Hur man inaktiverar Radeon Software overlay (ALT+R)

Anta(Anta att du använder en dator med AMD Radeon grafikkort(AMD Radeon) och installera officiella drivrutiner Adrenalin. I det här fallet kan du stöta på en irriterande funktion: när du spelar spel eller använder helskärmsapplikationer ser du ett verktygstips Radeon programvara i hörnet av skärmen som uppmanar dig att klicka ALT+R , att öppna. Om du vill inaktivera överlägget Radeon programvara visar detta meddelande, läs den här guiden:

täcka över AMD Radeon programvara(AMD Radeon Software Overlay) ALT+R )

Efter installation av drivrutiner Radeon programvara för adrenalin (Radeon Software Adrenalin)AMD Radeon grafikkort(AMD Radeon) varje gång du spelar ett spel eller öppnar en helskärmsapplikation med din grafikkort (grafik)AMD ser du en överlagring som liknar den nedan: RADEON-PROGRAM. TRYCK ALT+R FÖR ATT ÖPPNA.”TRYCK ALT+R FÖR ATT ÖPPNA”.

Tryck på ALT + R för att öppna Radeon Software.

Om du gör som meddelandet säger öppnas verktygsfältet Radeon programvara , där du ser spelet du spelar, den genomsnittliga prestandan du får och genvägar till verktyg som du kan använda för att ta skärmdumpar av dina spel eller spela in en video av ditt spelande. .

Radeon Software Kontrollpanel

Radeon Software Kontrollpanel

Även om kontrollpanelen Radeon programvara kan vara användbart, vissa spelare tycker att det är irriterande och vill bara spela spel eller använda appar utan att uppleva irriterande buggar och avbrott. Förutom, In Game Overlay (ALT+R) tenderar att förväxlas med snabbtangenter som används av andra applikationer och program.

RÅD.(TIPS:) Vet du vad Xbox Game Bar kommer ifrån Windows 10 erbjuder många funktioner som liknar Radeon Software Overlay ? En annan anledning till varför du kanske inte vill ha båda aktiva på din speldator.

Hur man inaktiverar Radeon Software overlay i spelet(Radeon Software In-Game Overlay) ( ALT+R )

Högerklicka på skrivbordet och välj AMD Radeon Software.

Högerklicka(Högerklicka) på skrivbordet och välj AMD Radeon programvara.

På kontrollpanelen Radeon Software klicka eller tryck på ” (Radeon Software)inställningar(Inställningar)” i det övre högra hörnet och gå sedan till ” inställningar(Inställningar) » .

Gå till

Gå till ” inställningar(Inställningar)” och sedan till “Inställningar”.

Hitta allmän(Allmänna) inställningar. Stäng av strömbrytaren som heter ” Överlagring i spelet»(In-Game Overlay) genom att klicka eller knacka på den.

Inaktivera överlagringsväxling i spelet

Inaktivera överlagringsväxling i spelet

Efter att ha ställt denna omkopplare i läget Inaktiverad överlagring (Inaktiverad)Radeon programvara visas inte längre. Dessutom kortkommandot ALT+R upphör att vara aktiv, så den stör inte andra applikationer. Du bör dock fortsätta läsa den här guiden för att ta reda på hur du stänger av andra saker som kan irritera dig Radeon programvara(Radeon Software).

Hur man inaktiverar använda kortkommandon Radeon programvara

Även om du stänger av radeon programvara i spelet överlägg,(Radeon Software In-Game Overlay) med hjälp av instruktionerna ovan, kommer dess kortkommandon fortfarande att vara aktiva. Som ett resultat kan de störa applikationer Windows och skrivbordsprogram. Till exempel när man använder applikationer som t.ex Paint.NET trycker på CTRL+SHIFT+S fungerar inte längre pga Radeon programvara(Radeon Software). Istället får du ett meddelande: “Omedelbar replay inaktiverad.”(“Omedelbar återuppspelning av.”)

CTRL+SHIFT+S fungerar inte längre i vissa applikationer.

CTRL+SHIFT+S fungerar inte längre i vissa applikationer.

För att lösa dessa konflikter med kortkommandon som används av olika applikationer Windows öppnar du programvaran Radeon programvara(Radeon Software) som visats tidigare. Klicka eller tryck sedan på ” inställningar(Inställningar)” i det övre högra hörnet och gå till fliken ” Snabbtangenter”. (Snabbtangenter)Här hittar du alla kortkommandon som används Radeon programvara inklusive de som stör de program du använder.

Gå till

Gå till “Inställningar” och sedan till “Snabbtangenter”.

Hitta kortkommandot du vill fixa och klicka på den. Sedan Radeon programvara ber dig att trycka på en tangent för att tilldela den som en ny kortkommando, eller tryck på ” Radera(Radera)” för att koppla bort det aktuella kortkommandot. Klick “Radera(Radera)” på tangentbordet och Radeon programvara kommer inte längre att använda detta kortkommando.

Klicka på kortkommandot och klicka på Ta bort

Klick(Klicka) på kortkommandot och klicka Radera(Radera)

Upprepa denna process för alla kortkommandon från Radeon programvara , som stör andra program som du använder. När du är klar bör du se INGEN i listan över kortkommandon för de snabbtangenter du har ändrat.

Kortkommandon har tagits bort från Radeon Software

Kombinationer(Tangentbord) tangenter borttagna från Radeon programvara

Från och med nu överlägg Radeon programvara ska inte längre störa kortkommandon från dina favoritappar Windows .

RÅD.(TIPS:) Om du vill få bästa möjliga prestanda från dina Windows 10-spel, läs om Game Mode i Windows 10 och vad det kan göra för spelare.

Varför irriterar det dig AMD Radeon mjukvaruöverlägg(AMD Radeon Software Overlay) ALT+R )?

Vi upptäckte att överlägget Radeon programvara irriterande av två skäl: det störde andra snabbtangenter i några av de applikationer vi använder, och spelfältet från Windows 10 , som redan erbjuder många liknande funktioner och är inbyggt i operativsystemet. Så, innan du stänger den här guiden, berätta för oss om orsakerna till avstängningen Radeon Software ALT+R Overlay i kommentaren nedan.

Anta att du använder en dator med ett AMD Radeon-grafikkort och att du installerar de officiella Adrenalin-drivrutinerna. I så fall kan du stöta på en irriterande funktion: när du spelar spel eller använder helskärmsappar, ser du en Radeon Software-prompt i hörnet av skärmen, som uppmanar dig att trycka för att öppna. Om du vill inaktivera Radeon Software-överlägget som visar detta meddelande, läs den här handledningen:

AMD Radeon Software Overlay (ALT+R)

När du har installerat Radeon Software Adrenalin-drivrutiner för ditt AMD Radeon grafikkort, varje gång du spelar ett spel eller öppnar en helskärmsapp som använder ditt AMD-grafikkort, ser du en överlagring som den nedan:

Tryck ALT+R för att öppna Radeon Software

Tryck ALT+R för att öppna Radeon Software

Om du gör som meddelandet säger öppnar det Radeon Software-instrumentpanelen, där du ser spelet du spelar, den genomsnittliga prestandan du får och genvägar till verktyg som du kan använda för att ta skärmdumpar under spel eller spela in videor av ditt spelande .

Radeon Softwares instrumentpanel

Radeon Softwares instrumentpanel

Även om Radeon Software-instrumentpanelen kan vara till hjälp, är vissa spelare irriterade på den och vill bara spela spel eller använda appar utan att stöta på irriterande buggar och avbrott. Dessutom tenderar de att bråka med snabbtangenter som används av andra appar och program.

DRICKS: Visste du att Xbox Game Bar från Windows 10 erbjuder många liknande funktioner som Radeon Software Overlay? Ytterligare en anledning till varför du kanske inte vill att båda ska vara aktiva på din speldator.

Hur man inaktiverar Radeon Software In-Game Overlay (ALT+R)

Högerklicka på skrivbordet och välj AMD Radeon Software

Högerklicka på skrivbordet och välj AMD Radeon Software

I Radeon Software-instrumentpanelen, klicka eller tryck på knappen i det övre högra hörnet och gå sedan till .

Gå till Inställningar och sedan till Inställningar

Gå till Inställningar och sedan till Inställningar

Leta efter avsnittet med preferenser. Där inaktiverar du omkopplaren med namnet ” genom att klicka eller knacka på den.

Inaktivera In-Game Overlay Switch

Inaktivera In-Game Overlay Switch

När du har ställt in den här omkopplaren på visas inte längre Radeon Software-överlagringen. Dessutom slutar genvägen att vara aktiv, så den bråkar inte med andra appar. Du bör dock fortsätta läsa den här handledningen för att lära dig hur du stänger av andra saker som kan irritera dig med Radeon-programvaran.

Hur man inaktiverar kortkommandon som används av Radeon Software

Även om du inaktiverar med hjälp av instruktionerna som delas tidigare, är dess kortkommandon fortfarande aktiva. Som ett resultat kan de störa Windows-appar och skrivbordsprogram. Till exempel, när du använder appar som Paint.NET, fungerar inte längre tryckning på grund av Radeon-programvaran. Istället får du ett meddelande som säger:

CTRL+SHIFT+S fungerar inte längre i vissa appar

CTRL+SHIFT+S fungerar inte längre i vissa appar

För att lösa dessa konflikter med kortkommandon som används av olika Windows-appar, öppna Radeon-programvaran som visas tidigare. Klicka eller tryck sedan på ikonen i det övre högra hörnet och gå till fliken. Här hittar du alla kortkommandon som används av Radeon Software, inklusive de som stör apparna du använder.

Gå till Inställningar och sedan till Snabbtangenter

Gå till Inställningar och sedan till Snabbtangenter

Hitta kortkommandot som du vill fixa och klicka på det. Sedan ber Radeon Software dig att trycka på en tangent för att tilldela den som den nya kortkommandon eller trycka för att koppla bort den aktuella genvägen. Tryck på ditt tangentbord och Radeon Software använder inte längre den kortkommandon.

Klicka på ett kortkommando och tryck på Delete

Klicka på ett kortkommando och tryck på Delete

Upprepa denna process för alla kortkommandon från Radeon Software som stör andra appar du använder. När du är klar bör du se INGEN listad som kortkommando för snabbtangenterna du har ändrat.

Kortkommandon har tagits bort från Radeon Software

Kortkommandon har tagits bort från Radeon Software

Från och med nu ska Radeon Software-överlägget inte längre störa kortkommandon från dina föredragna Windows-appar.

DRICKS: Om du vill pressa maximal prestanda från dina Windows 10-spel, läs om Game Mode i Windows 10 och vad det kan göra för spelare.

Varför irriterade AMD Radeon Software Overlay (ALT+R) dig?

Vi tyckte att Radeon Software-överlagringen var irriterande av två anledningar: den störde andra snabbtangenter i några av de appar som vi använder och spelfältet från Windows 10, som redan erbjuder många liknande funktioner och är inbäddat i operativsystemet. Så innan du stänger den här handledningen, berätta för oss dina skäl för att inaktivera den i en kommentar nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button