Hur man installerar den senaste Uconnect-programuppdateringen

Om din bil är utrustad med Uconnect-systemet kan du hålla kontakten med världen medan du är på språng. Uconnect-systemet låter dig styra din bils underhållning och navigationssystem med din röst. Du kan också använda Uconnect-systemet för att ringa handsfree-samtal och hålla kontakten med dina sociala mediekonton.
Uconnect-systemet utvecklas ständigt och nya mjukvaruuppdateringar släpps regelbundet. Dessa uppdateringar kan lägga till nya funktioner och funktionalitet till ditt Uconnect-system, och det är viktigt att hålla ditt system uppdaterat.
I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ser vad som finns i en Uconnect-programuppdatering och hur du installerar uppdateringen.

Uconnect 8 har nu fått en uppdatering. Med det nya systemet kommer framtida fordon från Chrysler, Dodge, Jeep, Ram och Fiat att utrustas med en mängd nya funktioner. Amazon Alexa-on-Demand, Apple CarPlay och Android Auto stöds alla av det nya systemet. Det är en helt ny enhet från Uconnect. På 0 NAV har 2021 Ram 1500 en 12-tums pekskärm som tillval. Mjukvaruuppdateringarna levereras automatiskt via luften till MY13 och efterföljande fordon. Apple CarPlay och Android Auto är inkompatibla med Uconnect 4-system.

Vad ingår i Uconnect-uppdateringen?

Kredit: MOTOR1

Uconnect-uppdateringen inkluderar ett nytt, mer användarvänligt gränssnitt samt uppdaterad programvara som är utformad för att förbättra prestanda och fixa eventuella buggar som har identifierats. Den här uppdateringen är gratis för alla uconnect-användare och är tillgänglig för nedladdning nu.

UConnect infotainmentsystem i Jeep Ram 1500 har fått många utmärkelser, inklusive priset ‘Årets infotainment’ från Digital Trends. Vad kommer för nästa UConnect-uppdatering och kommer den att hålla uppe sitt rykte? Det nya systemet kommer nästan säkert att dyka upp i omformningen av 2021 års Chrysler Pacifica. Förare med Alexa-aktiverade hemenheter kan använda Alexa för att komma åt Alexa-appen och kontrollera Alexa-aktiverade enheter som Alexa, vilket gör att de kan låsa upp dörrar och utföra andra uppgifter. Att fråga efter väder, kolla trafik, kolla nyheter, kolla garageporten eller till och med bara spela musik är alla vanliga önskemål. TomToms nya navigationssystem ger trafikuppdateringar i realtid.

Vill du inte ha automatiska uppdateringar? Så här inaktiverar du dem.

Du har möjlighet att förhindra att ditt fordon får framtida programuppdateringar om du inte vill att det ska skickas till dig automatiskt. Det kommer inte att göras någon ändring av din fordons nuvarande funktionalitet, men den kommer inte att vara tillgänglig för några uppdateringar. Om du vill uppgradera uppdateringar som laddas ned automatiskt kan du göra det gratis genom att kontakta Uconnects kundtjänstavdelning.
Uconnect är ett system som kan ge förare ett brett utbud av funktioner, inklusive fordonsinformation, navigering och kommunikation. Det är viktigt att hålla ditt Uconnect-system uppdaterat och fungerande med högsta prestanda genom att uppdatera det med de senaste programuppdateringarna. Du har två alternativ för att ta emot uppdateringar: skicka dem automatiskt till ditt fordon eller inte. Om du inte vill att uppdateringarna skickas automatiskt till ditt fordon kan du inaktivera dem; detta kommer dock inte att påverka ditt fordons funktionalitet.

Hur lång tid tar det att uppdatera Uconnect-programvaran?

Det tar vanligtvis cirka 30 minuter att uppdatera programvaran på uconnect. Det är dock viktigt att notera att tiden kan variera beroende på det specifika fordonet.

Återkallelsen av Chrysler-fordon denna månad visar att du behöver uppgradera ditt Uconnect-system. Det är också möjligt att beställa en USB-enhet som är förladdad med programvaran eller att få den levererad till en seriös återförsäljare. Spårningsdata kan inte nås om inte användaren betalar den årliga prenumerationsavgiften. Om du vill uppdatera dina Uconnect Systems kan en USB-enhet med programvaran begäras. I de flesta fall kommer du inte att kunna uppgradera programvaran själv, så du måste få den från en återförsäljare. De flesta UConnect-system kommer att uppdateras av återförsäljaren. På 0 NAV är 2021 Ram 1500 tillgänglig med en 12-tums pekskärm som tillval. Appen ger helskärmsnavigering, musik och en mängd on-demand-innehåll som du kan titta på från ditt hem. Om du inte har lämnat in en anmälan till Uconnect Care kan du hitta ditt fordon när det har varit.

Hur man uppdaterar Uconnect

Alla SD-kort och USB-portar i din bil måste tas bort innan du kan uppdatera Uconnect. Kontrollera att tändningen är påslagen. För att få det att gå, håll foten borta från bromsen och tryck på knappen två gånger för att aktivera startmotorn. Ladda upp en fil kan ta upp till 15 minuter.
Efter att ha slutfört det andra steget av uppdateringen informerar pekskärmsmeddelandet dig om att du kan stänga av fordonet, gå ur och lämna efter att uppdateringen har slutförts. Det kan ta upp till 50 minuter att slutföra den andra fasen.

Uppdateras Uconnect automatiskt?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga eftersom det kan variera beroende på märke och modell på din bil, såväl som det specifika uconnect-systemet du har. Men i allmänhet kommer de flesta uconnect-system automatiskt att uppdatera sig själva när ny programvara eller firmware blir tillgänglig.

Senaste Uconnect-uppdateringen

Den senaste uconnect-uppdateringen är tillgänglig för utvalda fordon. Den här uppdateringen innehåller nya funktioner och förbättringar som Apple CarPlay och Android Auto-integrering, prestandaförbättringar och mer. För att ladda ner uppdateringen, besök uconnect-webbplatsen och följ instruktionerna.

Den nya UConnect 5 har all hårdvara och processorkraft som den tidigare UConnect 5. Om du vill uppgradera dina Uconnect-system kan du begära en USB-enhet som följer med programvaran. Du kommer nästan säkert att behöva gå till en återförsäljare om du inte kan uppgradera din programvara själv. Uppdatering 8 för Uconnect har släppts. Eftersom Android är operativsystemet för Uconnect 5, finns det många alternativ tillgängliga för systemet. Möjligheten att uppdatera Android-smarttelefoner trådlöst liknar möjligheten att uppdatera Android-telefoner.

Hur man uppdaterar Uconnect med usb

Ta bort alla SD-kort och USB-portar från din bil för att uppdatera Uconnect. Tändningen ska vara påslagen. Om du har en knappstartare, se till att du håller foten borta från bromsen och tryck på knappen två gånger för att börja löpningen. Uppladdningstiden varierar från 15 till 30 minuter för en fil.

Om du vill uppdatera Uconnect måste du ta bort dina SD-kort och USB-portar från din bil. Innan du laddar upp en video, se till att ditt fordon är igång och att det är parkerat. I de flesta fall kommer du inte att kunna uppgradera programvaran på egen hand, så du måste gå till en återförsäljare. De flesta UConnect-system kommer att uppdateras hos återförsäljaren, men de som har anslutit USB-enheter i de senaste Dodge-, Jeep-, Ram- eller Chrysler-fordonen kommer att kunna göra det utan att behöva göra det. En Uconnect 8-enhet måste finnas för att få en hälsorapport från fordonet. Version 8 av Uconnect har nu släppts.

Kan du uppdatera Uconnect med mobiltelefon?

Eftersom Uconnect 5 körs på Android har den fått en mängd nya funktioner. De kan uppdatera sina Android-enheter trådlöst, precis som de gör på sina Android-smarttelefoner, och de kan ställa in sex olika profiler för att säkerställa rätt upplevelse för rätt användare.

Uppgraderar till Uconnect 5

Själva Uconnect-systemet är gratis och fordonet fungerar normalt så länge som priset är detsamma som fordonskostnaden. Om du vill uppgradera till Uconnect 5 måste du göra det på egen hand. Anledningen till detta är att Uconnect 5 består av helt ny hårdvara och ett helt annat operativsystem.

Uconnect mjukvaruversion

Uconnect är ett varumärke från Chrysler Group för underhållningssystem i bilen. Uconnect erbjuder handsfreesamtal, röstsvarstext, Wi-Fi-hotspot, musik- och underhållningsalternativ, navigering och mer. Den senaste versionen av Uconnect innehåller ett uppdaterat användargränssnitt, nya funktioner och förbättrad prestanda.

För några veckor sedan tappade jag både min navigation och GPS-satellitmottagning. Den har nu uppdaterats till 18.23.29. Det finns inget sätt att faktiskt kontrollera innehållet på webbplatsen, så koden är avsedd att alltid deklarera det. Hur kan du leta efter en specifik version? För att verifiera att du är ägaren, gå till denna webbplats och ange ditt VIN:. Jag kan fortfarande se 18.07.37 på min telefon. Det finns ingen tid att slösa.

Det ger ett enkelt sätt att ansluta till internet. Det visas på Uconnect, men jag är inte aktuell jämfört med vilken version som körs. Detta är inget undantag från regeln. Jag behövde göra ytterligare forskning för att ta reda på varför min iPhone plötsligt ger mig ett fel på min radio som inte stöder enheten.

Relaterade Artiklar

Back to top button