Hur man hittar titeln eller titeln på en låt via text

Nyligen hört(Hört) en låt på radion och kommer inte ihåg titeln? Det här händer mig hela tiden för även om jag väntar, är det ingen som halva tiden säger vilket band som spelade den här låten eller vad den heter! Som tur är kan du bara söka på nätet efter texter och du kommer direkt att veta namnet på låten och bandet.

Om du kan komma ihåg en rad eller två från låten, förmodligen bara genom att göra en enkel Google Sök(Google-sökning) får du all information du behöver utan att behöva gå till sökwebbplats(söksida) texter. En enkel sökning som “det spelar ingen roll” i Google ger dig rätt grupp Linkin Park och rätt låttitel(rätt låttitel) In the End.

Som du kan se är det första resultatet från en låtskrivarsajt som heter azlyrics.com. Eftersom alla dessa webbplatser är indexerade Google Sök i Google texter ger i de flesta fall rätt svar. Dessutom får du länkar till filmer på Youtube(YouTube-videor) etc. om du också har letat efter dem.

Du kan också bara lägga till ord “(ord “) lyrics” till slutet av sökningen i Google och du är nästan garanterad att få rätt svar.

Men om sökandet efter Google(Google) fungerar inte på grund av att texter är vanliga, det finns ett par användbara textsajter du kan prova. Det finns bokstavligen hundratals av dem, men jag Jag kommer att nämna(nämn två) det finns bara två, eftersom jag aldrig har behövt använda någon annan tjänst än de tre som nämns nedan. Jag försökte också hålla mig till de som inte var fulla av annonser eller bara indexerade andra sajtsajter.

MetroText

MetroLyrics.com är förmodligen min favoritsida för att hitta texter eftersom den ger dig så mycket mer information än vad du ens sökte efter. Fungera Sök(sökfunktionen) är också mycket bra genom att den kommer att söka efter dina nyckelord inte bara i texter, utan också i artister, låttitlar, videor, albumtitlar och till och med i nyheterna.

metrolyrisk

Jag klickade på Lyrics bara för att se dessa resultat och som du kan se hittade den låten jag letade efter och en hel massa andra låtar också. Ibland kan för många resultat vara överväldigande, men Metro texter gör ett bra jobb med att visa toppmatcher i toppen och sedan visa mindre relevanta resultat nedan. Jag tycker också mycket om att söka efter dem, eftersom jag i många fall inte kommer ihåg den exakta texten från en låt, så det slutar med att jag letar efter fel text. Den här sidan visar exakta matchningar, men visar också nära matchningar, så om du inte gör det förstå(inte få) var och en ordet är rätt(ord höger), kan du fortfarande hitta låten.

På själva textsidan kan du skriva ut texten om du vill, se musikvideo(musikvideo) om den är tillgänglig, och till och med fixa texten eftersom den redigeras av communityn, som Wikipedia(Wikipedia). Jag älskar också det faktum att det berättar vem som faktiskt skrev låten, vilket inte nämns på de flesta textsajter.

text

Sammantaget är den här sidan bra om du bara vill söka efter texter, men den är riktigt bra för att hålla dig uppdaterad med mycket annan information om du är intresserad av musik.

Text

SongLyrics.com ser inte lika vacker ut som MetroLyrics, men ger fortfarande mycket bra resultat. Sök först med hjälp av sökruta(sökrutan) överst.

låtsökning

Som i fallet med Metro texter kan du söka efter artist(Konstnär) album(Album), låttitel och text(Sångtitel och inom texter) . Du kan också göra exakt matchning(matcha sökning) om du vill. I mitt fall gick jag vidare och checkade bara in “In Inom Lyrics ‘ och fick sedan resultatet Linkin Park(Linkin Park-resultat) du letade efter:

i slutet av texten

Om du klickar på länken får du en sida med sångtexter. En trevlig funktion är möjligheten att lyssna på en låt medan du har texten. Du gör inte behöver(t kräver) registrera eller något, en enkel sådan dyker upp webbspelare(webbspelare) och börjar spela upp låten.

spela texter

Jag är inte riktigt säker på vad folk gjorde innan Internet(Internet) men nu när du hör låten på radion och om du inte har gjort det skäms(Shazam) det medan du kör, kan du enkelt söka för att hitta vilken låt som helst, gammal som ny. , på bara några sekunder. Njut av!

Hörde du en låt på radion nyligen och kommer inte ihåg namnet på den? Detta händer mig hela tiden för även om jag väntar, är det ingen som halva tiden någonsin säger vilket band som spelade låten eller namnet på låten! Som tur är kan du bara söka efter texter på nätet och ta reda på namnet på låten och bandet direkt.

Om du kan komma ihåg en rad eller två från låten, kommer förmodligen att bara utföra en enkel Google-sökning få upp all information du behöver utan att behöva gå till en textsökningssida. En enkel sökning som “det spelar ingen roll” på Google ger dig rätt band, Linkin Park och rätt låttitel, In the End.

sök texter

Som du kan se är det första resultatet från en textsajt som heter azlyrics.com. Eftersom alla dessa webbplatser är indexerade av Google, kommer en sökning på Google efter sångtexter att ge dig rätt svar för det mesta. Utöver det får du länkar till YouTube-videor etc om du också letade efter det.

Du kan också bara lägga till ordet “lyrics” i slutet av din sökning i Google och du är nästan garanterad att få rätt svar.

Men om sökningen inte fungerar i Google eftersom texterna är vanliga, kan du prova ett par användbara sajter för texter. Det finns bokstavligen hundratals av dem, men jag kommer bara att nämna två här eftersom jag aldrig har behövt använda någon annan tjänst utöver de tre jag nämner nedan. Jag försökte också hålla mig till sådana som inte var fulla av annonser eller helt enkelt indexerade andra sajtsajter.

Metro texter

MetroLyrics.com är förmodligen min favoritsajt att söka efter eftersom den ger dig mycket mer information utöver vad du ens letade efter. Sökfunktionen är också ganska fantastisk eftersom den kommer att söka efter dina nyckelord i inte bara texter, utan även artister, låtnamn, videor, albumnamn och till och med nyheter.

metrolyrics

Jag klickade på Lyrics bara för att se resultaten och som du kan se hittade den låten jag letade efter plus en hel massa andra låtar. Ibland kan det vara överväldigande att ha för många resultat, men MetroLyrics gör ett bra jobb med att visa de bästa matcherna i toppen och sedan visa de mindre relevanta resultaten nedan. Dessutom gillar jag verkligen deras sökning eftersom det är många gånger jag inte kommer ihåg de exakta orden från låten, så det slutar med att jag söker efter fel text. Den här sidan visar exakta matchningar, men visar också nära matchningar, så om du inte förstår alla ord rätt bör du fortfarande kunna hitta låten.

På själva textsidan kan du skriva ut texten om du vill, titta på musikvideon om den är tillgänglig och till och med korrigera texten eftersom den är redigerad av gemenskapen som Wikipedia. Jag gillar också det faktum att det berättar vem som faktiskt skrev låten, något som de flesta textsajter inte nämner.

låttexter

Sammantaget är den här sidan bra om du bara vill söka efter texter, men den är riktigt bra på att hålla dig engagerad med mycket annan information om du är någon som är intresserad av musik.

Låttexter

SongLyrics.com ser inte lika snyggt ut som MetroLyrics, men det ger fortfarande mycket bra resultat. Gör först en sökning med sökrutan högst upp.

sökning låttexter

Precis som med MetroLyrics kan du söka på Artist, Album, Song Title och Within Lyrics. Du kan också göra en exakt matchning om du vill. I mitt fall gick jag vidare och kollade bara Within Lyrics och sedan fick jag Linkin Park-resultatet jag letade efter:

i slutet texter

Om du klickar på länken får du upp textsidan. En trevlig textfunktion är möjligheten att lyssna på låten medan du är uppe. Det kräver inte att du registrerar dig eller något, en enkel webbspelare dyker upp och börjar spela låten.

spela sångtexter

Jag är inte riktigt säker på vad folk gjorde innan internet, men nu när du hör en låt på radion och om du inte redan Shazam den medan du körde, då kan du enkelt göra en sökning för att hitta vilken låt som helst, gammal som ny , på bara några sekunder. Njut av!