Hur man hittar RSS-feed-URL för vilken webbplats som helst

Före eran Twitter och mikroblogg RSS – Kanaler tävlade om att vara det mest effektiva sättet att leverera de senaste nyheterna till webbanvändare. Fastän RSS inte så populärt idag, webbtjänster som Feedly gör ett bra jobb med att uppdatera utseendet och känslan RSS – kanaler för det växande Internet.

Som författare och journalist läser jag dagligen RSS-flöden. (RSS) För andra kan detta fortfarande vara ett bra sätt att få dina nyheter på ett kortfattat och lättläst sätt. Om du ständigt surfar på flera bloggar och nyhetskällor rekommenderar vi starkt att du använder en läsare RSS – kanaler.

Men med nedgången i popularitet RSS det finns mindre offentlig information om vad det är och hur du kan använda det. Många människor vet inte ens att det finns RSS-flöden. (RSS)Standardikon RSS även om den är ljus och orange, är mycket tvetydig om saker som WiFi och kontaktlös betalning.

Vad värre är, många webbplatser annonserar inte längre URL:er till deras (webbadresser)RSS – kanaler, även om de fortfarande stöds. I den här artikeln ska vi prata om hur man hittar URL (URL)RSS – en kanal för en webbplats, även om den inte är offentligt annonserad.

RSS webbläsartillägg(RSS-webbläsartillägg)

Det mest effektiva sättet att hitta RSS-flödet på en webbsida (RSS) installera tredje part RSS – ett tillägg för din webbläsare.

Dessa tillägg kollar helt enkelt webbsidan efter HTML – en länk rel-tagg som pekar på RSS -sida kanaler. Sedan presenterar de RSS – kanal(er) som en ikon i din webbläsartilläggspanel.

Fram till för några år sedan har många webbläsare som t.ex Firefox kom förladdad med en läsare RSS-flöden. (RSS)Nu måste du få dem från en tredjepartsutvecklare. Det finns dock många solida alternativ och i vissa fall görs dessa tillägg till och med av webbläsarutvecklaren.

Googles RSS-prenumerationstillägg är lösningen för detta användningsfall i Krom men Firefox Det finns flera alternativ där ute, där Feedbro och Awesome RSS är våra toppval.

För Safari räcker en enkel RSS-knapp för Safari, men den kostar $0,99.

URL hack(URL-hack)

Ett annat enkelt sätt att snabbt hitta URL (URL)RSS – kanal – gör en välgrundad gissning om namnkonventionen webbadresser.(URL)

När du söker efter sidor på en webbplats som är relaterade till helpdesk kommer du ofta att märka att sidan finns i en hjälp- eller supportundermapp eller underdomän. Till exempel, http://google.com/help/ fungerar för Google.

Vi kan göra samma sak för RSS -feed webbsida. Oftast RSS -Flöden kan hittas i en undermapp till en kanal eller rss-domän. Till exempel om du letar efter en kanal RSS för http://example.com/ prova http://example.com/feed/ och http://example.com/rss/ .

Källa(källkod)

Om allt annat misslyckas är det dags att gräva i källan. Även om arbete med källkod ofta kräver en del uppfinningsrikedom, sökning RSS – en kanal i källkoden på en webbsida är otroligt enkel.

När du är på en webbsida som du misstänker att ett flöde kan vara kopplat till RSS men du kan inte hitta det, högerklicka var som helst på sidan och leta efter ett alternativ som Se källkoden(Visa källkoden) som den visas i Chrome. .

Ett fönster öppnas som visar alla HTML , css och JavaScript nuvarande sida. Om allt detta ser främmande och förvirrande ut, bli inte orolig. Allt du behöver göra är att söka ( ctrl+f på Windows) med termen ” ansökan/rss “.

Även om en sökning efter den här termen ger resultat i de flesta tillämpliga fall, kan du också prova att söka efter ” rss ” eller ” atom “. Om inget hittas saknas troligen sidan RSS – kanal.

URL – adress RSS -kanal kommer att vara href-attributet HTML – länk rel tag. I skärmdumpen ovan kan du se ett flöde som finns på https://www.online-tech-tips.com/feed/ , som vi starkt uppmanar dig att prenumerera på!

Beroende på hur ofta du behöver hitta RSS -kanaler, alla dessa alternativ är genomförbara och värda att utforska. Men för den genomsnittliga användaren rekommenderar vi definitivt webbläsartillägget RSS. Många av dem, till exempel den officiella Google-tillägget för Krom är väldigt lätta och levererar enkelt precis vad du behöver.

Om du fortfarande inte kan hitta URL (URL)RSS – kanalwebbsida, efter dessa tips, troligen tillhandahålls den inte. I så fall, kolla in vår artikel om (h), (anges) hur man övervakar en webbplats för c) .

Före Twitters och mikrobloggtjänstens ålder konkurrerade RSS-flöden om att vara det mest effektiva sättet att leverera de senaste nyheterna till webbsurfare. Även om RSS inte är lika populärt idag, gör webbtjänster som Feedly ett bra jobb med att fräscha upp utseendet och känslan av RSS-flöden för det evolutionära internet.

Som författare och journalist är det dagligt för mig att läsa RSS-flöden. För andra kan det fortfarande vara ett bra sätt att ta emot dina nyheter på ett sätt som är kortfattat och lättsmält. Om du är någon som ständigt kollar flera bloggar och nyhetskällor rekommenderar vi starkt att du använder en RSS-läsare.

Men med RSS:s minskade popularitet har det kommit mindre öppen information om vad det är och hur du kan använda det. Många människor är inte ens medvetna om att RSS-flöden finns. Standard RSS-ikonen, även om den är ljus och orange, är mycket tvetydig med saker som WiFi och kontaktlös betalning.

Ännu värre, många webbplatser annonserar inte öppet för sina RSS-flödesadresser längre, även om de fortfarande underhålls. Låt oss i den här artikeln prata om hur du kan hitta webbadressen till RSS-flödet för en webbplats, även när den inte annonseras offentligt.

RSS-webbläsartillägg

Det mest effektiva sättet att hitta en webbsidas RSS-flöde är att installera ett RSS-tillägg från tredje part för din webbläsare.

Dessa tillägg kontrollerar helt enkelt en webbsida efter länken rel HTML-tagg, som pekar på sidans RSS-flöde(n). De presenterar sedan RSS-flödena i en ikon i din webbläsares tilläggsfält.

För några år sedan levererades många webbläsare, som Firefox, med en RSS-läsare förinstallerad. Nu måste du få dessa från en tredjepartsutvecklare. Det finns dock massor av pålitliga alternativ, och i vissa fall görs dessa tillägg till och med av webbläsarens utvecklare.

Googles RSS-prenumerationstillägg är den bästa lösningen för detta användningsfall i Chrome, men Firefox har några alternativ, där Feedbro och Awesome RSS är våra toppval.

För Safari gör den enkla RSS-knappen för Safari-appen susen, men den kostar $0,99.

URL-hack

Ett annat enkelt sätt att snabbt hitta en RSS-feed-URL är att göra en välgrundad gissning om dess URL-namnkonvention.

När du letar efter supportrelaterade sidor på en webbplats märker du ofta att sidan finns i hjälp- eller supportundermappen eller underdomänen. Till exempel, http://google.com/help/ fungerar för Google.

Vi kan göra samma sak för en webbsidas RSS-flöde. Vanligtvis kan RSS-flöden hittas i flödet eller rss-domänens undermapp. Om du till exempel letar efter RSS-flödet för http://example.com/, prova http://example.com/feed/ och http://example.com/rss/.

källkod

Om allt annat misslyckas är det dags att gräva i källan. Även om det ofta kräver lite kunskap att hantera källkod, är det otroligt enkelt att hitta ett RSS-flöde via en webbsidas källkod.

När du är på en webbsida som du misstänker kan ha ett RSS-flöde kopplat till sig, men du inte kan hitta det, högerklicka var som helst på sidan och leta efter ett alternativ som t.ex. Se källkodensom den presenteras i Chrome.

Detta kommer att få upp ett fönster som visar all HTML, CSS och JavaScript för den aktuella sidan. Om det hela ser främmande och förvirrande ut, bli inte alltför skrämd. Allt du behöver göra är att söka (ctrl+f i Windows) för termen”ansökan/rss“.

Även om en sökning efter den här termen visar resultat i de flesta tillämpliga fall, kan du också försöka söka efter “rss“eller”atom“. Om ingen hittas är det troligt att sidan inte har ett RSS-flöde.

RSS-flödets URL kommer att vara href-attributet för länken rel HTML-taggen. I skärmdumpen ovan kan du se ett flöde som finns på https://www.online-tech-tips.com/feed/ – som vi starkt rekommenderar att du prenumererar på!

Beroende på hur ofta du behöver hitta RSS-flöden är alla dessa alternativ genomförbara och värda att utforska. Men för den genomsnittliga användaren rekommenderar vi definitivt en RSS-webbläsartillägg. Många av dessa, till exempel Googles officiella Chrome-tillägg, är extremt lätta och ger lätt precis vad som behövs.

Om du fortfarande inte kan hitta webbadressen till en webbsidas RSS-flöde genom att följa dessa tips, är det troligt att någon inte har tillhandahållits. I så fall, kolla in vår artikel om hur du övervakar en webbplats för ändringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button