Hur man hittar den delade hemligheten för en VPN på Windows

Om du letar efter ett sätt att hitta den delade hemligheten för en VPN på Windows, finns det några saker du kan prova. Först kan du kontrollera egenskaperna för VPN-anslutningen i Nätverks- och delningscenter. Om den delade hemligheten inte finns med där kan du försöka leta i registret. För att göra detta, gå till följande nyckel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RasMan\PPP\EAP\25.
När du är i registret, leta efter värdet “SharedSecret”. Om det finns, dubbelklicka på det och kopiera värdet. Om den delade hemligheten inte finns i registret kan du prova att använda ett verktyg som Cain & Abel eller WireShark för att sniffa på trafiken.

När du trycker på Win-tangenten på ditt tangentbord kan du komma åt Shared Secret VPN. Om du vill se den fördelade nyckeln som du har tilldelat IPSec/L2TP-anslutningen kan du göra det genom att klicka på länken Autentiseringsdetaljer. En PSK är en textsträng som en VPN förväntar sig att ta emot innan några andra referenser (som ett användarnamn) tas emot. Det finns en bugg i alla versioner av Cisco ASA, inklusive Cisco ASA 5505 och 5108. Fördelade nycklar (även kända som delade hemligheter) är din VPN-gateways standardlösenord. L2tp, som är en förlängning av Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), används av Internetleverantörer för att ansluta virtuella privata nätverk (VPN).

Vad är en delad VPN-hemlighet?

Denna sträng är känd som en delad hemlighet av de flesta operativsystem eftersom den kallas en fördelad nyckel. När en IPsec VPN-anslutning skapas kommer VPN-servern att stoppa autentiseringsprocessen när rätt textsträng har tillhandahållits.

När en VPN-tjänst förväntar sig att dess användare ska skicka en privat nyckel (PSK) eller delad hemlig text innan andra referenser (som ett användarnamn och lösenord) ges åtkomst till den, kallas dessa textsträngar som delade hemligheter. Fördelade nycklar (eller delade hemliga nycklar) liknar VPN Gateway Password Sets som du installerar på din enhet. Logga in på Mac-nätverket med länken Autentiseringsinställningar på nätverkskonfigurationsskärmen. Kontrollera att din nyckel har angetts i fältet Delad hemlighet i fönstret Maskinautentisering. Detta kallas den fördelade nyckeln av Microsoft Windows i samband med autentisering. Du kommer inte att kunna komma åt den delade hemligheten om VPN-servrarna inte kan ta emot den.

Konfigurera en fördelad nyckel för VPN-autentisering

Om du vill använda en fördelad nyckel för VPN-autentisering måste du först ställa in den på VPN-klienten i Kontrollpanelen.

Hur avslöjar jag en fördelad nyckel?

Kredit: flylib.com

Det finns några olika sätt att avslöja en fördelad nyckel. Ett sätt är att använda ett verktyg som Wireshark för att fånga nyckeln när den skickas över nätverket. Ett annat sätt är att titta igenom loggar på servern eller klienten där nyckeln används. Om du har tillgång till servern kan du också använda ett verktyg som tcpdump för att fånga nyckeln när den skickas.

Hur du ändrar din webbplats-till-plats-Vpn:s fördelade nyckel

Användningen av Site-to-Site VPN är ett utmärkt sätt att säkert ansluta fjärrkontor till ett företagsnätverk. Fördelade nycklar kan användas för att skydda en kundgateway och dess tunnlar från företagets brandväggar. En enkel ändring av den fördelade nyckeln kan utföras inom kundens gateway-konfiguration.

Hur man hittar delad hemlighet Vpn Mac

Kredit: ETH Zürich

För att komma åt din VPN-anslutning, öppna Nyckelringstillgång, välj alla objekt och leta sedan efter nyckelringarna för din VPN-anslutning i din användares standardnyckelring (eller använd sökfältet för att begränsa dina alternativ) genom att välja den dela hemliga posten för den.

Hur bestämmer du antalet delade lösenord och åtkomstpunkter för en fördelad nyckel? När du öppnar Keychain Access sparas hemligheten i din inloggningsnyckelring och din VPN-anslutning skyddas. Varför är en delad hemlighet på en Mac? En VPN förväntar sig ett lösenord, PSK eller delad hemlighet innan den beviljar åtkomst (lösenord, SMS), så att den kan dela åtkomst med en annan person. Om du har en Mac HD behöver du inte uppdatera din hemmapp. VPN-inställningarna kommer att inkluderas. Du kan ändra VPN-anslutningen i Systeminställningar – Nätverk. När du är ansluten kommer du att kunna skicka all data från ditt virtuella privata nätverk till VPN-servern.

Hur man hittar din PSK för en VPN

När du har registrerat dig för en VPN-tjänst måste du skapa en PSK. VPN PSK är en lång, komplex sträng av tecken som du måste komma ihåg och skriva in varje gång du ansluter.
För att hitta din PSK måste du först starta Keychain Access på din Mac. Det är mest troligt att den fördelade nyckeln kommer att hittas här. När du har angett Shared Secret, klicka på Retur. En lista över alla PSK:er du har sparat är tillgänglig.
Om du behöver ansluta till ett VPN men inte har en PSK kan du använda en av dina sparade referenser istället. Om detta inte fungerar kan du kontakta VPN-leverantören och be om hjälp med att identifiera din PSK.

Windows VPN

Ett VPN, eller Virtual Private Network, är en tjänst som låter dig ansluta till ett privat nätverk över internet. Detta kan vara användbart om du behöver komma åt resurser på ett privat nätverk, eller om du vill lägga till ett extra lager av säkerhet till din internetanslutning. Windows VPN kan ställas in med den inbyggda VPN-klienten på Windows 10 eller med programvara från tredje part.

Du kan använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) på din Windows-dator oavsett om du arbetar eller inte. Ditt företags nätverk kan bli säkrare när du använder en VPN-anslutning. Den här funktionen är inte tillgänglig i Windows 11 SE. Om du arbetar eller studerar hemifrån kan du använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att ansluta till din dator. En VPN-anslutning kan ge en säkrare anslutning såväl som större nätverksåtkomst. Du bör kunna avgöra vilken typ av VPN-anslutning ditt företag eller VPN-tjänst använder. Det är nu möjligt att ansluta till nätverket om du har en VPN-profil.

För att komma åt nätverksikonen, leta efter den i aktivitetsfältets längst till höger hörn (antingen höger eller vänster). Om du väljer en VPN-anslutning kommer du att bli ombedd att välja den och sedan välja om du vill använda den eller inte. Ange ditt användarnamn och lösenord (om nödvändigt) i motsvarande rutor.

Bästa Windows VPN: Snabbaste och mest flexibla

Användare som helt enkelt behöver se till att deras Windows VPN-programvara fungerar smidigt och inte kräver några konfigurationsändringar är idealiska kandidater för Windows VPN-programvara. Vi har testat några VPN-alternativ hittills, och den här har den snabbaste genomsnittliga nedladdningshastigheten, vilket gör den till ett utmärkt val för P2P-fildelning och streaming. Microsoft VPN Client för Windows är en inbyggd del av operativsystemen Microsoft Windows och Windows Server. Den övergripande lösningen är solid, men den måste förbättras för att matcha flexibiliteten och stödet för flera klienter som finns i tredjepartslösningar.

Vpn-anslutningsinformation

Genom att ansluta till internet via ett VPN skapar du en säker anslutning. Din data dirigeras genom en virtuell tunnel med hjälp av kryptering i en säker virtuell tunnel. Du använder internet genom att maskera din IP-adress, så att den är osynlig för alla dina vänner och familj. En VPN-anslutning ger inte bara säkerhet mot externa attacker, utan den ger också säkerhet mot interna attacker.

VPN (Virtual Private Network) är en metod för att ansluta till ett lokalt nätverk på internet. Beroende på vilken typ av VPN du använder kan du behöva uppgradera din programvara. Krypteringen av anslutningar används vanligtvis för att förhindra användare från att komma åt lokala nätverk. Genom att öppna aktivitetsöversikten börjar skriva Network. Genom att klicka på Nätverk kommer du åt panelen. Klicka på VPN-ikonen för att komma åt VPN-listan. När du har fyllt i VPN-anslutningsinformationen klickar du på Lägg till när du är klar. Om du använder en offentlig anslutning kan du behöva ange ett lösenord innan du kan ansluta.

Relaterade Artiklar

Back to top button