Hur man infogar fotnoter och slutet av sidan i Excel steg för steg

Jobba på personlig dator kan vara väldigt lätt på grund av alla verktyg som följer med att använda det, men av den anledningen ska vi inte ta det som en ursäkt för att sluta göra ett dåligt jobb.

Om vi ​​vill skriva en enkätuppsats kan vi bara kopiera och klistra in all information vi får från internet och sedan kalla det ett “jobb”.

Men om vi gör det utelämnar vi allt estetisk presentation samt den syntes som har uppnåtts genom arbetet och den betydelse det kan innebära för oss att det blir implicit i kvaliteten på arbetet som bara blir dålig.

Med tanke på detta får estetiken och presentationen av arbete utfört på en dator en viktig betydelse, eftersom det är ett tecken på professionalism och omsorg om vårt eget arbete. Vi måste ta saken i egna händer och börja använda alla resurser vi har för att göra ett bra jobb.

För att göra detta kan vi infoga alla typer av bilder beskriver grafiken vi har byggt med så mycket ansträngning, tar tid för färgerna vi använder att mötas och typsnittet ska vara attraktivt och läsbart.

Med det i åtanke kanske vi inte tänker lägga så mycket ansträngning på den övergripande layouten av ett kalkylblad, men verkligheten blir väldigt annorlunda.

I varje arbetsblad måste det beaktas att det finns en ark fullt med data av alla sorter vi kan använda för att göra grafik exponera alla typer av data i matematiska ekvationer eller inte och mycket mer.

Men det är av samma anledning som vi kanske, när vi avslöjar all denna information som vi har i våra händer, borde använda alla de resurser vi har för estetiken i den, såsom fotnoterna på sidan.

Sidfot i Excel

Kalkylblad används för en mängd olika saker, som att organisera en serie data, numerisk eller inte, i en beställning; Var utföra alla typer av ekvationer för att påvisa ett problem kvalitativt genom empiriska tester och data. De används i allmänhet inte med estetik i åtanke, eftersom detta vanligtvis är uteslutet från beräkningar.

Men kalkylblad såsom än Excel ägna stor uppmärksamhet åt detta, eftersom du kan strukturera informationen hur du vill i ett kalkylblad, och programmet hjälper dig att presentera det på rätt sätt.

Detta kan göras på olika sätt, men förmodligen det mest originella och minst använda är inkluderingen av data eller text i sidfot. Dessa används ofta för att ge ytterligare information Var ta med en intressant touch till allmänt format av ett kalkylblad.

sidfot

Sidfot är i allmänhet en stor resurs om de används på rätt sätt i en Excel fil och även om de inte kan visas i normalt läge är de perfekta för lägga till ytterligare data i en layoutvy och om de ska skrivas ut. På så sätt, när du gör det, kan personen se texten längst ner på varje sida.

För att lägga till en sidfot och en sidhuvud i processen att skapa en Excel-fil måste du gå till menyn “Införande” i en Excel-fil och gå sedan till knapp » På ditt sinne » . Fot sid.

Genom att göra detta kommer du att kunna se fält i början och i slutet på sidan där du kan lägga de data du vill ha för en bra fotnot.

Relaterade Artiklar

Back to top button