Hur man hittar och ansluter till dolda WiFi-nätverk på Windows 10

Vi är alla omgivna av många WiFi-nätverk(Wi-Fi-nätverk) och deras signaler i luften. Men är dessa nätverk säkra? Wi-Fi-säkerhet har alltid varit ett problem för nätverksadministratörer. Dessutom sänder trådlösa nätverk vanligtvis trafik och anses därför vara mindre säkra. Å andra sidan är trådbundna nätverk mycket säkrare och kräver fysiskt ingripande av en hackare. I den här artikeln kommer vi att prata om den så kallade Wi-Fi-säkerhetsfunktionen ” Dolt SSID(Dold SSID). Den här funktionen har ibland varit föremål för en marknadsföringskampanj av företag, men låt oss ta reda på vad det egentligen är.

Vad är ett dolt SSID

När du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk måste du ha märkt att det har ett namn kopplat till sig. SSID – detta är(SSID) Ett namn kopplat till ett trådlöst nätverk som identifierar det. Alla klienter som ansluter till detta nätverk känner till detta nätverk genom sitt SSID .

Trådlösa nätverk(trådlösa nätverk) sänder ständigt sina SSID så att andra klienter kan skanna dem och ansluta till dessa nätverk. Men vissa nätverk vill inte att alla ska se deras närvaro. Således har ett nätverk som inte publicerar sitt namn offentligt en dold SSID . Dessa nätverk visas inte heller normalt när du söker WiFi-nätverk(WiFi).

Du kanske tror att detta är en av de bra säkerhetsfunktionerna. Men låt mig säga att det inte är det. Det finns många tillgängliga verktyg som enkelt kan skanna dessa dolda nätverk. Och genom att dölja ditt nätverk kan du dra till dig oönskad uppmärksamhet från hackare. Dold (dold) nätverk(Nätverk) lägger ingenting till säkerhetsskiktet i ett Wi-Fi-nätverk. Överväg att ändra lösenord och säkerhetstyp för ökad säkerhet.

Hur man ansluter till ett dolt nätverk Wi(WiFi) -Fi ?

Så du har information om dolt nätverk(Hidden Network) du vill ansluta till? Anslut till ett dolt nätverk i Windows 11/10 ganska enkelt. Innan du fortsätter, se till att du har följande information om det dolda nätverket:

 • SSID (dolt SSID)
 • Säkerhetstyp
 • Säkerhetsnyckel
 • EAP-metod(EAP-metod) (när säkerhetstypen används WPA2-Enterprise AES )

När du har alla dessa data, följ dessa steg för att manuellt lägga till ett dolt trådlöst nätverk:

 1. Öppna ” inställningar(Inställningar) “
 2. Gå till ” Nätverk och internet(Nätverk och internet).
 3. Välj ” WiFi » i menyn till vänster.
 4. Klick ” Känd nätverkshantering(Hantera kända nätverk).”
 5. Klicka nu på ” Lägg till nytt nätverk(Lägg till ett nytt nätverk).
 6. Stiga på (Stiga på)SSID välj en säkerhetstyp och ange ditt lösenord.
 7. Välj ” Anslut automatiskt(Anslut automatiskt)” om du vill ansluta till detta nätverk när det är möjligt.

hitta och ansluta till dolda Wi-Fi-nätverk

Det finns ett annat alternativ som säger ” ansluta(Anslut) även om nätverket inte sänder.” Om du aktiverar det här alternativet kan din integritet äventyras. Windows kommer alltid att skanna detta nätverk, även om du är på en annan plats. Alla hackare eller inkräktare kan fånga upp den här uppslagningen och verkligen veta vilket nätverk du försöker ansluta till.

Hur man hittar dolda Wi-Fi-nätverk

Som jag redan nämnt finns det många verktyg utformade för att skanna dolda Wi-Fi-nätverk. Dessa verktyg kan hjälpa dig när du ansluter till dessa nätverk eller kontrollerar säkerheten för ditt Wi-Fi-nätverk. Vi har redan täckt några av dessa verktyg i detalj. Följ länkarna för att lära dig mer om dessa verktyg.

NetSurveyor

Detta är ett gratis verktyg för nätverksupptäckt. WiFi som skannar din omgivning efter tillgängliga signaler WiFi. Den kommer sedan att bearbeta denna information och presentera en rapport som består av olika diagnostiska värden och diagram. NetSurveyor stöder de flesta adaptrar WiFi och har till och med demonstration(Demo)-läge om din enhet inte har en adapter som stöds WiFi.

NetSurveyor

NetStumbler

NetStumbler är ett liknande verktyg, men det är relativt gammalt och perfekt för äldre system. Den stöder nätverksupptäckt och alla andra grundläggande funktioner du behöver när du kontrollerar ett område för trådlösa nätverk. Det finns en möjlighet att NetStumbler kanske inte känner igen din Wi-Fi-adapter eftersom verktyget inte har uppdaterats nyligen.

Kismet(Kismet)

Kismet är ett nätverksdetektor-, sniffer- och intrångsdetektorsystem med öppen källkod. Detta är ett ganska komplicerat verktyg och användaren kan behöva kompilera det innan du använder det. Dokumentationen innehåller instruktioner för att kompilera verktyget i Windows-system(Windows) och linux .

Hur du gör ditt trådlösa nätverk dold

I vissa länder tillåter inte trådlösa nätverk offentliga sändningar av sina SSID. Så du kanske behöver gömma dig SSID ditt nätverk. Stegen vi har täckt här beror mest på routern och dess tillverkare. Dessa steg kan variera mycket och bör endast ses som en allmän vägledning.

 1. Öppna en webbläsare och gå till routerns konfigurationssida. Vanligtvis är det något i stil med ” http://192.168.0.1 “. Läs bruksanvisningen som följde med din router för mer information.
 2. Stiga på(Ange) standardinloggningsuppgifter från manualen.
 3. Gå nu till ” Inställningar för trådlöst nätverk(trådlösa inställningar)” och ställ in ” Broadcast SSID(SSID Broadcast) » värde « Inaktiverad(Inaktiverad)”.

Detta bör förhindra din router från att sända nätverket SSID .

Är dolda Wi-Fi-nätverk säkra?

Är det värt det? Gömmer sig SSID kommer faktiskt inte att lägga till några ytterligare säkerhetsfunktioner till ditt trådlösa nätverk. Eftersom Wi-Fi-nätverk är sändningstyper, gömmer sig SSID irrelevant. Omvänt gör det det lite svårare att ansluta till nätverket då det finns ett steg till. Dessutom, om din dator ständigt söker igenom ett område efter ett dolt nätverk, riskerar du din integritet på det nätverket.

Slutsats(Slutsats)

Det var allt du ville veta om det dolda SSID(SSID) och nätverk WiFi . Du kan ta ett av de nämnda verktygen och börja söka WiFi-nätverk(Wi-Fi) runt dig. Eller så kan du gå vidare och gömma ditt wifi-nätverk(Wi-Fi) för att kontrollera säkerhetsfunktionerna som erbjuds av din router. Vetenskapen bakom dessa nätverk och hur de fungerar är intressant. Nyfikna läsare kan lära sig mer genom att söka på Internet efter 802.11.

Vi är alla omgivna av en uppsjö av WiFi-nätverk och deras signaler i luften. Men är dessa nätverk säkra? Wi-Fi-säkerhet har alltid varit en utmaning för nätverksadministratörer. Dessutom sänder trådlösa nätverk vanligtvis dataströmmen och anses därför vara mindre säkra. Å andra sidan är trådbundna nätverk mycket säkrare och kräver fysiskt intrång av hackaren. I den här artikeln kommer vi att prata om en så kallad Wi-Fi-säkerhetsfunktion ‘Dolt SSID‘. Den här funktionen var ibland ett ämne för företagens marknadsföringskampanj, men låt oss ta reda på vad det egentligen är.

Vad är ett dolt SSID

När du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk måste du ha märkt att det finns ett namn kopplat till det. Ett SSID är namnet som är associerat med det trådlösa nätverket och är en identifierare för det. Alla klienter som ansluter till det nätverket känner till det nätverket genom dess SSID.

Trådlösa nätverk sänder ständigt sina SSID så att andra klienter kan skanna dem och ansluta till dessa nätverk. Men vissa nätverk vill inte att alla ska se deras närvaro. Så ett nätverk som inte sänder sitt namn offentligt har ett dolt SSID. Dessa nätverk visas inte heller normalt när du söker efter Wi-Fi-nätverk.

Du kanske tänker, det här är en bra säkerhetsfunktion. Men låt mig säga dig, det är det inte. Det finns många verktyg tillgängliga som enkelt kan skanna dessa dolda nätverk. Och genom att dölja ditt nätverk kan du få oönskad uppmärksamhet från hackare. Dolda nätverk lägger inte till något till säkerhetsskiktet i ett Wi-Fi-nätverk. Överväg att ändra lösenord och säkerhetstyp för ökad säkerhet.

Hur ansluter jag till ett dolt WiFi-nätverk?

Så du har detaljer för ett dolt nätverk som du vill ansluta till? Det är ganska enkelt att ansluta till ett dolt nätverk på Windows 11/10. Innan du fortsätter, se till att du har följande information om det dolda nätverket:

 • SSID (dold SSID)
 • Säkerhetstyp
 • säkerhetsnyckel
 • EAP-metod (om du använder säkerhetstyp WPA2-Enterprise AES)

När du har alla dessa detaljer till hands, följ dessa steg för att manuellt lägga till ett dolt trådlöst nätverk:

 1. öppna’inställningar
 2. Gå till’Nätverk och internet‘.
 3. Välj’WiFi‘ från vänstermenyn.
 4. Klicka på’Hantera kända nätverk
 5. Klicka nu på’Lägg till ett nytt nätverk
 6. Ange SSID, välj säkerhetstyp och ange ditt lösenord.
 7. Välj’Anslut automatiskt‘ om du vill ansluta till detta nätverk när det är tillgängligt.

hitta och ansluta till dolda WiFi-nätverk

Det finns ytterligare ett alternativ som säger “Anslut även om det här nätverket inte sänder”. Att aktivera det här alternativet kan verkligen utsätta din integritet på spel. Windows kommer alltid att söka efter detta nätverk även om du är på en annan plats. Alla hackare eller inkräktare kan fånga denna sökning och verkligen veta vilket nätverk du försöker ansluta till.

Hur man hittar dolda WiFi-nätverk

Som jag nämnde finns det många verktyg som är avsedda att skanna dolda Wi-Fi-nätverk. Dessa verktyg kan hjälpa dig när du ansluter till dessa nätverk eller inspekterar säkerheten för ditt Wi-Fi-nätverk. Vi har redan täckt några av dessa verktyg i detalj, följ länkarna för att veta mer om dessa verktyg.

NetSurveyor

Det är ett gratis verktyg för upptäckt av Wi-Fi-nätverk som skannar din omgivning efter tillgängliga Wi-Fi-signaler. Den kommer sedan att bearbeta denna information och presentera rapporten som består av olika diagnostiska värden och diagram. NetSurveyor stöder de flesta Wi-Fi-adaptrar och kommer till och med med ett demoläge om din enhet inte har en Wi-Fi-adapter som stöds.

NetSurveyor

NetStumbler

NetStumbler är ett liknande verktyg men det är relativt gammalt, perfekt för äldre system. Den stöder nätverksupptäckt och alla andra viktiga funktioner som du behöver när du granskar området för trådlösa nätverk. Det finns en möjlighet att NetStumbler kanske inte känner igen din Wi-Fi-adapter eftersom verktyget inte har uppdaterats på sistone.

Kismet

Kismet är ett nätverksdetektor-, sniffer- och intrångsdetekteringssystem med öppen källkod. Det är ett ganska komplicerat verktyg och en användare kan behöva kompilera det innan du använder det. Dokumentationen innehåller instruktioner för att kompilera verktyget på både Windows- och Linux-system.

Hur du gör ditt trådlösa nätverk dold

Vissa länder tillåter inte trådlösa nätverk som sänder sitt SSID offentligt. Så du kanske letar efter att dölja ditt nätverks SSID. Stegen vi har täckt här beror till stor del på routern och dess tillverkare. Dessa steg kan variera mycket och bör endast övervägas för att få en allmän uppfattning.

 1. Öppna en webbläsare och navigera till routerns konfigurationssida. Vanligtvis är det något i stil medhttp://192.168.0.1‘. Läs bruksanvisningen som följde med din router för mer information.
 2. Ange standardinloggningsuppgifterna från guiden.
 3. Gå nu till trådlösa inställningar och ställ in ‘SSID-sändning’till’Inaktiverad‘.

Detta bör stoppa din router från att sända nätverkets SSID.

Är dolda WiFi-nätverk säkra?

Är det värt det? Att dölja SSID kommer egentligen inte att lägga till några extra säkerhetsfunktioner till ditt trådlösa nätverk. Eftersom Wi-Fi-nätverk är sändningstypen kommer det inte att göra någon skillnad att dölja SSID. Omvänt gör det det lite svårt att ansluta till nätverket då det finns ytterligare ett steg. Dessutom, om din dator ständigt söker igenom området efter ett dolt nätverk, riskerar du din integritet med det nätverket.

Slutsats

Så det var allt du vill veta om dolda SSID och Wi-Fi-nätverk. Du kan ta ett av de nämnda verktygen och börja leta efter Wi-Fi-nätverk runt dig. Eller så kan du gå vidare och dölja ditt Wi-Fi-nätverk för att testa säkerhetsfunktionerna som erbjuds av din router. Vetenskapen bakom dessa nätverk och hur de fungerar är intressant. Nyfikna läsare kan läsa mer genom att söka på internet efter 802.11.

Relaterade Artiklar

Back to top button