Hur man inaktiverar Facebook Messenger-videosamtal

För närvarande är det möjligt att ringa videosamtal gratis på alla sociala nätverk. Men de förbrukar för mycket data för att fungera korrekt. Om detta är ditt fall, du kan inaktivera Facebook Messenger-videosamtal mycket enkelt och snabbt.

Även om det är ett sätt att hålla kontakten med våra vänner och förkorta avstånden ibland är du för upptagen för att kunna tillverka eller ta emot en och vill inte bli besvärad.

Du kan blockera videosamtal av någon i synnerhet, genom att söka efter dem med deras användarnamn på Facebook Messenger, om du verkligen vill bli av med en person. Men kom ihåg det om du blockerar den kommer du också att blockera de samtal och meddelanden han försöker skicka till dig. Och du kommer inte heller att kunna skicka meddelanden eller samtal förrän du låser upp den igen.

Hur man stänger av Facebook Messenger-videosamtal snabbt och enkelt

För att inaktivera Facebook-videosamtal kan du bara göra det från din dator. Inte ens den här funktionen är tillgänglig för appen.

För att komma igång, ange din dators webbläsare. Gå till facebook hemsida och logga in. Väl inne, placera dig på » Katt “, det är i den nedre högra delen av skärmen.

Därifrån trycker du på kugghjulet för att komma åt chattinställningarna. Du kommer att ha en rullgardinsmeny med alternativ. Du måste söka “Stäng av röst-/videosamtal” .

När du trycker på det här alternativet kommer du att ha en textruta i mitten av skärmen med alternativen:

  • Under en timme.
  • Till 08:00
  • Tills jag sätter på dem igen

Välj en. Om du vill inaktivera dem under en längre tid rekommenderar jag att du väljer den sista, på så sätt kommer de inte att återaktiveras automatiskt utan det är upp till dig.

Kom ihåg att om videosamtal är inaktiverade du kommer inte att meddelas när folk försöker kommunicera med dig via ett samtal. För att återaktivera dem måste du utföra samma procedur. Kom ihåg att du bara kan göra detta från din dators Facebook-sida.

Logga in på ditt konto genom att logga in. placera dig på chattarna längst ner till vänster och klicka på parametrarna. I alternativmenyn kommer du att märka att nu har alternativet ändrats till “Gör det möjligt röst-/videosamtal “. Tryck bara på den med ett klick så kan du ringa och ta emot samtal igen.

Hur man inaktiverar Facebook Messenger-aviseringar i några få steg

Dessutom kan du inaktivera andra meddelanden av FacebookMessenger. För att göra detta kommer vi att placera och välja Facebook Messenger-applikationen på vår mobila enhet.

Om du har en enhet android gå in i diskussionerna. Klicka på din profilavatar, längst upp till vänster på skärmen. Detta leder dig till dina kontoinställningar.

På den nya skärmen bläddrar du ned och trycker på » Aviseringar och ljud “. Om det är aktiverat kommer alternativet att vara ” Aktiverad “. Du måste klicka på det här alternativet. Nu i textrutan som dök upp måste du välja hur länge du vill hålla dem inaktiverade:

  • Under en timme
  • Till 08:00
  • Tills jag aktiverar dem igen.

Välj någon av dem och de kommer redan att vara inaktiverade.

Om du vill göra det från en enhet iOS, komma åt Facebook Messenger-applikationen. I chattar klickar du på din profilbild längst upp till vänster på skärmen.

Bläddra igenom alternativen och hitta ” Aviseringar och ljud» . Klicka sedan ” Stör inte “. Du kommer att få en popup-textruta där du måste välja hur länge du vill stänga av aviseringar:

  • Under en timme.
  • Till 08:00
  • Tills jag aktiverar dem igen.

Om du vill göra det från din dator gå till Facebooks webbplats från din webbläsare. Logga in. Tryck på kattens kugghjul längst ned till höger på skärmen. I den nya menyn som öppnades trycker du på » Aviseringar “, Klicka sedan ” Stör inte “.

Som du kan se är det väldigt lätt att inaktivera videosamtal och andra Facebook Messenger-aviseringar att kunna navigera lugnt på denna plattform utan att bli störd av någon. Om du har några tvivel, lämna dem i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button