Hur man inaktiverar IE Enhanced Security Configuration

Standard Windows Server 2003 och 2008 kommer med Internet Explorer i konfiguration Förbättrad säkerhet som i grunden är en låst version som ger extra säkerhet till dina servrar.

Men om du vet vad du gör kan du inaktivera IE:s avancerade säkerhetskonfiguration för att bli av med de irriterande meddelandena. I det här inlägget kommer jag att guida dig om hur du inaktiverar förbättrad säkerhet för Windows 2003 och Windows 2008 .

Windows Server 2003-metod

Windows Server 2003 du kan inaktivera avancerad säkerhet för IE genom att välja ” Start(Start)”, ” Kontrollpanel(Kontrollpanelen)” och sedan ” Installation och borttagning av program(Lägga till eller ta bort program) ” .

kontrollpanel

Klicka sedan ” Lägg till/ta bort Windows-komponenter ” vänster:

lägg till ta bort Windows-komponenter

Scrolla ner till ” Internet Explorer förbättrad säkerhetskonfiguration(Internet Explorer Enhanced Security Configuration)” och avmarkera rutan för att inaktivera den.

de där.  avancerad säkerhetskonfiguration

Windows Server 2008-metod

Windows 2008 processen är något annorlunda. Först(Först) öppen “Start(Start)”, sedan “Administrering(Administrativa verktyg)” och välj “Serverhanterare(Serverhanterare) » .

I kapitlet ” Säkerhetssammanfattning(Säkerhetssammanfattning) » klicka « Anpassa IE ESC(Konfigurera IE ESC) » .

anpassa d.v.s.  esc

En dialogruta visas där du kan inaktivera IE-ESC för administratörer(Administratörer) eller användare(Användare) . Klick ” Av(av).” att inaktivera IE-ESC för vilken grupp du föredrar.

stänga av d.v.s.  esc

Det är allt! Tillräckligt(Pretty) Det är lätt att stänga av det, se bara till att ingen surfar på olämpliga webbplatser som kan krascha din server! Njut av!

Som standard levereras Windows Server 2003 och 2008 med Internet Explorer i konfigurationen Enhanced Security, som i grunden är en låst version som lägger till lite extra säkerhet till dina servrar.

Men om du vet vad du gör, kanske du vill inaktivera IE-förstärkt säkerhetskonfiguration för att bli av med de irriterande meddelandena. I det här inlägget kommer jag att leda dig genom stegen för att inaktivera förbättrad säkerhet för både Windows 2003 och Windows 2008.

Windows Server 2003-metod

I Windows Server 2003 kan du stänga av utökad säkerhet för IE genom att gå till Start, kontrollpaneloch då Lägga till eller ta bort program.

kontrollpanel

Klicka sedan på Lägg till/ta bort Windows-komponenter på vänster sida:

lägg till ta bort Windows-komponenter

Scrolla ner till Internet Explorer förbättrad säkerhetskonfiguration och avmarkera rutan för att stänga av den.

dvs förbättrad säkerhetskonfiguration

Windows Server 2008-metod

I Windows 2008 är processen lite annorlunda. Gå först till Start, sedan Administrationsverktyg och välj serverhanterare.

Under Säkerhetssammanfattning avsnitt, klicka på Konfigurera IE ESC.

konfigurera dvs esc

En dialogruta dyker upp där du kan inaktivera IE ESC för antingen administratörer eller användare. Klick Av för att stänga av IE ESC för vilken grupp du föredrar.

stäng av dvs esc

Det är allt! Ganska lätt att stänga av det, se bara till att ingen surfar på olämpliga webbplatser som kan ta ner din server! Njut av!