Hur man hittar och använder Wikipedia från terminalen på mitt Linux Ubuntu-system

Internet är en stor källa till information. Du kan hitta all slags information. Man kan till och med hitta falsk information. Det är därför varje gång vi besöker en sida för information, vi behöver veta vilka källor den här sidan använder att tillhandahålla dessa uppgifter.

Likaså en sida vi alla besöker när vi vill söka information på internet det är Wikipedia. Och det är verkligen svårt att hitta någon som aldrig har letat efter information på wikipedia.

Nåväl nuförtiden användare som använder Ubuntu på sina datorer sluta öka eftersom det är en av bästa linux distros . Den här gruppen kommer alltså inte undan behovet av att använda Wikipedia.

Det är här vi undrar, hur kan jag använda wikipedia från terminal på mitt ubuntu linux-system ? Oroa dig inte, för även om det kan verka lite komplicerat, finns det för närvarande verktyg som underlättar denna åtkomst och i den här artikeln kommer vi att förklara det för dig.

Vad är Wikipedia?

Dess’ ett av de största uppslagsverken på internet . En sida dit en stor del av internetanvändarna går när de behöver konsultera information. Tja, dess stora utbud av innehåll gör det till ett måste om du vill hitta information.

Dess innehåll inkluderar miljontals artiklar som täcker en mängd olika ämnen, såsom: hälsa, ekonomi, evenemang, teknik, bibliografier, arkitektur, geografi, politik, historia, konst, kultur, språk, sport, bland många andra ämnen.

Det finns inte bara på ett språk, eftersom Wikipedia innehåller artiklar på över 100 olika språk . Vissa av deras artiklar finns till och med tillgängliga på olika språk och deras innehåll kan variera från språk till språk.

Dessutom är det en helt gratis webbplats. Alltså all information som samlas in där är tillgängliga från var som helst och gratis.

Även om vi är online har vi också möjlighet att ladda ner Wikipedia på datorn . Detta alternativ är helt gratis så vi skulle ha informationen på ett mer tillgängligt sätt.

Hur hittar och använder jag Wikipedia från terminalen på mitt Linux Ubuntu-system?

Tja, proceduren är ganska enkel. Det är viktigt att specificera att för att utföra stegen är det är nödvändigt för att ha root-åtkomst på Ubuntu-systemet. Stegen att följa är:

  1. Vi öppnar terminalen för dem trycker vi på följande kombination: Ctrl + Alt + T
  2. Nu i terminalen ska vi skriv följande kommando : sudo npm installera wikit –g och tryck enter.

Klara, vi har redan installerat Wikit, vår frågehanterare för Wikipedia. Nu, formatet på begäran är följande: wikit . Till exempel, om du vill fråga “colombia”, kommer frågan att se ut så här: wikit colombia.

Standardspråket för frågor är dock engelska. Därför finns det valfria indikatorer som vi kan använda för att få mer specifika resultat . Dessa indikatorer är:

  • Om det är svårt för oss att läsa artikeln i terminalen, eller om vi bara vill se den fullständiga versionen av artikeln, kan vi öppna artikeln i ett webbläsarfönster med följande flagga: -b
  • För ändra språket för begäran, skriv bara följande indikerat, ange språket. -lang . Till exempel, för att göra en fråga på spanska, skulle det se ut så här: -lang es
  • Om vi ​​vill ändra visningen av frågan har vi möjlighet att ange antal tecken varje rad innehåller med ett minsta värde på 15 tecken per rad. Kommandot är: -rad .

Varför använda Ubuntu och terminalen?

För det första kan vi installera ubuntu från usb på datorn . Denna anläggning är mycket erkänd av sina användare . Dessutom erbjuder detta system oss många applikationer som vi kan installera från Ubuntu-terminalen . Eftersom det är ett operativsystem med öppen källkod är dess användning inte begränsad till licensen och kan anpassas efter behov.

På samma sätt, om det är en dator med få resurser, detta system kan köras från terminal . Således kan vi utföra många funktioner utan att trycka på datorn. Och som vi har sett tidigare är det ganska enkelt.

Ubuntu har en ganska intuitiv miljö för användarna. Det är därför många anser det som ett alternativ till Windows . Tja, det kan användas väldigt enkelt. Den innehåller till och med en uppsättning kontorsprogram som vi aldrig kan missa.

Relaterade Artiklar

Back to top button