windows 8 processen är mycket enklare och du kan läsa mitt andra inlägg om att lägga till en skrivare till Windows 8 här. Låt oss nu börja. Här är vad du behöver göra för att ställa in en skrivare på din dator med Windows XP :

Steg 1.(Steg 1:) Anslut skrivaren till nätverket först genom att ansluta ena änden av kabeln kategori 5(Cat 5) eller 6 (som ska följa med skrivaren) till routern och den andra änden till nätverksport(nätverksport) på skrivaren. Slå nu på skrivaren och vänta tills den är klar.

Steg 2:(Steg 2:) Nästa måste du få IP-adress(IP-adress) för din skrivare. IP- adress(IP-adress) låter din dator veta var skrivaren kan hittas i nätverket. Alla nätverksskrivare låter dig skriva ut konfigurationsblad(konfigurationsblad) , som kommer att innehålla grundläggande information om skrivaren, såväl som den aktuella nätverkskonfiguration(nätverkskonfiguration) .

För de flesta skrivare inkluderar detta att trycka på ” Meny(Meny) ” på skrivaren, gå till alternativet ” Information(Information)” och välj ” Skriv ut konfiguration(Utskriftskonfiguration) » . Ibland, om det inte finns någon skärm, tryck bara på och håll ned ” Gå”(Gå) eller ” Skriv ut » i cirka 10 sekunder, och (Skriva ut)konfigurationssidan(konfigurationssida) kommer att skrivas ut. du kommer att söka TCP/IP-sektion :

hipprinter

IP- adress(IP-adress) är vad du behöver för nästa steg. Din skrivare bör ta emot automatiskt IP-adress(IP-adress) från DHCP-servrar(DHCP-server) på ditt nätverk. Hemma ska IP-adressen komma ifrån trådlös router(trådlös router) eller hemgateway om den fungerar som kabelmodem och router(kabelmodem plus router) .

Steg 3:(Steg 3:) Det sista steget är att lägga till skrivaren på din dator. Klick(Klick) ” Start(Start)”, sedan “Skrivare och fax(Skrivare och fax) » .

skrivare och faxar

Om du inte ser det start meny(Startmeny) “, kan du gå till “Start(Start)”, “Kontrollpanel(Kontrollpanelen)”, och klicka sedan där “Skrivare och faxar(Fax) » . Klicka på Lägg till skrivare(Klicka på Lägg till skrivare) på aktivitetsfältet(uppgiftsrutan) till vänster.

lägga till en skrivare

Guiden startar lägga till en skrivare(Lägg till skrivare) , så klicka på ” Ytterligare(Nästa) » för att starta. Nästa skärm kommer att fråga dig om din skrivare är lokal eller nätverksskrivare(nätverksskrivare) . Dessa alternativ är förvirrande eftersom nätverksskrivare(nätverksskrivare) hänvisar faktiskt till antingen en skrivare som är ansluten till en annan dator eller en skrivare på skrivarserver(skrivarserver) . Vår skrivare är en fristående skrivare, så du måste välja Lokal skrivare ansluten till den här datorn(Lokal skrivare ansluten till den här datorn) och se till att du avmarkerar rutan för att automatiskt identifiera skrivaren.

lägg till lokal skrivare

Klicka på “Nästa”(Klicka på Nästa) så blir du ombedd att välja skrivarport(skrivarport) . Eftersom vår skrivare är nätverksskrivare(nätverksskrivare) med IP-adress(IP-adress), vi måste välja ” Skapa ny (Skapa en ny) hamn(port)” och välj ” Standard TCP/IP-port.

standard TCP-port

Klicka på “Nästa”(Klicka på Nästa) så får du en annan guide för att lägga till en port TCP/IP-skrivarePå huvudet guideskärmen(guideskärm) klicka på ” Ytterligare”(Nästa) . I den första textfält(textruta) Namn skrivare eller IP-adress(Skrivarens namn eller IP-adress) ange IP-adress(IP-adress) av skrivarkonfigurationsark,(skrivarkonfigurationsblad) som du skrev ut tidigare.

lägg till tcpip-port

Klicka på Nästa(Klicka på Nästa)”, och beroende på din skrivare kan du få en annan dialogruta innan guiden slutförs. Om en Nätverkskort(nätverkskort) för skrivaren inte kan identifieras, kommer guiden att be dig välja kort typ(kort typ) . Du kan lämna standard ” Universal nätverkskort(Generiskt nätverkskort)” och klicka på “Nästa”.

universellt nätverkskort

Klicka på “Nästa”(Klicka på Nästa) och klicka “Redo”(Avsluta) . Sedan fortsätter du med Guiden Lägg till skrivare(Lägg till skrivarguiden) och du måste antingen välja en skrivare från listan över tillverkare eller klicka på ” Installera från disk”(Har diskett) och sätt i CD:n skrivardrivrutindisk(skrivardrivrutin-cd) till datorn.

installera skrivardrivrutinen

Klicka på Nästa(Klicka på Nästa) “, ange namnet på din skrivare och klicka på alternativknappen ” Ja”(Ja radio) om du vill att skrivaren ska vara din standardskrivare(standardskrivare) .

dialogrutan skrivarnamn

Klicka på “Nästa”(Klicka på Nästa) så får du frågan om du vill dela skrivaren eller inte. Klicka på “Nej” eftersom alla andra som vill ansluta kommer att kunna göra det genom att följa samma steg. I senare versioner Windows XP dialogrutan för skrivardelning har tagits bort. Klicka på Nästa(Klicka på Nästa)” och klicka på ” Ja(Ja) » för att skriva ut testsida(testsida) och se till att dator och skrivare(dator och skrivare) kan kommunicera!

skriv ut testsidan

Klicka på “Nästa”(Klicka på Nästa) och sedan Klar! Den nya skrivaren kommer att visas på Skärmen Skrivare och fax(Faxskärm)”, och du är redo att skriva ut till nätverksskrivare(nätverksskrivare) till Windows XP !

Om du planerar att köpa en skrivare snart, bör du överväga att köpa en Ethernet- eller trådlös skrivare. Priserna har sjunkit de senaste åren och nu när de flesta har trådlösa nätverk kan du ställa in ditt nätverk så att du kan skriva ut var som helst i huset eller till och med världen med hjälp av en tjänst som Google Cloud Print! Det är också bra för gäster eftersom de kan ansluta till ditt trådlösa nätverk och enkelt skriva ut utan att behöva pilla med kablar och CD-skivor, så du kommer att få massor av beröm som värd!

I den här artikeln kommer jag bara att prata om nätverks- eller Ethernet-skrivare. Den här artikeln är också för Windows XP-användare. Om du använder Windows 7 eller Windows 8 är processen mycket enklare och du kan läsa mitt andra inlägg om att lägga till en skrivare till Windows 8 här. Låt oss nu börja. Här är vad du behöver göra för att ställa in skrivaren på din Windows XP-maskin:

Steg 1: Anslut först skrivaren till ditt nätverk genom att ansluta ena änden av en Cat 5- eller 6-kabel (som borde ha medföljt din skrivare) till din router och den andra änden till nätverksporten på din skrivare. Slå på skrivaren och vänta tills den blir klar.

connect-extender-to-router-liten

Steg 2: Därefter måste du få IP-adressen till din skrivare. IP-adressen är det som låter din dator veta var den kan hitta din skrivare i nätverket. Alla nätverksskrivare låter dig skriva ut ett konfigurationsblad som listar grundläggande information om skrivaren tillsammans med den aktuella nätverkskonfigurationen.

För de flesta skrivare innebär detta att man trycker på Meny knappen på skrivaren, gå till information alternativ och val Skriv ut konfiguration. Ibland om det inte finns någon display trycker du bara på och håller ned eller skriva ut knappen nedtryckt i cirka 10 sekunder så skrivs konfigurationssidan ut. Du kommer att leta efter TCP/IP-sektionen:

ipprinter

De IP-adress är vad du behöver för nästa steg. Din skrivare bör automatiskt få en IP-adress från DHCP-servern på ditt nätverk. Hemma bör IP:n komma från den trådlösa routern eller bostadsgatewayen om du har en som fungerar som ett kabelmodem plus router.

Steg 3: Det sista steget är att lägga till skrivaren på din dator. Klicka sedan på Start Skrivare och fax.

skrivare och faxar

Om du inte ser detta i din Start-meny kan du gå till Start, Kontrollpanelen och sedan klicka på Skrivare och fax där. Klicka på Lägg till skrivare i aktivitetsfönstret till vänster.

lägga till en skrivare

Guiden Lägg till skrivare startar, så klicka på Nästa för att komma igång. På nästa skärm kommer du att tillfrågas om din skrivare är en lokal skrivare eller en nätverksskrivare. Dessa alternativ är förvirrande eftersom en nätverksskrivare faktiskt hänvisar till antingen en skrivare som är ansluten till en annan dator eller en skrivare på en skrivarserver. Vår skrivare är en fristående skrivare och du måste välja Lokal skrivare ansluten till den här datorn och se till att du avmarkerar rutan för att automatiskt identifiera skrivaren.

lokal skrivare lägga till

Klicka på Nästa och du blir ombedd att välja skrivarport. Eftersom vår skrivare är en nätverksskrivare med en IP-adress måste vi välja Skapa en ny hamn alternativ och välj Standard TCP/IP-port.

standard tcpip-port

Klicka på Nästa så får du en annan guide för att lägga till en TCP/IP-skrivarport. Klicka på Nästa på huvudguidens skärm. I den första textrutan, Skrivarnamn eller IP-adress, anger du IP-adressen från skrivarkonfigurationsbladet som du skrev ut tidigare.

lägg till tcpip-port

Klicka på Nästa och beroende på vilken skrivare du har kan du få ytterligare en dialogruta innan guiden är slut. Om nätverkskortet för skrivaren inte kan identifieras kommer guiden att be dig välja korttyp. Du kan lämna standardinställningen för “Generiskt nätverkskortoch klicka på Nästa.

generiskt nätverkskort

Klicka på Nästa och klicka på Slutför. Du fortsätter sedan med guiden Lägg till skrivare och du måste antingen välja skrivaren från listan över tillverkare eller klicka på Har disk och sätt i cd-skivan med skrivardrivrutinen i datorn.

installera skrivardrivrutinen

Klicka på Nästa och ange ett namn för din skrivare och klicka på alternativknappen Ja om du vill att skrivaren ska vara din standardskrivare.

namndialogrutan för skrivaren

Klicka på Nästa så får du frågan om du vill dela skrivaren eller inte. Klicka på Nej eftersom alla andra som vill ansluta kommer att kunna göra det genom att följa samma steg. I senare versioner av Windows XP har dialogrutan för skrivardelning tagits bort. Klicka på Nästa och klicka på Ja för att skriva ut en testsida och se till att datorn och skrivaren kan kommunicera!

skriv ut testsidan

Klicka på Nästa och sedan på Slutför! Den nya skrivaren kommer att visas på skärmen Skrivare och fax och du är redo att skriva ut till din nätverksskrivare i Windows XP!

Relaterade Artiklar

Back to top button