Hur man inaktiverar Adobe Flash i Microsoft Edge på Windows 10

Om du använder Windows 10 och nya Edge webbläsare(Edge-webbläsare) av Microsoft, du kanske undrar hur du inaktiverar Adobe Flash ? Standard Microsoft Edge har inbyggt stöd Adobe Flash så det är nästan alltid på.

Om du behöver använda Blixt när du surfar på webben har du inget att oroa dig för. Men om du, som jag, vill inaktivera Blixt på grund av de ständigt uppkommande många säkerhetsbristerna, sedan in kant Finns det ett enkelt sätt att göra detta.

Inaktivera Flash i Microsoft Edge

Det första du behöver göra är att klicka på ” Ytterligare åtgärder(Fler åtgärder)” i det övre högra hörnet webbläsarfönster(webbläsarfönster) . Ikonen har tre små prickar och ser ut som knappen Inställningar(Alternativknapp) » till Google Chrome med tre horisontella linjer.

Längst ned i dialogrutan klickar du på ” inställningar(Inställningar) ” . Detta kommer att få upp ett litet fönster på höger sida webbläsarfönster(webbläsarfönster) . Inga fler popup-dialoger! Detta designelement,(designelement) verkar komma direkt från panelen mirakelknappar (Charm bar)Windows 8 som brukade visas på höger sida av skärmen när du flyttade musen till kanterna.

I den senaste versionen kant du måste klicka på ny “Avancerat”-knapp(Avancerad knapp) “, som visas på vänster kant(vänster kant) paneler.

I äldre versioner kant du scrollar ner och klickar på ” Visa avancerade inställningar(Visa avancerade inställningar)” längst ned på panelen.

Microsoft Edge avancerade inställningar

Detta kommer att ladda alla inställningar i samma panel. Överst bör du se alternativet ” Använd Adobe Flash Player”(Använd Adobe Flash Player) och den måste vara aktiverad.

edge inaktivera flash-spelare

Klick(Klicka) på den lilla växlingsknappen och den kommer att ställa in parametern på ” Av(Av).”. Nu är du iväg Adobe Flash i Microsoft Edge ! Nu om du går till en webbplats som kräver Blixt kommer du att få ett meddelande om att Blixt inte installerad.

blixt av

Felsökning Adobe Flash i Microsoft Edge

Eftersom det Microsoft Edge fortfarande är under utveckling, kan du stöta på några problem som kommer att hindra webbplatsen från att spela Flash-innehåll(Flash innehåll).

Även efter att jag sett till det Adobe Flash aktiverat på min dator med Windows 10 Jag har stött på flera webbplatser som helt enkelt inte gör det laddat upp (t ladda) Flash video(Flash-videor) kant . Jag antar att det bara är det kompatibilitetsproblem(kompatibilitetsproblem) , som förmodligen kommer att åtgärdas inom några månader. Jag uppdaterade även min Windows 7-dator till Windows 10 så det kan också vara ett problem.

Under tiden kan du återgå till att öppna webbsidan i Internet Explorer 11 . För att göra detta, gå helt enkelt till webbplatsen och klicka på ikonen “Fler åtgärder” igen. På det klicka en gång (tidsklick)Öppna på Internet(Öppna i Internet Explorer) Explorer .

öppna med dvs

Om du verkligen vill Blixt fungerade utan att använda IE, du kan prova att följa återställa(Återställ) till Windows 10 eller gör en fullständig ren installation Windows 10 från startmedia. Alternativ återställa(Återställningsalternativ) tar inte lång tid, så det är ett bra första alternativ.

Uppfyller återställa(Återställ), måste du se till att du väljer alternativet att avinstallera allt och sedan installera om Windows . Uppenbarligen är det löjligt att du behöver installera om Windows bara för att tvinga Blixt fungerar i webbläsaren, men detta är vanligtvis fallet med Microsoft.

Om du har några frågor lämna gärna en kommentar. Njut av!

Om du använder Windows 10 och Microsofts nya Edge-webbläsare kanske du undrar hur du kan stänga av Adobe Flash? Som standard har Microsoft Edge inbyggt stöd för Adobe Flash, så det är i princip aktiverat hela tiden.

Om du behöver använda Flash när du surfar på webben behöver du inte oroa dig för någonting. Men om du är som jag och du vill inaktivera Flash på grund av de många säkerhetsbrister som ständigt uppstår, så finns det ett enkelt sätt att göra detta i Edge.

Stäng av Flash i Microsoft Edge

Det första du vill göra är att klicka på Fler åtgärder ikonen längst upp till höger i webbläsarfönstret. Ikonen har tre små prickar på den och liknar knappen Alternativ i Google Chrome som har tre horisontella linjer.

microsoft edge fler åtgärder

Klicka på längst ned i dialogrutan inställningar. Detta kommer att ta upp en liten fönsterruta på höger sida av webbläsarfönstret. Inga fler popup-dialoger! Detta designelement verkar komma direkt från Windows 8 Charms bar som brukade dyka upp på höger sida av skärmen när du flyttade musen till kanterna.

I den senaste versionen av Edge måste du klicka på den nya knappen Avancerat som dyker upp på panelens vänstra kant.

I äldre versioner av Edge scrollar du ner och klickar vidare Visa avancerade inställningar längst ner i rutan.

microsoft edge avancerade inställningar

Detta kommer att ladda alla inställningar i samma ruta. Mot toppen bör du se ett alternativ som kallas Använd Adobe Flash Player och den ska vara inställd på.

edge inaktivera flash-spelare

Klicka på den lilla växlingsknappen och den ställer in alternativet till Av. Du har nu inaktiverat Adobe Flash i Microsoft Edge! Om du nu skulle besöka en webbplats som kräver Flash kommer du att få ett meddelande om att Flash inte är installerat.

blixten avaktiverad

Felsökning av Adobe Flash i Microsoft Edge

Eftersom Microsoft Edge fortfarande är under utveckling, kan du stöta på vissa problem som kommer att hindra en webbplats från att spela Flash-innehåll.

Även efter att ha sett till att Adobe Flash var aktiverat på min Windows 10-maskin, stötte jag på flera webbplatser som helt enkelt inte kunde ladda Flash-videor i Edge. Jag antar att det bara är ett kompatibilitetsproblem som förmodligen kommer att åtgärdas inom några månader. Jag uppgraderade också min Windows 7-maskin till Windows 10, så det kan också vara problemet.

Under tiden kan du återgå till att öppna webbsidan i Internet Explorer 11. För att göra detta besöker du bara webbplatsen och klickar sedan på ikonen Fler åtgärder igen. Klicka på den här gången Öppna i Internet Explorer.

öppna med dvs

Om du verkligen bara vill att Flash ska fungera utan att behöva använda IE, så kan du försöka utföra en Återställning i Windows 10 eller göra en hel ren installation av Windows 10 från startbar media. Alternativet Återställ tar inte särskilt lång tid, så det är ett bra första alternativ.

När du utför en återställning vill du vara säker på att du väljer alternativet att ta bort allt och sedan installera om Windows. Självklart är det löjligt att du måste installera om Windows för att bara få Flash att fungera i en webbläsare, men det är så det brukar fungera med Microsoft.

Om du har några frågor, skriv gärna en kommentar. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button