Hur man hittar Wi-Fi-lösenord på Android-enhet

Vi ansluter till många olika nätverk och lösenordet skrivs vanligtvis bara in en gång. Så vad skulle du göra om du glömde wifi lösenord(WiFi-lösenord) ? Att ha ett bra lösenordsskåp kommer att förhindra detta problem, men du kan också hitta lösenordet WiFi på din (WiFi)Android telefon(Android telefon) . Det är lättare än du tror.

För iPhone-användare har vi en artikel om hur man ser WiFi-lösenordet på en iPhone (hur man ser WiFi-lösenordet på en iPhone).

Vi har även skapat en kort video på vår YouTube-kanal där vi visar processen, så kolla in den om du inte gör det jag vill(t feel) läser mycket text.

Hitta wifi-lösenord på Pixel-telefonen(Hitta WiFi-lösenordet på en Pixel-telefon)

om du har google pixel telefon(Google Pixel-telefon) med Android 10 är det enklaste sättet att ta reda på wifi lösenord(WiFi-lösenord) .

 1. Gå till ” inställningar(Inställningar) » > « Nätverk och internet(Nätverk & Internet) » > « Wi(WiFi)-Fi”.
 2. Klicka på namnet på nätverket Wi(WiFi-nätverk) -Fi , lösenordet du vill återställa från att gå till nätverksinformationsskärm(Skärmen Nätverksinformation) .
 3. Klicka på knappen ” Dela med sig(Dela med sig ) ” . Den kommer att be dig att autentisera med fingeravtryck eller PIN-kod(fingeravtryck eller PIN) -kod.

 1. Telefonen kommer att visa en QR-kod. Direkt(Till höger) under den är wifi lösenord(WiFi-lösenord) för detta nätverk.

Hitta WiFi-lösenord på andra Android-telefoner(Hitta WiFi-lösenordet på andra Android-telefoner)

Om du har en icke-Pixel-telefon med Android 10 det är lite mer komplicerat, men ändå väldigt enkelt.

 1. Gå till ” inställningar(Inställningar) ” .

 1. Tryck Anslutningar(Anslutningar) .

 1. Tryck WiFi .

 1. Klicka på i det nedre vänstra hörnet av skärmen QR-kod(QR-kod) .

 1. Ta en skärmdump med QR-kod(QR-kod) .

 1. Ladda upp en skärmdump med hjälp av en QR-kodskanner, såsom TrendMicros QRScanner (TrendMicros QRScanner). För att göra detta, tryck på ikonen QR-kod(QR-kod) i det nedre vänstra hörnet.

 1. Nu kommer du att se lösenordet. PÅ TrendMicro QRScanner den visas på två punkter markerade i röda rutor nedan.

Hitta WiFi-lösenord på Android 9 och äldre telefoner(Hitta WiFi-lösenordet på Android 9 och äldre telefoner)

Om din Android telefon(Android-telefon) igång Android 9 ( Paj ) eller en äldre version Android hitta Wi-lösenord(WiFi-lösenord) -Fi blir svårare. Först måste du rota din telefon. Det betyder att du måste ge dig själv lika mycket åtkomstnivå(åtkomstnivå) .

Vi har artiklar om hur du rotar din telefon Pixel , Galaxy eller Nexus(Nexus-telefon) . Du måste då installera lite programvara på din dator och kunna ansluta din telefon till din dator.

 1. Sätta på utvecklarläge(Utvecklarläge) på din telefon. Gå till ” inställningar(Inställningar) » > « Systemet”(System) > ” Om telefon(Om telefon)”, scrolla sedan ned till “Bygga nummer(Bygga nummer) ” .

 1. Tryck bygga nummer(Byggnummer) 7 gånger. Du kommer att se ett meddelande Du är nu en utvecklare!

 1. Gå tillbaka en skärm och gå till utvecklaralternativ(Utvecklaralternativ) . Ange den.

 1. Scrolla ner till objekt “Felsökning via USB(USB-felsökning)” och aktivera den.

 1. Installera Universal ADB-drivrutinerna på din dator. Detta hjälper din dator för att kommunicera(datorsamtal) med Android via USB-anslutning. Se till att din USB-kabel(USB-kabel) är till för dataöverföring, inte bara för laddning.
 2. Ladda ner och installera Minimal ADB och Fastboot Tool (Minimal ADB och Fastboot Tool) på din dator.
 3. Anslut din telefon till din dator och öppna appen Minimal ADB och Fastboot(Minimal ADB och Fastboot) . Den öppnas som en kommandotolk.

 1. Ange kommando
  adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf

  och tryck Stiga på .

 1. Kommandot kommer att kopieras filen wpa_supplicant.conf(wpa_supplicant.conf-fil) till din dator på samma mapp där Minimal ADB och Fastboot är installerade(mappen Minimal ADB och Fastboot) . PÅ dirigent(Filutforskaren) navigera till den här platsen.
 2. Öppna filen med anteckningsblock(Anteckningar ) och du hittar WiFi-lösenordet.

Appar för att visa wifi-lösenord för Android(Android WiFi-lösenordsavslöjande appar)

Du kan bli frestad att ladda ner lösenordsåterställning app(app för lösenordsåterställning). Efter att ha studerat flera ansökningar för wifi återställning,(WiFi-återställning) listad i Google Play Butik(Google Play butik), vi kunde inte hitta en som vi kunde lita på.

Vissa har anständiga betyg, men recensionerna verkar falska. Du kommer också att upptäcka att de kräver att du rotar din telefon. Även om de fungerade, borde man lita på dem? Är du säker på att de inte skickar din information till fel plats? Vi rekommenderar att du undviker dessa appar.

Kan du fortfarande inte återställa ditt WiFi-lösenord?(Kan fortfarande inte återställa WiFi-lösenordet?)

Återhämtning wifi lösenord(WiFi-lösenord) på din Android telefon(Android-telefon) är bara en bekvämlighet. Du kan hitta WiFi-lösenordet med kommandotolken i Windows (hitta WiFi-lösenordet med kommandotolken i Windows) om datorn kan ansluta till WiFi . Om metoderna ovan inte fungerar för dig, återställ WiFi-lösenordet på din router (återställ WiFi-lösenordet på din router).

Om det inte är ditt Wifi router(WiFi-router), fråga personen som hanterar den om lösenordet. Om du inte har en router, eller inte vill prata med personen som har, bör du förmodligen inte använda WiFi .

Vi ansluter till så många olika nätverk och lösenordet skrivs vanligtvis bara en gång. Så vad skulle du göra om du glömde WiFi-lösenordet? Att ha ett bra lösenordsskåp skulle förhindra detta problem, men du kan också hitta WiFi-lösenordet från din Android-telefon. Det är lättare än du kanske tror.

För iPhone-användare har vi en artikel om hur man ser WiFi-lösenordet på en iPhone också.

Vi skapade också en kort video på vår YouTube-kanal där vi går igenom processen, så kolla in den om du inte känner för att läsa mycket text.

Hitta WiFi-lösenordet på en Pixel-telefon

Om du har en Google Pixel-telefon med Android 10 är det här det enklaste sättet att hitta ditt WiFi-lösenord.

 1. Gå till inställningar > Nätverk & Internet > WiFi .
 2. Tryck på namnet på det WiFi-nätverk du vill återställa lösenordet från för att komma till Nätverksdetaljskärm.
 3. Tryck på dela med sig knapp. Den kommer att be dig att autentisera med ett fingeravtryck eller PIN-kod.

 1. Telefonen kommer att visa en QR-kod. Precis under det finns WiFi-lösenordet för det nätverket.

Hitta WiFi-lösenordet på andra Android-telefoner

Om du har en icke-Pixel-telefon med Android 10 är det lite mer komplicerat men ändå väldigt enkelt.

 1. Gå till inställningar.

 1. Knacka på Anslutningar.

 1. Knacka på WiFi.

 1. Klicka på längst ned till vänster på skärmen QR-kod.

 1. Ta en skärmdump av QR-koden.

 1. Använd en QR-kodskanner, som TrendMicros QRScanner, ladda skärmdumpen. Gör detta genom att trycka på QR-kodikonen i det nedre vänstra hörnet.

 1. Du kommer att se lösenordet nu. I TrendMicro QRScanner visas den på de två fläckarna som är markerade av de röda rektanglarna nedan.

Hitta WiFi-lösenordet på Android 9 och äldre telefoner

Om din Android-telefon kör Android 9 (Pie) eller en äldre version av Android är det svårare att hitta WiFi-lösenordet. Du måste först rota din telefon. Det innebär att ge dig själv högsta möjliga åtkomstnivå.

Vi har artiklar om hur man rotar en Pixel-, Galaxy- eller Nexus-telefon. Sedan måste du installera lite programvara på din dator och kunna ansluta din telefon till datorn.

 1. Gör det möjligt utvecklarläge på din telefon. Gå till inställningar > Systemet > Om telefon scrolla sedan ner till bygga nummer.

 1. Knacka på bygga nummer 7 gånger. Du kommer att se meddelandet Du är nu en utvecklare!

 1. Gå tillbaka en skärm och bläddra till utvecklaralternativ. Gå in på det.

 1. Scrolla ner till USB felsökning och slå på den.

 1. Installera Universal ADB-drivrutiner på din PC. Detta hjälper din dator att prata med Android via en USB-anslutning. Se till att din USB-kabel är för dataöverföring, inte bara för laddning.
 2. Ladda ner och installera Minimal ADB och Fastboot Tool på din PC.
 3. Anslut telefonen till din dator och öppna Minimal ADB och Fastboot app. Den öppnas som en kommandotolk.

 1. Skriv in kommandot
  adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf

  och tryck på Stiga på.

 1. Kommandot kopierar filen wpa_supplicant.conf till din PC i samma mapp Minimal ADB och Fastboot är installerad i. I Utforskaren navigera till den platsen.
 2. Öppna filen med Anteckningsblock och du hittar WiFi-lösenordet.

Android WiFi-lösenordsavslöjande appar

Du kan bli frestad att ladda ner en app för lösenordsåterställning. Efter att ha granskat flera av WiFi-återställningsapparna som listas i Google Play Butik, kunde vi inte hitta någon som vi skulle lita på.

Vissa har anständiga betyg, men recensionerna verkar falska. Du kommer också att upptäcka att de kräver att du rotar din telefon. Även om de fungerade, borde du verkligen lita på dem? Är du säker på att de inte skickar din information någonstans där de inte borde? Vi rekommenderar att du undviker dessa appar.

Kan du fortfarande inte återställa WiFi-lösenordet?

Att återställa WiFi-lösenordet på din Android-telefon är egentligen bara en bekvämlighet. Du kan hitta WiFi-lösenordet med hjälp av kommandotolken i Windows, om datorn kan ansluta till WiFi. Om metoderna ovan inte fungerar för dig, återställ sedan WiFi-lösenordet på din router.

Om det inte är din WiFi-router, fråga sedan personen som hanterar den om lösenordet. Om du inte äger routern, eller om du inte vill prata med personen som gör det, bör du förmodligen inte använda WiFi ändå.