Hur man inaktiverar tilläggsrekommendationer i Firefox

Utvecklare Mozilla förstå hur viktigt det är för en webbläsare att förbättra sin kompatibilitet och upplevelse med tillägg. Så webbläsarversion 64 Firefox introducerade ett nytt koncept med förlängningsrekommendationer genom kontextuell funktionsrekommendation (CFR)(Contextual Feature Recommender (CFR)) . Kontextuella funktioner Rekommenderare ( CFR ) är ett system som aktivt rekommenderar funktioner och tillägg Firefox baserat på användarbeteende på webben. (Firefox) Det här beteendet hjälper utvecklare att hitta och rekommendera funktioner och tillägg som de tror helt enkelt kommer att fungera med användaren och erbjuda mervärde, vilket ökar användarens engagemang och retention. På ett sätt CFR strävar efter att görafirefox(Firefox) personlig.

När du laddar en webbplats som är känd för att erbjuda ett Firefox-tillägg, webbläsare (Firefox)Firefox kommer att visa rekommendationen med en liten pusselikon i adressfältet.

Om du klickar på ikonen öppnas ett popup-fönster med ett meddelande tydligt märkt “Rekommenderad tillägg”. Den kommer att ha en knapp för att installera tillägget, samt ett “Inte nu”-alternativ för att dölja meddelandet.

Förutom förslaget kommer popup-fönstret också att ge en liten beskrivning av tillägget som visar följande:

  1. namn
  2. Utvecklarens namn.
  3. Betyg
  4. Recensioner

Om hela detta upplägg verkar onödigt för dig, Mozilla låter dig stänga av den. Det är hur!

Inaktivera tilläggsrekommendationer i Firefox

Starta din webbläsare och gå till “Meny” som visas som tre horisontella staplar i det övre högra hörnet och välj ” alternativ(alternativ)”.

En ny flik öppnas och ” Inställningar “.(Inställningar)

Där, scrolla ner lite för att hitta avsnittet ” Se(Bläddring).”

När den hittas, avmarkera rutan bredvid ” Rekommendera tillägg när du surfar(Rekommendera tillägg när du surfar).

inaktivera tilläggsrekommendationer i Firefox

Bekräftad åtgärd inaktiverar rekommendationsfunktionen för webbläsartillägg Firefox . Mozilla förklarar att tilläggen du ser är handplockade av dess redaktörer. Så oro över applikationernas originalitet bör inte störa användarna.

Tidigare var den här funktionen experimentell och begränsad till endast 3 tillägg − Facebook-behållare , Enhancer för Youtube och till Google översätt . Utgivning av webbläsare Firefox 64 ändrar det. Den nya versionen av webbläsaren har bland annat förbättrat säkerhet och prestanda, samt förbättrad flikhantering.

Utvecklare på Mozilla förstår hur viktigt det är för webbläsaren att förbättra sin kompatibilitet och upplevelse med tillägg. Som sådan har version 64 av webbläsaren Firefox introducerat ett nyare koncept med tilläggsrekommendationer via Contextual Feature Recommendator (CFR). Contextual Feature Recommender (CFR) är ett system som proaktivt rekommenderar Firefox-funktioner och tillägg baserat på användarens surfbeteende. Det här beteendet hjälper utvecklare att hitta och rekommendera funktioner och tillägg som de tror helt enkelt skulle vara en användares arbete och erbjuda ytterligare värde, och därigenom förbättra användarengagemang och retention. På ett sätt syftar CFR till att göra Firefox personlig.

När du laddar en webbplats, som är känd för att erbjuda ett Firefox-tillägg, visar webbläsaren Firefox en rekommendation med en liten pusselikon i adressfältet.

Om du klickar på ikonen öppnas en popup med ett meddelande tydligt markerat som “Rekommenderad tillägg”. Den kommer att ha en knapp för att installera tillägget tillsammans med alternativet “Inte nu” för att dölja meddelandet.

Förutom att föreslå, kommer popup-fönstret också att ge en liten beskrivning av tillägget, som visar följande –

  1. namn
  2. utvecklarens namn.
  3. Betyg
  4. Recensioner

Om du tycker att hela schemat är onödigt tillåter Mozilla att inaktivera det. Här är hur!

Inaktivera tilläggsrekommendationer i Firefox

Starta webbläsaren och gå över till “Meny” synlig som 3 horisontella staplar i det övre högra hörnet och välj “alternativ‘.

Webbläsarinställningar

En ny flik öppnas och visarInställningar‘ sida.

Där, scrolla ner lite för att hitta ‘Bläddring‘sektion.

När den hittas, avmarkera rutan markerad mot ‘Rekommenderade tillägg när du surfar‘ alternativ.

inaktivera tilläggsrekommendationer i Firefox

Åtgärden när den bekräftas kommer att inaktivera funktionen för rekommendation av tillägg i webbläsaren Firefox. Mozilla förklarar att tilläggen du ser väljs manuellt av dess redaktörer. Så farhågorna om apparnas originalitet borde inte störa användarna.

Tidigare var den här funktionen experimentell och begränsad till endast 3 tillägg – Facebook Container, Enhancer for YouTube och To Google Translate. Utrullningen av Firefox webbläsare 64 ändrar detta. Bland annat, såsom förbättrad säkerhet och prestandaförbättringar, förbättrar den nya versionen av webbläsaren också flikhanteringen.

Relaterade Artiklar

Back to top button