Hur man hittar IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt

Var och en av de enheter som är anslutna till ditt nätverk är tilldelade IP-adress(IP-adress). Detta inkluderar även din trådlösa åtkomstpunkt(åtkomstpunkt) , och tilldelade sin egen IP-adress(IP-adress). Ibland kan du behöva komma åt denna IP-adress för att utföra vissa åtgärder som att ändra nätverkskonfiguration(nätverkskonfiguration), inställning ny wifi lösenord(WiFi-lösenord) etc.

Om du inte har skrivit ner detta någonstans IP-adress(IP-adress) , vilket är mycket osannolikt i de flesta fall, bör du använda en av flera metoder för att hitta IP-adress(IP-adress) för din trådlösa hotspot tillgång(åtkomstpunkt) på dina datorer. Det finns sätt att hitta den IP-adress som krävs för båda Windows och Mac(Windows och Mac-maskiner) och du kan använda vilken som helst av dem för att komma åt IP-adress(IP-adress) för din WAP.

Metoderna inkluderar både GUI och UI kommandorad(kommandorad) .

Hitta IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt i Windows (GUI)(Hitta trådlös åtkomstpunkt IP på Windows (GUI))

Om du redan är ansluten till nätverket via WiFi eller Ethernet(WiFi eller Ethernet), kan du gå till inställningsmenyn för din adapter för att ta reda på det din IP-adress (IP-adress)trådlösa åtkomstpunkter(åtkomstpunkt) .

 • Högerklicka(Högerklicka) ikonen nätverk(nätverksikon) på aktivitetsfältet och välj ” (systemfältet och välj) Öppna nätverks- och internetinställningar”(Öppna nätverks- och internetinställningar) .

 • På nästa skärm, klicka på alternativet ” Ändra adapterinställningar”(Ändra adapteralternativ) . Du kommer dock inte att ändra någonting.

 • Nästa skärm visar alla adaptrar som finns på din dator. Du vill högerklicka på den aktuella och välj alternativet som säger ” Status(Status) » .

 • Klicka på knappen Detaljer(Detaljer) » på nästa skärm för att se mer information om ditt nätverk.

 • Du bör nu se flera IP-adresser på skärmen. Hitta den som är tryckt bredvid standard IPv4-gateway(IPv4 Default Gateway) och detta IP-adress(IP-adress) för din trådlösa hotspot tillgång(åtkomstpunkt) .

Hitta IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt i Windows (CLI)(Hitta IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt på Windows (CLI))

Om du behöver hitta för ofta IP-adress(IP-adress) för olika trådlösa åtkomstpunkter och du föredrar fler en enkel lösning(enklare lösning), blir du mer bekväm att använda kommandoradsverktyget(Kommandotolken) för att slutföra denna uppgift.

Det finns ett kommando du kan köra i verktyget som låter dig se många detaljer om ditt nätverk inklusive WAP IP-adress(WAP IP-adress) .

 • Tryck på tangenterna samtidigt Windows+Rcmd i fältet på skärmen och tryck Stiga på .

 • När kommer den att lanseras kommandorad(Kommandotolk) anger du följande kommando och tryck (kommando och tryck) Stiga på .

  ipconfig

 • Så fort kommandot körs kommer du att se flera IP-adresser. (IPs)IP- adress,(IP-adress) visas bredvid standardgatewayen är (Huvudingång)IP(IP-adress) – adressen till ditt trådlösa nätverk tillgång(åtkomstpunkt) .

Visa IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt på Mac (GUI)(Visa IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt på Mac (GUI))

IP-adressen för din trådlösa åtkomstpunkter(åtkomstpunkt) finns också på din Mac-dator(Mac-maskin). Om du väljer GUI-metod(GUI-metod), allt du behöver göra är att klicka på några alternativ så får du tillgång till de nödvändiga IP(IP-adress) – adressen till din WAP .

Det antas att du redan är ansluten till nätverket via WiFi .

 • Klick (Klick)wifi-ikonen(WiFi-ikon) i rad Mac-menyn(Mac-menyn) och välj ” Öppna nätverksinställningar”(Öppna nätverksinställningar). Det öppnar dina nätverksinställningar.

 • Välj WiFi på vänster sidofält och klicka sedan på ” Dessutom(Avancerat)” på höger sidofält.

 • Klicka på fliken på nästa skärm TCP/IP upp.
 • IP-adressen för din trådlösa åtkomstpunkter(åtkomstpunkt) måste anges bredvid router(Router) . Nu kan du använda den för att konfigurera ditt nätverk.

Visa IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt på Mac (CLI)(Visa den trådlösa åtkomstpunktens IP på Mac (CLI))

Mac Terminal har ett antal kommandon (Mac Terminal har ett antal kommandon) som du kan använda för att utföra olika uppgifter, och ett av dem låter dig se information om din nätverk(nätverksinformation) . Du kan använda den för att hitta IP-adress(IP-adress) för din trådlösa åtkomstpunkter(åtkomstpunkt) .

Teamet måste arbeta linux .

 • Klick Startplatta i Dock, hitta Terminal(Terminal) och klicka på den för att öppna.

 • Till skillnad från andra metoder kommer du bara att se en IP-adress bredvid värdet av standard(standard) . Det IP-adress(IP-adress) för din trådlösa åtkomstpunkter,(åtkomstpunkt) och du kan skriva ner den för framtida bruk.

Söker efter trådlösa åtkomstpunkter när SSID-sändning är inaktiverad(Sök efter trådlösa åtkomstpunkter när SSID-sändning är avstängd)

En av funktionerna med trådlösa åtkomstpunkter är att du kan dölja dem för främlingar. Om någon stängde av Broadcast SSID(SSID-sändning), kommer du inte att kunna upptäcka det WAP IP-adress,(WAP IP-adress) eftersom dess nätverk helt enkelt inte kommer att hittas i din lista.

Om du behöver hitta dessa åtkomstpunkter behöver du nätverksskanner app(nätverksskannerapp) . NetSpot (freemium) är en av applikationerna som låter dig skanna både dolda och icke-dolda nätverk runt dig. Att använda det är ganska enkelt eftersom allt du behöver göra är att installera och köra det.

 • Ladda ner, installera och starta NetSpot på din dator.
 • Klick “Upptäck(Upptäck)” när den startar och vänta medan den skannar nätverken runt dig.

 • Du kommer att se en lista över nätverk där den kan hitta dig.

Skillnad mellan WAP och router(Skillnaden mellan en WAP och en router)

Trådlös hotspot tillgång(åtkomstpunkt) och routern är det inte(routern borde) ska förväxlas med att de är samma sak. Det är egentligen två olika saker och därför fungerar de lite olika.

Routern är faktiskt navet som du ansluter dina enheter till och ansvarar för att hantera och hantera ditt nätverk. Å andra sidan, den trådlösa hotspotten tillgång(åtkomstpunkt) är en trådlös punkt som du ansluter dina enheter till och sedan ansluter till huvudnätverket.

Trådlösa accesspunkter(Trådlös åtkomst) används vanligtvis för att utöka räckvidden för huvudnätverket så att fler kan ansluta till nätverket. En router kan ha flera trådlösa åtkomstpunkter aktiverade för olika ändamål, och användare kan ansluta till dem.

Var och en av de enheter som är anslutna till ditt nätverk har en IP-adress tilldelad. Detta inkluderar även din trådlösa åtkomstpunkt och den har sin egen IP-adress tilldelad. Ibland kan du behöva komma åt denna IP för att göra vissa saker som att ändra din nätverkskonfiguration, ställa in ett nytt WiFi-lösenord och så vidare.

Om du inte har antecknat den här IP-adressen någonstans, vilket i de flesta fall är mycket osannolikt, vill du använda ett av flera sätt att hitta IP-adressen för din trådlösa åtkomstpunkt på dina datorer. Det finns metoder för att hitta den nödvändiga IP-adressen för både Windows- och Mac-maskiner, och du kan använda vilken som helst av dessa för att få tillgång till din WAP:s IP-adress.

Metoderna inkluderar både grafiska och kommandoradsgränssnitt.

Hitta trådlös åtkomstpunkts IP på Windows (GUI)

Om du redan är ansluten till nätverket via WiFi eller Ethernet kan du gå in i menyn för adapterinställningar för att ta reda på din trådlösa åtkomstpunkts IP-adress.

 • Högerklicka på nätverksikonen i systemfältet och välj Öppna Nätverks- och Internetinställningar.

 • På följande skärm, klicka på alternativet som säger Ändra adapteralternativ. Du kommer dock inte att ändra någonting.

 • Skärmen som följer visar alla adaptrar som finns på din dator. Du vill högerklicka på din nuvarande och välja alternativet som säger Status.

 • Klicka på Detaljer knappen på följande skärm för att se mer information om ditt nätverk.

 • Du bör nu se flera IP-adresser på skärmen. Leta efter den som är tryckt bredvid IPv4 standardgateway och det är din trådlösa åtkomstpunkts IP-adress.

Hitta IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt på Windows (CLI)

Om du behöver hitta IP-adressen för olika trådlösa åtkomstpunkter för ofta och du föredrar en enklare lösning, skulle det vara bekvämare för dig att använda kommandotolken för att utföra uppgiften.

Det finns ett kommando som du kan köra i verktyget som låter dig se många detaljer om ditt nätverk inklusive WAP IP-adressen.

 • tryck på Windows+R tangenter samtidigt, skriv cmd i rutan på skärmen och tryck Stiga på.

 • När kommandotolken startar, skriv in följande kommando och tryck Stiga på.

  ipconfig

 • Så snart kommandot körs kommer du att se flera IP-adresser på skärmen. IP-adressen som visas bredvid Huvudingång är din trådlösa åtkomstpunkts IP-adress.

Visa IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt på Mac (GUI)

Din trådlösa åtkomstpunkts IP kan också avslöjas på din Mac-maskin. Om du väljer GUI-metoden är allt du i princip behöver göra att klicka på några alternativ så får du tillgång till den nödvändiga IP-adressen för din WAP.

Det antas att du redan är ansluten till nätverket via WiFi.

 • Klicka på WiFi-ikonen i Mac-menyraden och välj alternativet som säger Öppna Nätverksinställningar. Det öppnar dina nätverksinställningar.

 • Välj WiFi från vänster sidofält och klicka sedan på Avancerad på den högra sidorutan.

 • På följande skärm, klicka på TCP/IP fliken överst.
 • IP-adressen för din trådlösa åtkomstpunkt bör visas bredvid router. Du kan nu använda den för att konfigurera ditt nätverk.

Visa den trådlösa åtkomstpunktens IP på Mac (CLI)

Mac-terminalen har ett antal kommandon som du kan använda för att utföra olika uppgifter och ett av dessa låter dig se din nätverksinformation. Du kan använda den för att hitta IP-adressen för din trådlösa åtkomstpunkt.

Kommandot bör fungera på Linux också.

 • Klicka på Startplatta i Dock, sök efter Terminaloch klicka på den för att öppna den.

 • Till skillnad från andra metoder ser du bara en enda IP bredvid standard. Det är IP-adressen för din trådlösa åtkomstpunkt och du kan anteckna den för framtida användning.

Sök efter trådlösa åtkomstpunkter när SSID-sändning är avstängd

En av funktionerna med trådlösa åtkomstpunkter är att du kan dölja dem från att upptäckas av någon. Om någon har stängt av sin SSID-sändning kommer du inte att kunna upptäcka deras WAP IP-adress eftersom deras nätverk helt enkelt inte kommer att hittas i din lista.

Om du behöver hitta dessa åtkomstpunkter måste du använda en nätverksskannerapp. NetSpot (freemium) är en av apparna som låter dig söka efter både dolda och icke-dolda nätverk runt dig. Att använda det är ganska enkelt eftersom allt du behöver göra är att installera och köra det.

 • Ladda ner, installera och starta NetSpot på din dator.
 • Klicka på Upptäck när den startar och vänta på att den ska skanna nätverken runt dig.

 • Du kommer att se listan över nätverk som den kan söka efter dig.

Skillnaden mellan en WAP och en router

En trådlös åtkomstpunkt och en router bör inte förväxlas för att vara samma sak. De är faktiskt två olika saker och så de fungerar på lite olika sätt.

En router är egentligen ett nav som du ansluter dina enheter till och som ansvarar för att hantera och hantera ditt nätverk. En trådlös åtkomstpunkt, å andra sidan, är en trådlös punkt du ansluter dina enheter till som sedan vidare ansluter dig till huvudnätverket.

Trådlösa åtkomstpunkter används vanligtvis för att utöka räckvidden för huvudnätverket så att fler kan ansluta sig till nätverket. En router kan ha flera trådlösa åtkomstpunkter aktiverade för olika ändamål, och användare kan ansluta till dem.