Hur man inaktiverar eller tar bort ett LinkedIn-konto

Att ha ett konto LinkedIn mycket viktigt om du vill umgås med människor som arbetar inom ditt område. Ur vår synvinkel är detta ett bra verktyg, men det kan inte alla tycka. Om du känner att du behöver bli av med ditt konto har vi ett verktyg för att få jobbet gjort.

Ta bort eller avaktivera ditt konto LinkedIn väldigt enkelt. Men snälla, innan du gör det, se till att det verkligen är det du vill uppnå, för när ditt konto försvinner kommer du att förlora alla kontakter. Det innebär att du måste börja om från början om behovet uppstår att gå tillbaka.

Hur man tar bort ett konto permanent LinkedIn

Det rekommenderas inte att ta bort ditt konto LinkedIn , eftersom du alltid kan avaktivera den. Men om du verkligen vill ta bort ditt konto permanent LinkedIn så här kan du göra det:

 1. Öppna LinkedIn-webbsidan
 2. Klicka på fliken “Mig”.
 3. Gå till inställningar och sekretess
 4. Välj Kontohantering
 5. Klick(Klick) ” stängning(Avslutande) konto LinkedIn”.
 6. Följ instruktionerna.

Så det första steget är att besöka hemsidan LinkedIn . Om du inte är inloggad automatiskt, ange ditt användarnamn och lösenord och klicka på ” Inmatning(Enter)” på tangentbordet för att fortsätta.

Efter att ha loggat in bör du se ditt flöde. Nu, i det övre högra hörnet, klicka på fliken “Mig”, som i huvudsak är profilikonen.

avaktivera eller stänga ditt LinkedIn-konto

Under fliken “Mig” bör du se ett avsnitt ” inställningar(Inställningar) och sekretess(Integritet) ” ; klicka på den. Därifrån går du till fliken som säger konto .

För att bli av med ditt konto har du flera alternativ att välja mellan. Du kan stänga, slå samman eller lägga ett konto i viloläge.

Så för att stänga ditt konto helt måste du välja “LinkedIn-kontostängning(Avsluta ditt LinkedIn-konto) » under “Kontrollera(Kontohantering) konto”. Det är inte så lätt som att klicka ” Ytterligare(Nästa)” eftersom verktyget kräver att användaren anger ett skäl för att stänga kontot. Du förstår, att tvinga användare att ange skäl borde aldrig vara ett alternativ, och som sådan är detta den enda dåliga aspekten av att radera ditt konto. Linkedin.

Det är det för att radera ditt konto Linkedin. Det är lätt(Lätt) att göra med ett litet hak på vägen.

Inaktivera ett konto tillfälligt LinkedIn

Om du tillfälligt vill avaktivera ditt konto LinkedIn sedan:

 1. Från sidan med kontoinställningar
 2. Klick(Klick) ” Viloläge(Hibernate) » ditt konto Linkedin.
 3. Och följ sedan instruktionerna därifrån.

Du kan välja varför du lägger ditt konto i viloläge. Lyckligtvis är detta bara ett val, inte ett tvång.

Ha en LinkedIn konto är mycket viktigt om du vill umgås med personer som är inom ditt arbetsområde. Ur vår synvinkel är det inget dåligt verktyg, men alla kanske inte känner så. Om du känner ett behov av att bli av med ditt konto, då har vi lösningen för att få jobbet gjort.

Att ta bort eller inaktivera ditt LinkedIn-konto är superenkelt. Men snälla, innan du gör det, se till att detta verkligen är vad du vill åstadkomma, för när ditt konto är borta kommer du att förlora allt och alla kontakter. Det betyder att du måste börja om från början om du skulle behöva återvända.

Hur man tar bort ett LinkedIn-konto permanent

Att ta bort ditt LinkedIn-konto rekommenderas inte, eftersom du alltid kan inaktivera det. Men om du verkligen vill ta bort ditt LinkedIn-konto permanent, så här kan du göra det:

 1. Öppna LinkedIns webbsida
 2. Klicka på fliken Jag
 3. Gå till Inställningar och Sekretess
 4. Välj Kontohantering
 5. Klicka på Stäng ditt LinkedIn-konto
 6. Följ instruktionerna.

OK, så det första steget här är att besöka LinkedIns hemsida. Om du inte är inloggad automatiskt, skriv in ditt användarnamn och lösenord och tryck på Enter-knappen på tangentbordet för att fortsätta.

Efter att ha loggat in bör du nu stöta på ditt flöde. Nu, i det övre högra hörnet, klicka på fliken Jag, som i princip är profilikonen.

avaktivera eller stänga LinkedIn-kontot

Under fliken Jag bör du se ett avsnitt som heter Inställningar & Sekretess; klicka på den. Därifrån navigerar du till fliken som säger Konto.

För att bli av med ditt konto har du flera alternativ att välja mellan. Du kan välja att antingen stänga, slå samman eller lägga kontot i viloläge.

OK, så för att stänga ditt konto helt måste du välja Stänger ditt LinkedIn-konto under. Det är inte så enkelt som att klicka på Nästa eftersom verktyget kräver att användaren anger en anledning till att stänga kontot. Du förstår, att tvinga användare att ange en anledning borde aldrig vara ett alternativ, och som sådan är detta den enda dåliga aspekten av att ta bort ditt LinkedIn-konto.

Det är det för att ta bort ditt LinkedIn-konto. Lätt att åstadkomma med bara en liten hicka på vägen.

Inaktivera LinkedIn-kontot tillfälligt

Om du tillfälligt vill inaktivera ditt LinkedIn-konto:

 1. Från sidan Kontoinställningar
 2. Klicka på Lägg ditt LinkedIn-konto i viloläge
 3. Och följ sedan instruktionerna därifrån.

Du kan välja varför du lägger kontot i viloläge. Tack och lov är detta bara ett val och inte påtvingat.