Hur man installerar Blu-Ray Disc Player på Linux Ubuntu – Mycket enkelt?

Ubuntu-användare hade tidigare problemet med att inte kunna spela DVD-skivor lätt. Även om detta har lösts är Blu-Ray-skivor svårare att lösa. Det finns dock alternativ för detta, som t.ex installera en blu-ray disc-spelare på linux Ubuntu.

För närvarande finns det redan sätt att spela Blu-ray-skivor i Ubuntu, genom att installera ett program och senare lägga till bibliotek som automatiskt dekrypterar skyddet för dessa filer.

Tillsammans med detta finns det privata initiativ som erbjuder denna slutna källtjänst mot en avgift. Men Linux kännetecknas av det faktum att han är en programvara med öppen källkod som ger användarna gratis alternativ för att åtgärda dessa typer av problem.

Utöver det och som en sista bit av information innan du börjar bör du också tänka på att om du inte kan spela DVD-skivor kan du spela youtube musik på Ubuntu-skrivbordet (även videor) och till och med ställa in radiostationer på linux (ja, du vill bara lyssna på musik).

Vad är VLC och bibliotek?

VLC är ett program där multimediainnehåll kanske ses i en mängd olika format. Dessutom erbjuder det funktionerna att konvertera, lägga till undertexter och skärminspelning, vilket gör det här programmet till ett mycket användbart verktyg.

Även om det generellt är mest känt för sin användning på Windows, har VLC en version för Ubuntu och Linux operativsystem. I dessa erbjuder den samma utbud av funktioner gratis.

Utvecklarna av detta program har skapat ett bibliotek för Linux som öppnar möjligheten för användare att se skyddade eller krypterade Blu-ray-filer på ett enkelt och snabbt sätt. Detta bibliotek heter Libbdplus.

Det bör noteras att VideoLAN-bibliotek är rättighetsrespekterande och lagliga, till skillnad från andra bibliotek som utför denna funktion, som potentiellt är olagliga i USA. För att han bryter filkryptering för visning.

Steg för att installera Blu-Ray Disc Player på Linux Ubuntu

För att installera en Blu-Ray-skivspelare i Linux Ubuntu, med VLC, måste två processer göras, en för applikationen och den andra för biblioteket.

Installerar VLC

Det första du ska göra är att klicka på ikonen “Visa appar” finns längst ner till vänster på Ubuntu-skrivbordet. Sedan i sökfältet måste du ange » VLC och välj det första alternativet. Detta tar oss till ett fönster där en beskrivning av programmet kommer att ges och knappen » Installera » Kommer komma, som kommer att behöva tryckas.

Sedan kommer ett fönster upp som ber om autentisering eller administratörsuppgifter för att installera programmet. Här måste du ange lösenordet för datoradministratören för att fortsätta med installationen av programmet. Om det inte gör det måste rootanvändarens lösenord användas.

När lösenordet har skrivits in stängs fönstret och en förloppsindikator kommer att visas som visar hur programmets installation fortskrider. När detta är gjort kommer VLC att installeras på datorn. För att slutföra processen med att installera en Blu-Ray-skivspelare i Linux Ubuntu, måste biblioteket för detta program vara installerat.

Installera bibliotek för att installera en Blu-Ray Disc-spelare

Först öppnar vi en kommandoterminal genom att trycka på samtidigt nycklar » CTRL “,” Alt ” och ” T “.

I den här konsolen måste du infoga följande kommando “sudo apt-get update -y” och fortsätt med dess genomförande. Detta kommer att visa den senaste paketinformationen. Sedan måste du infoga “sudo apt-get install -y libbdplus-dev” för att Libbdplus-biblioteket ska installeras.

Det andra av de tre biblioteken som ska installeras läggs till genom att köra kommandot “sudo apt-get update” sedan “sudo apt-get install libbluray-bdj” för att slutföra processen.

Slutligen måste libaacs-biblioteket installeras genom att använda kommandot “sudo apt-get update” och efter det, exekvera följande “sudo apt-get install libaacs-dev”.

Med dessa tre bibliotek kommer du att slutföra processen med att installera en Blu-Ray-skivspelare i Linux Ubuntu och den kan spela Blu-ray-innehåll via VLC-spelare.

Slutligen, för att slutföra det, rekommenderas det att söka efter mer information om detta program, saker så enkla som ta bort aktivitetsfältet i helskärmsläge till komplicerade saker som undvika nedskärningar när du ser serier och filmer på nätet öka buffertminnet.

Relaterade Artiklar

Back to top button