Hur man inaktiverar eller aktiverar startljudet i Windows

Din Windows-dator(Windows-dator) spelar ett ljud varje gång du startar det, precis innan inloggningsskärmen visas? Du kanske gillar det här ljudet i början, men efter så många år av datoranvändning och enheter (s och enheter)Windows(Windows-dator) det kan irritera dig. Så här inaktiverar du startljud(startljud) i alla moderna versioner Windows :

NOTERA.(OBS:) Den här guiden fungerar för Windows 7 , Windows 10 och Windows 8.1 . Skärmdumparna vi använde är från Windows 10 . Allt fungerar dock och ser likadant ut i alla tre versionerna Windows .

Steg 1(Steg 1) : Öppna kontrollpanel(Kontrollpanelen) och gå till ” Utrustning och ljud”.(Hårdvara och ljud)

Öppna kontrollpanel(Kontrollpanelen) och gå till avsnittet “Hårdvara och ljud”(Hårdvara och ljud). I kapitlet ” Ljud(Ljud)” klicka eller tryck på länken märkt “Ändra systemljud”(“Ändra systemljud”) .

Fönstret ” Ljud”(Ljud) och här hittar du inställningen du behöver ändra.

Steg 2(Steg 2) Ljud av Windows start.(Windows start)

Om fliken ” Ljud(Ljuder)” är inte öppen, klicka eller tryck(klicka eller tryck på) henne. Leta sedan efter inställningen som säger: “Spela Windows startljud”(“Spela Windows-startljud”) .

Windows, start, ljud, inaktivera, stäng av

Avmarkera den här kryssrutan och klicka på OK.

Windows, start, ljud, inaktivera, stäng av

Windows startljud

Om du vill vara säker på att du förstår vilket ljud du dämpar med den här proceduren kan du spela upp det med kontrollerna nedan.

Detta ljud spelas upp Windows medan du laddar inloggningsskärm(inloggningsskärm) till systemet, där du väljer den användare du vill använda och loggar sedan in. Det här är inte ljudet som spelas när du går in Windows .

Slutsats

Det är allt! Som du kan se är hela processen snabb och enkel. Om du letar efter andra intressanta tips för att ändra ljud i Windows läs gärna våra rekommendationer nedan.

Spelar din Windows-dator ett ljud varje gång du startar den, precis innan inloggningsskärmen visas? Till en början kanske du gillar det här ljudet, men efter så många år av att ha använt Windows-datorer och -enheter kan du tycka att det är irriterande. Så här inaktiverar du startljudet i alla moderna versioner av Windows:

NOTERA: Den här guiden fungerar för Windows 7, Windows 10 och Windows 8.1. Skärmbilderna vi använde är från Windows 10. Däremot fungerar allt och ser likadant ut i alla tre versionerna av Windows.

Steg 1: Öppna kontrollpanelen och gå till Maskinvara och ljud

öppna kontrollpanel och gå till hårdvara och ljud. I den ljud klicka eller tryck på länken som säger: “Ändra systemljud”.

Windows, start, ljud, inaktivera, stäng av

De ljud fönstret öppnas och här hittar du inställningen som du behöver ändra.

Steg 2: Inaktivera Windows startljud

Om Ljud fliken inte öppnas, klicka eller tryck sedan på den. Leta sedan efter inställningen som säger: “Spela Windows startljud”.

Windows, start, ljud, inaktivera, stäng av

Avmarkera denna inställning och tryck på OK.

Windows, start, ljud, inaktivera, stäng av

Windows startljud

Om du vill vara säker på att du förstår vilket ljud du inaktiverar med den här proceduren kan du spela upp det med kontrollerna nedan.

Detta ljud spelas upp av Windows när du laddar inloggningsskärmen, där du väljer den användare du vill använda och sedan loggar in. Det är inte ljudet som spelas när du loggar in på Windows.

Slutsats

Det är allt! Som du kan se är hela processen snabb och enkel. Om du letar efter andra intressanta tips om hur du ändrar ljuden i Windows, tveka inte att läsa våra rekommendationer nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button